• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Σύνδεσμος Φιλολόγων Κέρκυρας: “Το παρόν και το μέλλον της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Λύκειο”

February 23, 2024 1397
Δεύτερη εκπαιδευτική δράση του Συνδέσμου Φιλολόγων Κέρκυρας 
Με μεγάλη επιτυχία, με ένα πολυπληθές ακροατήριο, αλλά και με την παρουσία εκπροσώπων φορέων της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20/02/2024 η δεύτερη εκπαιδευτική δράση του Συνδέσμου Φιλολόγων Κέρκυρας για το 2024, στο αμφιθέατρο του 1ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας με την ομιλία του γνωστού και έγκριτου καθηγητή Παιδαγωγικής στο τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Παν/μίου, κυρίου Αγγελάκου.
 
Ο κος Αγγελάκος στην ομιλία του με θέμα: “Το παρόν και το μέλλον της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Λύκειο: προτάσεις με βάση το νέο Πρόγραμμα Σπουδών”, αφού έκανε μία αναφορά-αναδρομή στην εξέλιξη των Προγραμμάτων Σπουδών του
Λυκείου κατά την τελευταία 20ετία στη χώρα μας και στην εμπειρία του παρελθόντος, ανέπτυξε τις προτάσεις του και κατέθεσε τις επισημάνσεις του για τη σχεδιαζόμενη από το ΥΠΑΙΘ νέα αλλαγή στα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος της Νεοελλ. Γλώσσας και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, τονίζοντας ότι το γλωσσικό μάθημα είναι “ο κορμός της εκπαίδευσης” και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή. Συγκεκριμένα, έθεσε τους προβληματισμούς του για το σχεδιαζόμενο εγχείρημα και έδωσε τη δική του προσέγγιση με βάση την εισήγηση της επιστημονικής του ομάδας για την επικείμενη αλλαγή στα Π.Σ. από το Ι.Ε.Π. παρουσιάζοντας και ανάλογο κειμενικό υλικό.
 
Τέλος, απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των παρευρισκομένων πάνω σε καίρια σημεία του θέματος, εξαίροντας τον προβληματισμό των μάχιμων -και μαχόμενων- φιλολόγων της σχολικής τάξης για το γλωσσικό μάθημα και το δικό τους ρόλο σε αυτό.
 
Το Δ.Σ. του Σ.Φ.Κ. τον ευχαριστεί θερμά για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή του και για την εποικοδομητική και ωφέλιμη παρουσίαση, που προσέφερε.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search