• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία: Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν

June 04, 2023 463
Από τον τόπο του δυστυχήματος ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε ότι εσύ ευθύνονται για την τραγωδία «θα τιμωρηθούν αυστηρά».
  

Τουλάχιστον 288 νεκροί και περισσότεροι από 800 τραυματίες είναι ο απολογισμός της σιδηροδρομικής τραγωδίας κατά τη σύγκρουση τριών αμαξοστοιχιών στο ανατολικό κρατίδιο Οντίσα της Ινδίας. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων ανάμεσα στα συντρίμμια έχουν ολοκληρωθεί και όλοι οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας South Eastern Railway, Κ.Σ. Ανάντ, είπε ότι με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας το δυστύχημα αυτό, μια από τις χειρότερες σιδηροδρομικές καταστροφές στην ιστορία της Ινδίας, ενδέχεται να οφείλεται σε βλάβη του συστήματος σηματοδότησης.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος και δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι αυτοί της τραγωδίας «θα τιμωρηθούν αυστηρά». Ο κ. Μόντι μίλησε για ένα «επώδυνο» δυστύχημα, το οποίο έχει βυθίσει όλη τη χώρα σε βαρύ πένθος. Ο Ινδός πρωθυπουργός συνομίλησε με τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για την ανάρρωσή τους.

Όπως ανακοινώθηκε, οι οικογένειες των νεκρών θα λάβουν ως αποζημίωση 1 εκατομμύριο ρουπίες (12.000 δολάρια), ενώ οι σοβαρά τραυματίες θα λάβουν 200.000 ρουπίες, με 50.000 ρουπίες για ελαφρούς τραυματισμούς, δήλωσε ο υπουργός Σιδηροδρόμων, ενώ κάποιες από τις κυβερνήσεις των πολιτειών έχουν επίσης ανακοινώσει αποζημιώσεις.

 

Για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στην περιφέρεια Μπαλασόρ έχει ήδη διαταχθεί επίσημη έρευνα. Επικρατεί σύγχυση σχετικά με την ακριβή αλληλουχία των γεγονότων, αλλά ινδικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται σιδηροδρομικούς αξιωματούχους μεταδίδουν ότι το Κορομαντέλ Εξπρές εκτροχιάστηκε, προσέκρουσε σε ακινητοποιημένη εμπορευματική αμαξοστοιχία και ακολούθως συγκρούστηκε με επιβατική αμαξοστοιχία που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα.

Στις δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες που συγκρούστηκαν με την ακινητοποιημένη εμπορική εκτιμάται ότι επέβαιναν 2.000 άνθρωποι.

Τα πιο πολύνεκρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα της Ινδίας

  • Ιούνιος 1981: Περίπου 800 άνθρωποι σκοτώνονται όταν επτά από τα εννέα βαγόνια ενός υπερφορτωμένου τρένου πέφτουν σε ποτάμι κατά τη διάρκεια ενός κυκλώνα.
  • Αύγουστος 1995: Τουλάχιστον 350 άνθρωποι σκοτώνονται όταν δύο τρένα συγκρούονται 200 χιλιόμετρα (125 μίλια) από το Νέο Δελχί.
  • Αύγουστος 1999: Δύο τρένα συγκρούονται κοντά στην Καλκούτα σκοτώνοντας τουλάχιστον 285 ανθρώπους.
  • Οκτώβριος 2005: 77 άνθρωποι σκοτώνονται όταν τρένο εκτροχιάζεται στη νότια πολιτεία Άντρα Πραντές.
  • Νοέμβριος 2016: Σχεδόν 150 άνθρωποι σκοτώνονται και ισάριθμοι τραυματίζονται όταν 14 βαγόνια του τρένου Indore-Patna Express εκτροχιάζονται κοντά στην πόλη Κανπούρ.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search