• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Ο Ολυμπιακός σήκωσε το Conference League

May 29, 2024 603

Με γκολ του Ελ Κααμπί στο δεύτερο 15λεπτο της παράτασης ενός δραματικού αγώνα, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ομάδας στην OPAP Arena.

Η κεφαλιά του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116ο λεπτό, έπειτα από τη σέντρα του Εσε χάρισε στον Ολυμπιακό τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο ελληνικής ομάδας στην Ιστορία των διοργανώσεων της UEFA.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν στην παράταση και να κάνουν δικό τους το Europa Conference League

Παράλληλα, οι Πειραιώτες «έκλεισαν» θέση στο League Phase του Europa League, ως κάτοχοι του τροπαίου στο UEFA Europa Conference League.

Οι πρώτες… απειλές

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό. Το «συγκρότημα» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ απείλησε μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Τσικίνιο βρήκε τον Ποντένσε στα αριστερά, αυτός έκοψε προς τον άξονα, έπιασε το σουτ, αλλά ο Τερατσάνο έδιωξε με τα δάχτυλα σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης, οι «βιόλα» βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μπελότι βρέθηκε στην περιοχή από τα αριστερά, θέλησε να κάνει το σουτ, έχοντας πολλά… σώματα μπροστά του, με αποτέλεσμα να μην βρει στόχο και έχασε την ευκαιρία.

Με την συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου του τελικού, η Φιορεντίνα σκόραρε με τον Μιλένκοβιτς, έπειτα από γύρισμα από τα δεξιά, όμως, το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μια και ο άσος των «βιόλα» ήταν ελάχιστα εκατοστά πιο μπροστά.

Ανέβασαν την πίεση οι «βιόλα»

Στα επόμενα λεπτά, το «συγκρότημα» του Βιτσέντζο Ιταλιάνο ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε διπλή ευκαιρία. Αρχικά, στο 21’ ο Μποναβεντούρα βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση, όμως, το σουτ που έκανε βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζολάκη που απέκρουσε.

Μάλιστα, οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν πρωταγωνιστές και στην επόμενη φάση, όταν ο άσος των φιλοξενούμενων κινήθηκε ωραία στην πλάτη της άμυνας των Πειραιωτών, αλλά στο τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Νέα ευκαιρία με Ποντένσε

Η… απάντηση της ελληνικής ομάδας ήρθε στο 25ο λεπτό, με τον Ντάνιελ Ποντένσε να είναι και πάλι ο «εκφραστής» της επίθεσης, μια και πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, στο κόρνερ του Τσικίνιο, αλλά για μία ακόμα φορά ο Τερατσάνο ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

Η Φιορεντίνα βρήκε μία ακόμα καλή στιγμή στα καρέ των - τυπικά - γηπεδούχων, όταν στο 39’ ο Μποναβεντούρα έκανε το γύρισμα, ο Κουαμέ πήρε την κεφαλιά, ο Τζολάκης απέκρουσε ασθενώς, αλλά στη συνέχεια ο Γκονζάλες αστόχησε.

Στο επόμενο λεπτό, ο Ντάνιελ Ποντένσε θέλησε να βρει τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος κινήθηκε ωραία στην περιοχή των Ιταλών, όμως, δεν έκανε σωστό υπολογισμό της μπάλας και στην συνέχεια συγκρούστηκε με τον Τερατσάνο.

Συνέχεια στην πίεση των Ιταλών

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με την ίδια «εικόνα», αφού η Φιορεντίνα ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 65’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, όταν ο Αρτούρ εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Μιλένκοβιτς πέρασε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Βιτσέντζο Ιταλιάνο έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους, όταν ο Κουαμέ βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν έπιασε σωστά το σουτ και ο Τζολάκης απέκρουσε.

Στην συνέχεια, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε δύο αλλαγές που έδωσαν σημαντική… πνοή στους Πειραιώτες. Οι Γιόβετιτς και Όρτα πρόσφεραν πολλά τρεξίματα και κέρδισαν «μάχες» στον αγωνιστικό χώρο. και στο 80’ η ελληνική ομάδα έχασε μία σημαντική ευκαιρία, όταν ο Όρτα εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η κεφαλιά του Ιμπόρα δεν βρήκε στόχο.

Κάτι ανάλογο έγινε και στο 84’ με μία ακόμα στημένη φάση, με τον Όρτα να εκτελεί και πάλι το φάουλ, όμως, σ’ αυτή την περίπτωση ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search