• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ενάντια στο νομοσχέδιο-όλεθρο που δυναμώνει την εργασιακή σκλαβιά - Προσυγκέντρωση στα Λύκεια

September 20, 2023 2260

24ωρη απεργία Πέμπτη 21/9

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ενάντια στο νομοσχέδιο-όλεθρο που δυναμώνει την εργασιακή σκλαβιά

Η κυβέρνηση με διαδικασίες express έφερε στην Βουλή και ψηφίζει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη ως την Παρασκευή 22/9 με τίτλο : «Ενσωμάτωση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου Ε.Ε. για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας». Μετά από μια σειρά αντεργατικών νόμων όλα τα προηγούμενα χρόνια, το νόμο Χατζηδάκη και τη δουλειά ως τα 74, το νέο μισθολόγιο φτώχειας για το δημόσιο, τώρα στοχεύει να καταργήσει πλήρως τον σταθερό χρόνο εργασίας και το 5ήμερο, να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην απεργία και την απεργιακή περιφρούρηση!

Οι κυριότερες αντεργατικές τομές που φέρνει το νομοσχέδιο είναι:

·Πολλαπλή απασχόληση πέραν του 8ώρου και του ενός εργοδότη.

·Συμβάσεις «μηδενικών ωρών» (και δικαιωμάτων), «κατά παραγγελία» των αφεντικών.

·Εξαήμερη εργασία στις επιχειρήσεις 24ωρης λειτουργίας με βάρδιες (πχ βιομηχανία).

·Ακυρώνεται για μεγάλες επιχειρήσεις, η υποχρέωση προαναγγελίας των υπερωριών, της υπερεργασίας, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, οι τροποποιήσεις ωραρίων, στην περίπτωση που έχουν εφαρμόσει την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

·Παρέχεται στους εργοδότες η δυνατότητα μονομερούς επιβολής της ευέλικτης διευθέτησης του χρόνου εργασίας, χωρίς τη συναίνεση τους.

·«Εργαζόμενοι υπό δοκιμή» για 6 μήνες!

·Ποινικοποιείται η απεργία και η συνδικαλιστική δράση, με την εισαγωγή βαριών προστίμων και ποινών φυλάκισης, σε όσους περιφρουρούν τις απεργίες.

Όλες οι παραπάνω αντεργατικές διατάξεις γενικεύουν τις ευέλικτες μορφές εργασίας. Στόχος κυβέρνησης, Ε.Ε, ΣΕΒ είναι η αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, η εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερων κερδών για τις επιχειρήσεις, η επέκταση και η διεύρυνση της ευελιξίας, το χτύπημα των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο παραπέρα στραγγαλισμός της απεργίας και της περιφρούρησης της!

Αγωνιστική απάντηση και απεργιακός αγώνας για να μην περάσει το νομοσχέδιο!

Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να βρει λαό και νεολαία απέναντι! Καμία ανοχή στη σύγχρονη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής σκλαβιάς. Δεν ζούμε για να δουλεύουμε!

Το νομοσχέδιο αφορά και τα σωματεία του δημοσίου σε όλες του τις πλευρές όπως και στο ζήτημα της απεργίας που ήδη έχουμε πλούσια πείρα για το πώς βγαίναν παράνομες οι απεργίες ενάντια σε κομβικους νόμους της αντιεκπαιδευτικης πολιτικής (αξιολόγηση κλπ), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα εμφανίζονται σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ιδιαίτερα αυτά των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ!

– Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Πάλη για μείωση του χρόνου εργασίας. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας σε όλους τους κλάδους.

– Μείωση του χρόνου εργασίας, 30ωρο-6ωρο-5μερο. Να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη και όλοι οι νόμοι για τη «διευθέτηση» και την ρευστοποίηση του χρόνου εργασίας.

– Άμεση καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών/αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Έκτακτες κρατικές επιχορηγήσεις για τα ταμεία – πίσω τα κλεμμένα. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας. Αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας κλπ. χωρίς εξαγορά.

– Όχι στην ελαστική εργασία, την επισφάλεια, τη μαύρη / ανασφάλιστη εργασία, στο καθεστώς ενοικίασης εργαζόμενων, τα σπαστά ωράρια, τις φθηνές υπερωρίες.

– Κάτω η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί/ Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μια σύμβαση εργασίας με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία – κατάργηση του προσοντολόγιου.

– Όχι στη μονιμοποίηση και επέκταση της τηλε-εργασίας που αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.

– Όχι στην εντατικοποίηση. Να παρθούν μέτρα από κράτος και εργοδότες για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, ενάντια στα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες.

– Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για την κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων και της ανόδου του πληθωρισμού. 1.000 ευρώ καθαρά πρώτος μισθός! Επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού και σύνταξης. Να δοθεί το κομμένο Μ.Κ. του 2016-17, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Κατάργηση των νόμων της κυβέρνησης (και της προηγούμενης κυβέρνησης) για τον κατώτερο μισθό και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

– Απαγόρευση των απολύσεων – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στο δημόσιο.

– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινών αγαθών. Παιδεία, Υγεία, Ρεύμα και Νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στο λαό.

Μαζικός και παρατεταμένος αγώνας, κόντρα στο συμβιβασμό, τη συνθηκολόγηση, την υποταγή και την ηττοπάθεια. Αγωνιστική ενότητα των εργαζόμενων «από τα κάτω» – συντονισμός των αγωνιζόμενων σωματείων.

Μόνο η μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων στις συλλογικές διαδικασίες μπορεί να αποτρέψει τα αντεργατικά τους σχέδια

Τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας:

Ελένη Μαλαχά, Αντώνης Κουρσάρης, Μαρίνα Ράπτη, Σταμάτης Κορφιάτης, Ελευθερία Καραΐσκου, Κώστας Ίσερη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search