• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Για τη θεμιτή συμπεριφορά αθλητών -τριών

March 01, 2024 922
Θέση για τη θεμιτή συμπεριφορά αθλητών, αθλητριών και αξιωματούχων αγώνων σε επίσημες και μη διοργανώσεις
 
Με αφορμή τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο τέλος του επίσημου ποδοσφαιρικού αγώνα της ομάδας μας εναντίον του Ατρομήτου Στρογγυλής, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστή για ακόμα μία φορά τη θέση μας σχετικά με έναν αριθμό ζητημάτων που μας ξεχωρίζουν από τις περισσότερες –αν όχι όλες– τις υπόλοιπες ομάδες που ανταγωνιζόμαστε στο πλαίσιο του τοπικού πρωταθλήματος.
Αρχικά, θα πρέπει παρουσιάσουμε τη δική μας οπτική των γεγονότων. Αφορμή για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν προς το τέλος του παιχνιδιού αποτέλεσε η προκλητική στάση ορισμένων παικτών της αντίπαλης ομάδας μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματός της, οι οποίοι απευθύνθηκαν, πάνω στην ένταση του αγώνα (κάτι που εκ των υστέρων μπορέσαμε να κατανοήσουμε) με ύβρεις και άσεμνες χειρονομίες στην κερκίδα των φιλάθλων μας. Η στάση τους αυτή –κακώς– οδήγησε τη δική μας πλευρά να απαντήσει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση. Αυτό, όμως, που μας εξόργισε περισσότερο ήταν η στάση του διαιτητή και των βοηθών του απέναντι στο γεγονός. Όταν αγανακτισμένοι του υποδείξαμε την άκρως αντιαθλητική συμπεριφορά των αντιπάλων μας (ιδιαίτερα τις άσεμνες χειρονομίες προς την κερκίδα), εκείνος επέλεξε απλώς να τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα κάποιους παίκτες και των δύο ομάδων, ενώ απέβαλε τον προπονητή μας, θεωρώντας μάλιστα σωστό να τον μειώσει με λεκτικές προσβολές, οι οποίες, φυσικά, μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης, δεν έμειναν αναπάντητες.
 
Θεωρούμε ότι όλα τα χρόνια της ύπαρξης της ομάδας μας προσπαθούμε και επιτυγχάνουμε πλην λίγων εξαιρέσεων να σεβόμαστε τόσο τους αντιπάλους, όσο και τους αξιωματούχους των αγώνων. Γνωρίζουμε δε, ότι η ιδιαίτερη φύση της ομάδας μας, η οποία βασίζεται και υπηρετεί αξίες όπως η
αυτό-οργάνωση, η αλληλεγγύη και η ισότητα, μας τοποθετούν απέναντι σε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δεν έχουμε αρχηγούς, χορηγούς, ούτε παράγοντες, όπως λανθασμένα προσπαθεί να μεταφερθεί από ανθρώπους που δεν μπορούν να κατανοήσουν τις παραπάνω αξίες. Όλα αυτά, όμως, δεν αποτελούν τρωτά σημεία του εγχειρήματός μας, αλλά ό,τι το έχει διατηρήσει όρθιο τα έξι έτη παρουσίας του στον τοπικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, κατά τα οποία οι αντίξοες συνθήκες που έχουν μεθοδευμένα δημιουργηθεί από γενικευμένη προσπάθεια αντικατάστασης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από ένα πιο επαγγελματικό μοντέλο έχουν οδηγήσει πολλά ιστορικά σωματεία της Κέρκυρας να παύσουν να λειτουργούν.
Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι παρόλο που είμαστε μια ομάδα που πρεσβεύει τις αξίες που περιγράφηκαν παραπάνω και δεν ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού, αλλά για τη συνολικότερη προσπάθεια, δεν ανεχόμαστε να μας υποτιμούν, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Επιπλέον, δεν μπορούμε να μην καταδείξουμε μεροληπτικές συμπεριφορές εναντίον μας εξαιτίας της πεποίθησης ότι δεν θα αντιδράσουμε. Και αυτό επειδή εκπτώσεις μπορούμε να κάνουμε μόνο στο τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα, αλλά όχι σε ζητήματα ήθους.
ΤΡΑΒΕΡΣΟ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search