• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Πότε άκουσε η Κομισιόν τα αιτήματα των μαζικών κινητοποιήσεων; Πότε άκουσε η Κομισιόν τα αιτήματα των μαζικών κινητοποιήσεων;

Το νέο έγκλημα της ευρωπαϊκής Κομισιόν

November 27, 2023 492
Παρατείνεται η χρήση του καρκινογόνου ζιζανιοκτόνου RoundUp για να γεμίσουν τα ταμεία της χημικής βιομηχανίας σε βάρος της ανθρώπινης υγείας, της φύσης και της βιοποικιλότητας.

ΗΕυρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την παράταση της χρήσης του καρκινογόνου Glyphosate (γλυφοσάτη) που περιέχεται στο RoundUp για δέκα χρόνια. Οι χώρες της Ε.Ε., πρωτοστατούντων της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας μεταξύ άλλων επέτρεψαν αυτή την απόφαση, μη επιτρέποντας στο Συμβούλιο Υπουργών να πάρει θέση και αγνοώντας τις μαζικές κινητοποιήσεις. Η απόφασή τους θα γεμίσει βέβαια τα ταμεία της Bayer Monsanto, της BASF και των άλλων γιγάντων της χημικής βιομηχανίας, προκαλώντας ταυτόχρονα ανυπολόγιστη ζημιά στην ανθρώπινη υγεία και καταστρέφοντας τη φύση και τη βιοποικιλότητα.

Το αρμόδιο για τον καρκίνο Ινστιτούτο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχει αποφανθεί από το 2015 ότι η ουσία αυτή είναι πιθανώς καρκινογόνα αν και στη συνέχεια ασκήθηκαν τρομακτικές και μερικώς επιτυχείς πιέσεις από την πολυεθνική Monsanto, που κάνει το ένα τρίτο των κερδών της από το φυτοφάρμακο, για να αναιρέσει αυτή την απόφαση και να περάσει στον «αγνωστικισμό».

Και πήρε η Κομισιόν, ένα όργανο που δεν εκλέγει κανείς και δεν απολογείται σε κανέναν, τόση δημοκρατία έχουμε στην Ε.Ε., αυτή την απόφαση, τη στιγμή που η αμερικανική δικαιοσύνη καταδίκασε για τέταρτη φορά την παραγωγό του φυτοφαρμάκου-δηλητηρίου, επιδικάζοντας αποζημίωση 1,5 δισ. δολάρια στους ενάγοντες.

Σχολιάζοντας την απόφαση η ευρωβουλευτής Μανόν Ομπρί (Ανυπότακτη Γαλλία, το κόμμα του Μελανσόν) κατηγόρησε τα κράτη-μέλη και ιδιαίτερα τη Γαλλία και τη Γερμανία ότι υπέκυψαν στα Λόμπι και δεν προστάτευσαν την υγεία και το περιβάλλον των Ευρωπαίων πολιτών, ιδίως ο Γάλλος Πρόεδρος (και πρώην τραπεζίτης των Ρότσιλντ) Εμανουέλ Μακρόν που παρέβη τη δημόσια δέσμευσή του να απαγορεύσει τη γλυφοσάτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, θα ήταν ανόητος κάποιος αν πίστευε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα μπορούσε να αντισταθεί στις πολυεθνικές ή να ενδιαφερθεί για την υγεία των Ελλήνων πολιτών, πρωτοστατεί άλλωστε τώρα στη διάλυση του ΕΣΥ, ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα τάχθηκε υπέρ της παράτασης της χρήσης της ουσίας αυτής στο Συμβούλιο Υπουργών.

Δυστυχώς όμως και η προηγηθείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα-Ανεξάρτητων Ελλήνων αν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο τάχθηκε κατά της χρήσης, υπέκυψε και σε αυτές όπως και σε όλες τις άλλες πιέσεις ήδη το 2018, επιτρέποντας τη χρήση της στην Ελλάδα και διαπράττοντας ένα ακόμα έγκλημα όχι μόνο κατά του περιβάλλοντος, αλλά και των ιδεών, του κόσμου και του μέλλοντος της αριστεράς. Ήταν μάλιστα τέτοια η ασυναρτησία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μερικοί στην ηγεσία του εκτιμούσαν ότι καθιστάμενοι πιο ευχάριστοι στην εγχώρια ολιγαρχία και τους ξένους προστάτες, θα τους «ξανακαλούσαν» στην εξουσία!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search