• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Θέλει γενναιότητα να είσαι με τους Παλαιστίνιους

November 11, 2023 726

ΠΗΓΗ: ARTI news 

-Άλλοι τον αποκαλούν πόλεμο, άλλοι τη λένε σύγκρουση, άλλοι μάχη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  αποκάλεσε τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα «δυσανάλογο χτύπημα», αλλά τα παιδιά της Γάζας, αυτά που ζουν ακόμα, την λένε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ.

-Σχεδόν 11.000 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 4.400 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ,  αναφέρει ο Guardian.

- Στην Γάζα η αιματοχυσία δεν έχει τέλος: βομβαρδίστηκε νοσοκομείο Παίδων, ενώ η πείνα και η δίψα απειλούν τον πληθυσμό που γλυτώνει από τις βόμβες.

Εκτός από τη Γάζα ο Ισραηλινός στρατός επιτίθεται και στη Δυτική Όχθη.

Στη Τζενίν δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της της εισβολής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Χιλιάδες παιδιά εξακολουθούν να είναι παγιδευμένα στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Τζενίν, καθώς η πόλη βρίσκεται υπό τη μαζική επίθεση των Ισραηλινών.

-Οι παύσεις του πυρός είναι προσχηματικές. Για την El Pais,«οι παύσεις στις οποίες το Ισραήλ έχει δώσει την έγκρισή του είναι πολύ μικρότερες από αυτές που είχε στο μυαλό του ο Μπάιντεν. Αυτό το αναγνώρισε ο ίδιος ο πρόεδρος» κατά τη διάρκεια συζητήσεων με τον Τύπο πριν από ένα ταξίδι στο Ιλινόις. Η ισπανική εφημερίδα διαπιστώνει ότι «για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης», ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε να φανεί «ένας εκνευρισμός» σε σχέση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

 Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση από το Κογκρέσο να αποκαλύψει δημόσια το εύρος των αμερικανικών όπλων που διοχετεύονται στο Ισραήλ, καθώς ο τεράστιος αριθμός νεκρών αμάχων στη Γάζα προκαλεί διεθνή καταδίκη και αναστατώνει ολοένα και περισσότερο τους Δημοκρατικούς.

-Οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη συνεχίζονται:

Φοιτητές του Χάρβαρντ αφιέρωσαν 11 ώρες για να απαγγείλουν τα ονόματα περίπου 7.000 από τους 11.000 Παλαιστίνιους που έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής τον περασμένο μήνα. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, τα μέλη της κοινότητας έγραψαν επίσης τα ονόματα περίπου 2.000 Παλαιστινίων που δολοφονήθηκαν από το «Ισραήλ».

- Περισσότεροι από 750 δημοσιογράφοι που εργάζονται σε δεκάδες ειδησεογραφικούς οργανισμούς υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, στην οποία καταδικάζουν τη δολοφονία δημοσιογράφων από το Ισραήλ στη Γάζα. Παράλληλα επικρίνουν τον τρόπο κάλυψης του πολέμου από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

-Θέλει ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ να είσαι αλληλέγγυος στους Παλαιστίνιους:

«Δεν θα ησυχάσουμε […] έως ότου όλοι οι άνθρωποι, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι, μεταξύ του ποταμού και της θάλασσας, μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά και ελεύθερα», δήλωσε ο Βρετανός βουλευτής Andy McDonald στις 28 Οκτωβρίου. «Τρεις ημέρες αργότερα, αποβλήθηκε από το Εργατικό Κόμμα…», σημειώνει ο The Guardian. «Το κλειδί για την κατανόηση της έντονης αντίδρασης του κόμματος βρίσκεται σε έξι λέξεις από την δήλωσή του και το πλαίσιο στο οποίο προφέρθηκαν. Το «Between the river and the sea» είναι μέρος του συνθήματος που βλέπετε στη φωτογραφία… Ένα σύνθημα ανοιχτό σε ένα ευρύ φάσμα ερμηνειών…» καταλήγει η εφημερίδα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search