• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Έρωτας και Απεργία, σαν παλιό σινεμά

May 13, 2023 447

Οι καρδιές των σεναριογράφων δεν χτυπάνε μόνο για τη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Tεράστιες διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο τείνει να πάρει η απεργία των σεναριογράφων και συγγραφέων που υπάγονται στο Writer’s Guild of America, αφήνοντας στον αέρα τις μεγαλύτερες παραγωγές του Hollywood για το προσεχές διάστημα, με τα περισσότερα studio παραγωγής περιεχομένου να έχουν ήδη δηλώσει καθυστερήσεις για τις franchise-ναυαρχίδες που αποτελούν τις πιο επικερδείς παραγωγές τους.

Βέβαια, πολλοί αγαπημένοι ηθοποιοί έχουν δηλώσει την αλληλεγγύη τους στους απεργούς σεναριογράφους, συμμετέχοντας και οι ίδιοι στις πικετοφορίες του σωματείου. Συγκίνηση προκάλεσε η παθιασμένη ομιλία του ηθοποιού Μάντι Πατίνκιν, ευρέως γνωστός από την τηλεοπτική σειρά Homeland αλλά και τη θρυλική ταινία The Princess Bride, σε μία από αυτές τις πικετοφορίες, ο οποίος δήλωσε απερίφραστα στις εταιρείες παραγωγής πως:

«Χωρίς τους σεναριογράφους δεν έχουμε τίποτα! Μην είστε ηλίθιοι. Βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε τους ανθρώπους! Παιδιά, βγάζετε εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια! Για όνομα του Θεού! Χωρίς τους σεναριογράφους, δεν έχουμε τίποτα! Αυτοί δημιουργούν τις ιστορίες που κάνουν την καρδιά μας να χτυπά! Βοηθήστε τώρα!»

Οι καρδιές των σεναριογράφων, όμως, δεν χτυπάνε αποκλειστικά μόνο για τη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Ορισμένοι απεργοί, έχοντας αποκτήσει ουσιαστική κοινωνικοποίηση μετά από έτη δυσβάσταχτου εργασιακού φόρτου, αναζητούν στις πικετοφορίες και τον έρωτα, εκτός από μια καλύτερη σύμβαση εργασίας.

Τα μέλη του Writers Guild of America που δεν έχουν κάποια ερωτική σχέση συγκεντρώθηκαν έξω από το οικόπεδο των Universal Studios αυτή την εβδομάδα συνδυάζοντας την πικετοφορία με καινούριες γνωριμίες, δράση που έπειτα κατέληξε σε εστιατόριο με τάκος.

«Πρέπει να βγούμε έξω, να κάνουμε τις απεργιακές δράσεις μας όπως θα έπρεπε, αλλά ίσως να συναντήσουμε την αγάπη της ζωής μας», δήλωσε ο 42χρονος συγγραφέας του «Feed the Devil» Ματ Άλτμαν. «Εν τέλει, κάθε ιστορία δεν αφορά και την αγάπη;» πρόσθεσε ο απεργός σεναριογράφος.

Την εκδήλωση γνωριμιών διοργάνωσε ο συγγραφέας του «Family Guy» Τζέιντι Σάμουελς Κιούμπα, ο οποίος διατηρεί επίσης μια επιχείρηση γνωριμιών.

«Για εμάς, αυτή ήταν απλώς μια διασκεδαστική ευκαιρία για τους συγγραφείς απλώς να συναντιούνται ο ένας τον άλλον χωρίς την πίεση που επιφέρουν οι τρελές ώρες εργασίας», είπε ο Κιούμπα.

Έτσι, οι ρομαντικοί απεργοί που ενδιαφέρθηκαν για καινούριες γνωριμίες εμφανίστηκαν στην εκδήλωση με χρωματιστές κορδέλες. Η ροζ έδειξε ενδιαφέρον για γνωριμία με γυναίκες, το μπλε ήταν για τους άντρες και το μωβ προορίζονταν προς όλους. Οι κορδέλες ήταν δεμένες γύρω από ταμπέλες, τους καρπούς, ενώ κάποιοι απεργοί τις σέταραν με τα ρούχα τους.

Η συγγραφέας του «Love, Victor», Βαν Μπ. Νοουέεν, 37 ετών, σκέφτηκε ότι ήταν μια διασκεδαστική ιδέα να συνδυάσει τον αγώνα για αλλαγή με τον αγώνα για την αγάπη, ενώ το ίδιο φαίνεται πως σκέφτηκαν αρκετοί συνάδελφοί της.

«Νομίζω ότι καθώς είμαστε εδώ έξω προσπαθώντας να παλέψουμε για το δίκιο μας, γιατί να μην προσπαθήσουμε επίσης να συνδεθούμε μεταξύ μας;», πρόσθεσε.

Αν και εμείς έχουμε συνηθίσει τις φωτογραφίες νέων που φιλιούνται εν μέσω επεισοδίων σε διάφορες κινητοποιήσεις, ίσως και αυτή η δράση αν αποτελέσει μια δίαυλο κοινωνικοποίησης για εκείνους που υπό το βάρος της καπιταλιστικής παραγωγής της μαζικής κουλτούρας, στερούνται την «πολυτέλεια» των υγιών κοινωνικών σχέσεων.

Τώρα που οι απεργίες του κλάδου φτάνουν και στην Ευρώπη, με τους Βέλγους συναδέλφους τους να δηλώνουν την αλληλεγγύη τους μέσα από πικετοφορίες στις Βρυξέλλες, το μήνυμα των απεργών σεναριογράφων, πάντως, είναι αισιόδοξο «Απεργείτε, αλλά μην ξεχνάτε τον έρωτα».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search