• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Σαχέλ, η μαύρη αφύπνιση

August 14, 2023 825
ΣΑΧΕΛ, Η ΜΑΥΡΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ
 
Της Νίνας Γεωργιάδου
 
Στην υποσαχάρια Αφρική κρίνεται η επιβίωση των ανθρώπων και των εννοιών.
 
 Η Δύση, όλο αυτό το συνονθύλευμα μαριονετών που συνασπίζονται σε Συμμαχίες Προθύμων και εξάγουν «ανθρωπιστικούς πολέμους», εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για το πραξικόπημα στο Νίγηρα. Δε στέκονται βέβαια μόνο στην έκφραση του αποτροπιασμού. Έχοντας επιβάλει βαρύ εμπάργκο σε όλες της χώρες του Σαχέλ (Μαλί,Τσαντ, Γουινέα, Μπουργκίνα Φάσο, Νίγηρα) προσβλέπουν σε μαζικό θανατικό και εμφύλιες συρράξεις.
Η Εμμανουέλα Κλαούντια Ντελ Ρε, Ειδική Εντεταλμένη γουρούνα της ΕΕ για το Σαχέλ, δηλώνει με απόλυτο κυνισμό, «Οι κυρώσεις αρχίζουν να δίνουν αποτελέσματα. δεν υπάρχουν αρκετά φάρμακα, τρόφιμα, ηλεκτρισμός. Πρέπει να συνεχίσουμε!»
 
 Η «ανεξαρτησία της σημαίας», στις αφαιμαγμένες πρώην αποικίες ποτέ δεν σήμανε την πραγματική απελευθέρωση τους. Οι χώρες, της απόλυτης δυσαναναλογίας ανάμεσα στον ανεκτίμητο φυσικό τους πλούτο και τη βαθιά εξαθλίωση των ανθρώπων τους, παραμένουν αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης, ελέω ξεπουλημένων πολιτικών που υπηρετούν με το αζημίωτο τη συνέχιση της αφαίμαξης. Αποχωρώντας οι Γάλλοι από τις αφρικανικές αποικίες, ισοπέδωσαν ό, τι δεν μεταφερόταν, όπως έκαναν οι Ναζί κατά την αποχώρησή τους. Σχολεία, νοσοκομεία, δημόσια κτίρια έγιναν σκόνη, χιλιάδες αιγοπρόβατα, άλογα και αγελάδες θανατώθηκαν, καθιερώθηκε το γαλλικό αποικιακό νόμισμα FCFA κι επιβλήθηκε «ο φόρος αποικίας», που ισχύει μέχρι σήμερα και υπερβαίνει το 40% του ΑΕΠ των «ανεξάρτητων» χωρών.
 
 Όσοι Αφρικανοί ηγετες αντισταθηκαν, δολοφονήθηκαν.
- Ο Sylvanus Olympio στο Τόγκο δολοφονήθηκε από το μέλος της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, Etienne Gnassingbe.
- Ο Modiba Keita , ο πρώτος πρόεδρος του Μάλι, που αποφάσισε να αποχωρήσει από το αποικιακό νόμισμα FCFA δολοφονήθηκε από τον Moussa Traoré, της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.
- Ο 37χρονος Τομά Σανκαρά, που μετονόμασε τη χώρα του σε Μπουργκίνα Φάσο – Χώρα των τίμιων ανθρώπων – ο Τσε της Αφρικής, όπως έμεινε στην ιστορία, που έκανε αναδιανομή της γης και καταπολέμησε τον αναλφαβητισμό, γαζώθηκε από σφαίρες, τον Οκτώβρη του 1987.
- Ο Μουαμάρ Καντάφι που επεχείρησε τη νομισματική ένωση των Αφρικανικών χωρών με δικό της νόμισμα και προσπάθησε να κάνει τη Σαχάρα να καρπίσει, οδηγήθηκε σε λυντσάρισμα μέχρι θανάτου, στη διάρκεια μιας «Αραβικής Άνοιξης», μαγειρεμένης στα υπόγεια της CIA.
Έτσι επιχειρήθηκε να δικαιωθεί η ρήση του Σιράκ, «Χωρίς την Αφρική, η Γαλλία θα πεθάνει»
 
 Ο ξεπουλημένος Μοχάμεντ Μπαζούμ, ο «νόμιμα εκλεγμένος» του Νίγηρα, της χώρας με μέσο όρο ζωής τα 15 χρόνια - της 7ης σε παγκόσμια παραγωγή ουρανίου, χρυσό, διαμάντια και πετρέλαιο - που ανετράπη πριν λίγες μέρες, ο πιο «πιστός σύμμαχος της Δύσης» κατά τους Financial Times, δήλωνε στη φυλλάδα «…. Οι αντίπαλοί της θέλουν να παρουσιάσουν τη Γαλλία ως νεοαποικιοκρατική δύναμη….Η Γαλλία είναι απλώς ο εύκολος στόχος για τους λαϊκιστές, και ειδικά όσους δρουν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και επηρεάζουν την Αφρικανική νεολαία». Το συνασπισμένο Far West, που χειροκροτούσε το λυντσάρισμα έως θανάτου των Καντάφι και Χουσείν, διακηρύσσει τώρα τον μετά βδελυγμίας αποτροπιασμό του για τη σύλληψη του Μπαζούμ και απαιτεί την απελευθέρωση και την επάνοδό του στην εξουσία.
Τα σκυλιά του πολέμου στη Δύση στέλνουν τελεσίγραφα νέων «ανθρωπιστικών επεμβάσεων» και οι δικοί μας εγχώριοι ξεπουλημένοι, συμπαρατάσσονται με τους νεοαποικιοκράτες, «στη σωστή μεριά της Ιστορίας»
Εμείς πάλι, οι με τη «λάθος μεριά», ελπίζουμε στην Αφρική που αναδεύεται.
Με αφορμή το σχόλιο του φίλου, Fausto Lucca, μια από τις πιο ουσιαστικές ερμηνείες του Bella Chao

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search