• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Tα πολλά πρόσωπα της αμερικανοδουλείας - Ο Κικίλιας ως «πουλέν» ΤΗΣ πρεσβείας

July 31, 2023 873

 ΠΗΓΗ: Eksegersi.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κικίλιας καταφεύγει για βοήθεια ΣΤΗΝ πρεσβεία, όταν τραβάει ζόρια. Και Η πρεσβεία τού προσφέρει στήριξη, εισπράττοντας φυσικά το αντίτιμο σε ισχυρές δόσεις αμερικανοδουλείας.

Αυτή η… ανάρμοστη σχέση είχε παρατηρηθεί και επί πανδημίας, όταν ο Κικίλιας ήταν υπουργός Υγείας και είχε παραμεριστεί εντελώς από την τριπλέτα Κοντοζαμάνη (αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο άνθρωπος του Μαξίμου στο υπουργείο) – Χαρδαλιά (επίσης άνθρωπος του Μαξίμου, προβαλλόμενος σαν «σκληρός επιχειρησιακός») – Τσιόδρα (σύμβουλος του Μητσοτάκη). Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο Κικίλιας θύμισε την παρουσία του, κάνοντας μια φιέστα με τον Πάιατ και ανακοινώνοντας την αγορά κάποιων άχρηστων γρήγορων τεστ της Abbott, που στις ΗΠΑ είχαν προκαλέσει σάλο για τις αστοχίες τους και που ο Τσιόδρας τα είχε βγάλει άχρηστα.

 

Πάλι στριμωγμένος αυτή την εποχή ο Κικίλιας, κατέφυγε ΣΤΗΝ πρεσβεία και οργάνωσε μια φιέστα με τον μεγαλοταβερνιάρη-πρέσβη George Tsounis, που πήγε στο υπουργείο Πολιτικής (μη) Προστασίας συνοδευόμενος από τον διοικητή του 6ου αμερικανικού στόλου αντιναύαρχο Thomas Ishee, τον ταξίαρχο Andrew Priddy και άλλους υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους.

«Αντικείμενο της εποικοδομητικής συνάντησης και της στοχευμένης συζήτησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής ήταν η επιβεβαίωση της σημαντικής παροχής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε εναέρια μέσα, προκειμένου να συμβάλλουν στις επιχειρήσεις δασοπυρόσβεσης στη χώρα μας», έγραψε σε Δελτίο Τύπου το υπουργείο του Κικίλια. Και συμπλήρωσε: «Σημειώνεται ότι η Αμερική ήδη συμβάλλει στο έργο κατάσβεσης με 4 ελικόπτερα black-hawks με συνολικά 3 κάδους πυρόσβεσης, ενώ αναμένονται και 3 Shinook. Ταυτόχρονα, από πλευράς ΗΠΑ υπογραμμίστηκε η ετοιμότητα για παροχή βοήθειας με βαρύτερου τύπου αεροσκάφη εφόσον παραστεί ανάγκη».

Τεράστια βοήθεια! Οση έχει προσφέρει και η μικρή Αλβανία, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

Ο μεγαλοταβερνιάρης-πρέσβης, βέβαια, τα φούσκωσε. Πρώτα εξέφρασε «τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο πιλότων» (οι τρεις πολίτες που κάηκαν δεν μετράνε και οι οικογένειές τους δεν αξίζουν ούτε τα υποκριτικά συλλυπητήρια του Αμερικανού). Μετά ευχαρίστησε «τους ήρωες, άντρες και γυναίκες, που δουλεύουν μέρα- νύχτα για την κατάσβεση των 667 πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα» (ακόμα και μικροφωτιές που άναψαν σε μια αυλή και σβήστηκαν μ’ έναν κουβά νερό τις μετράνε, για να φουσκώσει ο λογαριασμός της… επιτυχίας). 

Κι επειδή ένας μεγαλοταβερνιάρης δεν μπορεί να γίνει διπλωμάτης, πέταξε και την παπάρα: «Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου ζουν εδώ, για αυτό είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για τον ηρωισμό τους και τις προσπάθειές τους»! Κινδύνεψε από δασική πυρκαγιά το Κολωνάκι και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Μετά άρχισε να σερβίρει παραφουσκωμένα νούμερα, σαν τα t-bone steaks που σερβίρουν τα εστιατόριά του: «Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας. Στείλαμε Chinooks και Blackhawks,  ώστε να βοηθήσουν τον Ελληνικό Στρατό, την Ελληνική Ακτοφυλακή, το Υπουργείο του κυρίου Κικίλια, το Δασαρχείο και το Πυροσβεστικό Σώμα στην κατάσβεση αυτών των πυρκαγιών. Μόλις προσγειώσαμε τρία Chinooks, τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα. Και υπάρχουν στην περιοχή, έτοιμα να φύγουν, 4 ακόμη μεγαλύτερα μέσα τα οποία έχουμε τοποθετήσει σε πλοία σε περίπτωση που συμβεί κάτι επιπλέον».

Κάηκαν 500.000 στρέμματα κι αυτοί έχουν βοηθήσει μόνο με 3 μικρούς κάδους, με ελικόπτερα που προφανώς σταθμεύουν μόνιμα στη Σούδα. Τα «Σινούκ» ήρθαν κατόπιν εορτής και τα μεγαλύτερα… περιμένουν σε κάποια αμερικάνικα πολεμικά πλοία για να έρθουν (αν έρθουν) «αν συμβεί κάτι επιπλέον»! Του ξέφυγε, μάλιστα, του μεγαλοταβερνιάρη και έβαλε πρώτο στη λίστα της βοήθειας τον ελληνικό στρατό (την ακτοφυλακή δεν ξέρουμε γιατί την πρόσθεσε – μάλλον δεν κατάλαβε καλά τι του είπαν οι καραβανάδες του 6ου στόλου). Μ’ άλλα λόγια, εκείνο που τους κινητοποίησε ήταν η φωτιά που έπληξε την αεροπορική βάση στη Νέα Αγχίαλο, που είναι και αμερικανονατοϊκή βάση. Και βρέθηκε το delivery boy να τους βοηθήσει να παρουσιάσουν το ασήμαντο σαν… κοσμογονία.

Ο Κικίλιας δεν κρατιόταν. Μέλι έσταζε το στόμα του, καθώς επιδιδόταν σ’ ένα κρεσέντο αμερικανοδουλείας: «Στο πρόσωπο του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, του κυρίου George Tsounis, θέλω να ευχαριστήσω τη φίλη, σύμμαχο χώρα των ΗΠΑ για τη σημαντική βοήθεια που μας προσφέρει σε μία δύσκολη περίοδο πυροπροστασίας και πυρόσβεσης. (…) Οπως ακούσατε ήδη και ανέλυσε ο κύριος Πρέσβης, η βοήθεια είναι σημαντική σε εναέρια μέσα και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα σχεδιασμό στο πώς μπορούμε να τοποθετήσουμε τις δικές μας δυνάμεις ώστε να μπορούμε να είμαστε ακόμα πιο πολύ αποτελεσματικοί. Κύριε Πρέσβη, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνεργασία και την βοήθεια».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search