• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ισραηλινοί στρατιώτες Ισραηλινοί στρατιώτες

Παλαιστίνη: Στο πλευρό του θύτη η επίσημη Ελλάδα

October 09, 2023 861

ΠΗΓΗ:  - kosmodromio.gr
Τους ενόχλησε η επίθεση των Παλαιστινίων κατά του Ισραήλ, δεν τους ενοχλεί όμως η κατοχή παλαιστινιακών εδαφών. Ούτε και κυπριακών άλλωστε.

Ευθύς αμέσως η κυβέρνηση Μητσοτάκη-Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ του Ισραήλ στη σύγκρουση που ξεκίνησε στη Γάζα, αλλά ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλα «μέτωπα». Ο πρωθυπουργός ψάχνοντας λέξεις που θα ικανοποιήσουν περισσότερο τους Ισραηλινούς και τον ακροδεξιό Νετανιάχου, έκανε λόγο για «φρικτή τρομοκρατική επίθεση» της Χαμάς.

Ένας λαός υπό κατοχή που ξεσηκώνεται είναι τρομοκράτης, ένας λαός που δολοφονεί παιδιά για να εδραιώσει την κατοχή ξένων εδαφών είναι άξιος συγχαρητηρίων!

Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη, που δεν ντράπηκε να βγάλει ανακοίνωση καταδικάζοντας απερίφραστα την «επίθεση της Χαμάς κατά του λαού του Ισραήλ», ενώ περίπου στην ίδια γραμμή κινήθηκαν «ΠΑΣΟΚ» και Βελόπουλος. Ευτυχώς που κανείς από αυτούς δεν ζούσε το 1821, γιατί φαντάζεται κανείς εύκολα τι ανακοινώσεις καταδίκης του «τρομοκράτη Κολοκοτρώνη και του σφαγέα Παπαφλέσσα» θα είχαν εκδώσει… Από τα ελληνικά κόμματα μόνο το ΚΚΕ υπογράμμισε την ανάγκη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων και επέκρινε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν εφάρμοσαν την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Τους ενόχλησε η επίθεση των Παλαιστινίων κατά του Ισραήλ, δεν τους ενοχλεί όμως η κατοχή παλαιστινιακών εδαφών. Ούτε και κυπριακών άλλωστε, ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη, όπως και ουδέποτε ζήτησαν την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο, όπως προνοούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ. Δεν τους ενόχλησε ούτε η μαζική στήριξη του Ισραήλ και προσωπικά του Νετανιάχου στην εθνοκάθαρση πριν από μερικές μέρες του μαρτυρικού λαού των Αρμενίων από τις πατρογονικές τους εστίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη ΝΔ, όπως και τους υπόλοιπα «κόμματα της καρέκλας» και τα υπόλοιπα «κόμματα εξουσίας» δεν τους ενοχλούν οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις και οι δολοφονίες παιδιών από τις ισραηλινές δυνάμεις: αυτές προφανώς δεν θεωρούνται φρικτές και ουδέποτε γίνονται αντικείμενο ανακοινώσεων ή επικρίσεων.

Δεν τους ενοχλούν οι χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι χωρίς δίκες. Δεν τους ενοχλεί η μετατροπή της Λωρίδας της Γάζας σε γιγαντιαίο στρατόπεδο συγκέντρωσης, ούτε οι καθημερινές δολοφονικές επιθέσεις Ισραηλινών εποίκων κατά των Παλαιστινίων. Δεν τους ενοχλεί το ότι ο Νετανιάχου εμφανίστηκε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με ένα χάρτη της νέας Μέσης Ανατολής στον οποίο δεν υπάρχει η Παλαιστίνη, αλλά μόνο το Ισραήλ.

Δεν βρίσκουν τίποτα από αυτά φρικτό και δεν μιλάνε ποτέ για αυτά. Σπανίως τα αναφέρουν και τα μέσα μας, συμβατικά ή κοινωνικά, ποτέ οι τηλεοράσεις «μας». Αν τα ανέφεραν, θα καταλαβαίναμε καλύτερα πόθεν και γιατί αυτή η χτεσινή βροχή από επιθέσεις κατά του Ισραήλ. Ο κύριος, αν όχι αποκλειστικός υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν τώρα, για το αίμα που χύνεται και το πολύ περισσότερο που φοβόμαστε ότι θα χυθεί είναι το ίδιο το Ισραήλ και ο πρωθυπουργός του, που δυστυχώς μοιάζει να έχει στο τσεπάκι του τους δικούς μας Μητσοτάκηδες, Τσίπρες και Κασσελάκηδες, που ανταγωνίζονται ποιος θα αποσπάσει την εύνοιά του – τέτοια είναι σήμερα η κατάντια μας. Δεν τους απασχολεί καθόλου ότι ο Νετανιάχου τους εξαπάτησε και τους ενέπλεξε στην επικίνδυνη περιπέτεια του EastMed, ούτε το γεγονός ότι οι μισοί συμπολίτες του τον θεωρούν επικίνδυνο φασίστα.

Δεν είμαστε άλλωστε μόνο αμερικανική αποικία, είμαστε (κατά πάρα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους) και ισραηλινή, μάλιστα οι Ισραηλινοί αγοράζουν πλέον τα πάντα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες φώναξε ο Μητσοτάκης να μας παρακολουθούν δίνοντάς του και αυτουνού κάποιες από τις πληροφορίες που συλλέγουν. Και κανένα ελληνικό κόμμα, από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά δεν ενεκάλεσε την κυβέρνηση ή δεν ζήτησε εξηγήσεις. Τόσο διεφθαρμένη και εξαρτημένη είναι η χώρα, σχεδόν στο σύνολό της – τουλάχιστο τα στρώματα που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή, όχι βέβαια όσοι είναι βυθισμένοι στο μεροκάματο και την επιβίωση.

Η Ελλάδα και η Κύπρος κινδυνεύουν να πληρώσουν, αργά ή γρήγορα, και μάλλον γρήγορα, και πολύ άσχημα, τη γλοιώδη και υστερόβουλη υποτέλεια της πολιτικής, άρχουσας, δημοσιογραφικής και πανεπιστημιακής τάξης τους στη συλλογική Δύση και τα διάφορα κέντρα της, όπως πρόσφατα συνέβη αυτό κατά τραγικό τρόπο με τους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ και απειλείται να γίνει και με τους Αρμένιους της Αρμενίας του Πασινιάν. Τα αποικιακά μας αφεντικά μάς περιφρονούν ως δεδομένους, ο υπόλοιπος (και ανερχόμενος) κόσμος μάς περιφρονεί ως αναξιοπρεπείς και ανήθικους υποταγμένους.

Πολύ νερό κύλησε δυστυχώς στο αυλάκι από τότε που ο Καβάφης θύμιζε ότι έχουμε και αράπικο αίμα στις φλέβες μας, που οι αντάρτες της ΕΟΚΑ ανατίναζαν τα εγγλέζικα αεροπλάνα που ήταν να χτυπήσουν τον Νάσσερ από την Κύπρο ή ο Ανδρέας Παπανδρέου έβγαζε από την πολιορκημένη Βηρυτό τον Γιάσερ Αραφάτ και τους μαχητές του, κάνοντας όλη την υφήλιο να ανατριχιάσει.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search