• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Με επιτυχία η εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου «Τότε που παίζαμε μπαλόνι - Σελίδες από την Ιστοράι του ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων»

August 17, 2020 1017

 

 

            Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες, Κυριακή 17/8, η εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου «Τότε που παίζαμε μπαλόνι - Σελίδες από την Ιστοράι του ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων» των Νίκου Β. Καββαδία και Γιώργου Κ. Καββαδία. Μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων και προσέλκυσε πολλούς Αργυραδίτες και φίλους της ομάδας στο προαύλιο του ΙΝ της Αγίας Τριάδος Αργυράδων.

      Πολλοί οι παρόντες πρώην και νυν διοικητικοί παράγοντες, ποδοσφαιριστές που έχουν τιμήσει κατά περιόδους τη φανέλα του Κρόνου και φίλαθλοι. Σε μια ατμόσφαιρα ευχάριστη και συγκινησιακή με περισσή περηφάνια για το βιβλίο που αναφέρεται στις Αργυράδες και τον Κρόνο. Οι μνήμες και τα βιώματα των παιδικών και νεανικών χρόνων κυριάρχησαν.

 

Προεπισκόπηση εικόνας

        Ο πρόεδρος του ΔΣ του Κρόνου, Κώστας Καββαδίας στην εισήγησή του τόνισε μεταξύ άλλων:

  Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου "Τότε που παίζαμε μπαλόνι - Σελίδες από την Ιστορία του ΑΠΣ Κρόνος". Ένα βιβλίο που γράφτηκε από δυο αξιόλογους Αργυραδίτες τον Νίκο και τον Γιώργο Καββαδία. Ένα βιβλίο που μας κάνει όλους υπερήφανους για τον τόπο μας και την ομάδα μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω, γιατί με αυτό το βιβλίο θυμόμαστε οι παλαιότεροι και μαθαίνουν οι νεότεροι πολλά για την Ιστορία του Κρόνου.

     Βέβαια, όπως δηλώνουν οι συγγραφείς το βιβλίο δεν είναι η ιστορία του Κρόνου. Το πρώτο μέρος είναι οι αναμνήσεις και τα βιώματα του Νίκου που αναφέρεται με γλώσσα παραστατική και με ζωντανό τρόπο σε γεγονότα πρόσωπα, όπως τα συγκράτησε στη μνήμη του. Μια αναδρομή στα όμορφα παιδικά χρόνια που συνδέονται με το γήπεδο του χωριού μας που σήμερα πια δεν υπάρχει και τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη, αλλά και στην ομάδα του χωριού μας. Τον Κρόνο μας που κλείνοντας 52 χρόνια έχει γράψει σελίδες δόξας, όχι μόνο στο κερκυραϊκό, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

  Σε αυτές τις σελίδες της ένδοξης ιστορίας αναφέρεται το δεύτερο μέρος του βιβλίου που έγραψε ο Γιώργος.

Το βιβλίο αυτό μας κάνει υπερήφανους για την ομάδα που υπηρετούμε και μας προσθλέτει περισσότερες υποχρεώσεις. Γιατί επιδίωξή μας είναι ο Κρόνος να έχει ανάλογο παρόν και μέλλον που να ταιριάζει στην Ιστορία του.

  Σας καλούμε όλους σε αυτή την προσπάθεια για ένα Κρόνο αντάξιο της Ιστορίας του.

  Να ευχαριστήσω και πάλι τους συγγραφείς και ιδιαίτερα τον Νίκο για την ευγενική χορηγία της έκδοσης του βιβλίου. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της ομάδας μας.

 Προεπισκόπηση εικόνας

Ο Νίκος Β. Καββαδίας ανέφερε μεταξύ άλλων:

   Το «Τότε που παίζαμε μπαλόνι» γράφτηκε για να μας θυμίζει όλα αυτά που γίνονταν στο γήπεδο στο Καμίνι. Γράφτηκε για να μην ξεχαστούν όλα αυτά που ακούστηκαν τότε είτε σαν ατάκες είτε σαν συνθήματα στο γήπεδο, αλλά και στα καφενεία του χωριού μετά τους αγώνες του Κρόνου.

     Είναι αφιερωμένο σ΄όλους αυτούς που φόρεσαν τη φανέλα του Κρόνου, αλλά και σ΄αυτούς που μετά το διάβασμα του θα καταλάβουν αμέσως και θα χαμογελάσουν όταν, κι αυτό ελπίζω και εύχομαι να γίνει σύντομα, κάποια στιγμή, ξανακουστεί στο γήπεδο του Κρόνου το σύνθημα εν χορώ ¨Τους βάλαμε κανίστρα»!

Αναφέρθηκε στο "μπαλόνι" των χρόνων της παιδικής αθωότητας ζωντανεύοντας μνήμες των νεανικών χρόνων. Διάβασε χαρακτηριστικά αποσπάσματα που προκάλεσαν τα έντονα συναισθήματα του κοινού και καταχειροκροτήθηκε.

Τόνισε ότι η έκδοση του βιβλίου ήταν ένα χρέος για την Ιστορία του Κρόνου και το χωριό και επεσήμανε την ανάγκη να επανεκδοθεί το βιβλίο με περισσότερα στοιχεία.

Προεπισκόπηση εικόνας

 

Ο Γιώργος Κ. Καββαδίας αναφερόμενος στο βιβλίο επισήμανε:

        Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου δεν ξυπνούν απλά μνήμες, αλλά ζωντανεύουν βιώματα παιδικών και νεανικών χρόνων. Οι λεπτομέρειες από γεγονότα, οι απίθανες ατάκες και κυρίως οι πρωταγωνιστές ζωντανεύουν, παίρνουν σάρκα και οστά και καθώς διαβάζεις έχεις την αίσθηση ότι γυρίζεις και βιώνεις τις δεκαετίες του 1970, 1980 και 1990. Στο γήπεδο στο Καμίνι, εκεί που κάθε απόγευμα Κυριακής γινόταν πανηγύρι.

     Αναδεικνύεται παράλληλα η ένδοξη ιστορία μια ομάδας από χωριό που τα έβαλε με το ποδοσφαιρικό κατεστημένο της πόλης της Κέρκυρας. Μια ιστορία που εξακολουθεί να είναι παραγκωνισμένη και άγνωστη σε πολλούς, ιδιαίτερα εκπροσώπους της πολιτείας, της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και, ακόμα χειρότερα παράγοντες του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου. Ακόμα και όσοι έχουν βιώσει την πορεία του Κρόνου θα διαπιστώσουν διαβάζοντας ότι είναι πολύ σπουδαία τα επιτεύγματα αυτής της ομάδας. Δεν είναι μόνο οι 15 «κούπες» που μεταφράζονται σε 1 πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής, 3 πρωταθλήματα Κέρκυρας, 3 πρωταθλήματα Α΄(πρώην Β΄) ΕΠΣΚ, 1 Β΄(πρώην  Γ΄) ΕΠΣΚ, 4 κύπελλα ΕΠΣΚ, 3 Σούπερ καπ, πάμπολλες διακρίσεις, ρεκόρ, αλλά και …κλοπές, τουλάχιστον δυο πρωταθλημάτων και τριών κυπέλλων! 

   Ο Κρόνος στην ιστορική του διαδρομή σε 27 ποδοσφαιρικές περιόδους έχει κατακτήσει κάποιο –ους τίτλους ή έχει πετύχει κάποια σημαντική διάκριση. Αυτή η ομάδα που κάποτε διέθετε ένα από τα λίγα γήπεδα και εδώ και 18 χρόνια έχει ξεσπιτωθεί, χωρίς να ιδρώνει τ΄ αυτί των «αρμοδίων»...

 

Προεπισκόπηση εικόνας

      Απολαυστικός και γλαφυρός ο Μιχάλης Γραμμένος εντυπωσίασε με την τοποθέτησή του αναφερόμενος παραστατικά στα χρόνια της ποδοσφαιρικής αθωότητας και ζωντάνεψε μνήμες του παρελθόντος αναφερόμενος με τα καλύτερα λόγια στο βιβλίο, τον Κρόνο, τους Αργυραδίτες, τη «Φωνή των Αργυραδιτών» και τον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών.

   Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση στον χαιρετισμό του και την τοποθέτησή του αναφέρθηκες στην Ιστορία τρου Κρόνου και στο δίκαιο αίτημα των Αργυραδιτών για την κατασκευή γηπέδου επισημαίνοντας ότι ξεκινάμε από μηδενική βάση και υποσχόμενος ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για την υλοποίησή του.

   Αναφορά στην ανάγκη να υλοποιηθεί το αίτημα για γήπεδο στις Αργυράδες έκαναν στον χαιρετισμό - τοποθέτηση τους και οι: Καββαδίας Γιάννης Γάσπαρης, πρόεδρος ΔΣ Νότιας Κέρκυρας, Καββαδίας Θέμης, δημοτικός σύμβουλος, Νικηφόρος Ζερβός, δημοτικός σύμβουλος, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

   Ακολούθησε μια γόνιμη συζήτηση για το βιβλίο, τον Κρόνο με το θέμα του γηπέδου να κυριαρχεί.

    Τον λόγο πήρα μεταξύ άλλων ο πρωτοπρεσβύτερος Αριστείδης Κουλούρης, Λευτέρης Καββαδίας, πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης ο «Άγιος Σπυρίδων» και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο Σωτήρης Γκίνης πρώην πρόεδρος του Κρόνου, του Πολιτιστικού Συλλόγου και δημοτικός σύμβουλος και άλλοι.

    Μια συζήτηση γεμάτη νοσταλγία, αλλά και αγωνιστικό πείσμα για το παρόν και το μέλλον του Κρόνου, ώστε να είναι αντάξιο της Ιστορίας του. Το πρώτο ... γκολ της καταγραφής της Ιστορίας του Κρόνου μπήκε. Συλλογικά και δυνατά για μαι ανάλογη συνέχεια με πολλά ... γκολ και επιτυχίες.

Προεπισκόπηση εικόνας

 

Προεπισκόπηση εικόνας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search