• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Η Ισραηλινή επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη είναι μια επιχείρηση κατά της ανθρωπότητας

July 06, 2023 405

Diplomatic Representation of The State of Palestine

Δελτίο Τύπου

Η Ισραηλινή επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη είναι μια επιχείρηση κατά της ανθρωπότητας που έχει στοιχίσει τις ζωές 12 Παλαιστινίων αμάχων και την ολική καταστροφή των υποδομών τους.

12 Παλαιστίνιοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, σκοτώθηκαν στην τελευταία συνεχιζόμενη Ισραηλινή επίθεση κατά του προσφυγικού καταυλισμού της Τζενίν στην κατεχόμενη Παλαιστίνη με περισσότερους από 100 τραυματίες, 21 εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η περιοχή του προσφυγικού στρατοπέδου της Τζενίν, που είναι 1/2  km2  με πληθυσμό 25.000 Παλαιστίνιους, έχει δεχθεί βάναυση επίθεση από περισσότερους από 1.300 Ισραηλινούς στρατιώτες κατοχής χρησιμοποιώντας πάνω από 200 στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τανκς, ελικοπτέρων και drones αυτοκτονίας, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Χθες, περισσότεροι από 3.000 Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέσα στη νύχτα για να βρουν καταφύγιο αφού οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής τους απείλησαν  με όπλο.

Η παροχή νερού, τηλεφώνου και ηλεκτρικού ρεύματος στην Τζενίν κόπηκε από το Ισραήλ και ο Ισραηλινός στρατός απέκλεισε όλες τις εισόδους στον καταυλισμό προσφύγων και πυροβόλησε ιατρικό προσωπικό και ασθενοφόρα με σφαίρες, παραβιάζοντας κατάφωρα το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

Αυτή η Ισραηλινή επιθετικότητα ακολουθεί μετά από  εβδομάδες συγχρονισμένων και συστηματικών τρομοκρατικών επιθέσεων από Ισραηλινούς εποίκους, που διαπράττονται εναντίον Παλαιστινιακών χωριών και πόλεων στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη που υποστηρίζονται και υπερασπίζονται από την Ισραηλινή κυβέρνηση και τον στρατιωτικό της μηχανισμό.

Η Διεθνής Κοινότητα καλείται να καταδικάσει τα Ισραηλινά εγκλήματα πολέμου εναντίον του Παλαιστινιακού λαού στη Τζενίν και σε ολόκληρη την Παλαιστίνη. Καλείται επίσης να παρέμβει για να πιέσει το Ισραήλ να σταματήσει  την επιθετικότητά του εναντίον των Παλαιστινίων αμάχων και των Κατεχόμενων Παλαιστινιακών Εδαφών, και για να λογοδοτήσουν οι δράστες.

Η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν οι Παλαιστίνιοι προστατεύονται από το Διεθνές Δίκαιο και τους δίνονται  τα αναφαίρετα δικαιώματά τους στην αυτοδιάθεση, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος τους να ζουν με ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια και να εγκαθιδρύσουν το κυρίαρχο και ανεξάρτητο Κράτος της Παλαιστίνης στα προ της 4ης   Ιουνίου 1967 σύνορα  με πρωτεύουσα της την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search