• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ανακοίνωση των 5 δυνάμεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης

December 29, 2023 769

Οι ηγεσίες των οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης πραγματοποίησαν συμβουλευτική συνάντηση στη Βηρυτό, όπου συζήτησαν τις εξελίξεις της μάχης της «Πλημμύρας του Αλ-Ακσά» εν μέσω της συνεχιζόμενης σιωνιστικής επίθεσης στη γη, το λαό και τους ιερούς τόπους μας, ειδικά στη Λωρίδα της Γάζας, στην Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

(οι σημ. δικές μας)

Πρώτον: Με κάθε υπερηφάνεια και τιμή, οι παρευρισκόμενοι επαίνεσαν την ηρωική σταθερότητα του λαού μας στα κατεχόμενα, ιδιαίτερα τη θρυλική σταθερότητα του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου τα παιδιά, οι γυναίκες και όλος ο λαός μας, με γυμνό στήθος, αντιμετωπίζουν τις βάναυσες ενέργειες του «ισραηλινού» εχθρού, που στοχεύει καταφύγια εκτοπισμένων, σπίτια, τζαμιά, εκκλησίες, σχολεία, νοσοκομεία και τις γενικές εγκαταστάσεις υποδομής, ως μέρος της εφαρμογής μιας γενοκτονικής πολιτικής, μιας πολιτικής καμένης γης κατά του σταθερού λαού μας, που ματαίωσε σθεναρά το σχέδιο μαζικής μετακίνησης προς τους Άραβες γείτονες, για να αδειάσει την ακλόνητη Λωρίδα από τους κατοίκους της και να την προσαρτήσει στο κράτος της κατοχής και των μαζικών δολοφονιών. Αυτό το σχέδιο στοχεύει ξεκάθαρα στον τερματισμό της παλαιστινιακής εθνικής υπόθεσης και την εκκαθάριση των νόμιμων εθνικών δικαιωμάτων του λαού μας, δηλαδή στον καθορισμό της μοίρας, στην ίδρυση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ και στη διασφάλιση του δικαιώματος επιστροφής για τους πρόσφυγες του λαού μας στα σπίτια και τις περιουσίες τους, σύμφωνα με το ψήφισμα 194, σε αντίθεση με την προσάρτηση εδαφών που κατέλαβε (ενν.: το Ισραήλ) στον επιθετικό πόλεμο του 1967 και την ίδρυση του «Μεγάλου Ισραήλ» σε βάρος του εθνικού μας σχεδίου, της ταυτότητας του λαού μας και του δικαιώματός του στην κυριαρχία στη γη του και στην ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους του με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Δεύτερον: Οι παρευρισκόμενοι υπογράμμισαν τις ηρωικές ενέργειες της γενναίας αντίστασης στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη γενικότερα και στη Λωρίδα της Γάζας ειδικότερα. Επαίνεσαν την ικανότητά της να ματαιώνει τους στόχους του εχθρού, επιδεικνύοντας την ανικανότητά του και την ευθραυστότητα των δυνάμεών του στο πεδίο της μάχης. Εξήραν επίσης την ενότητα στον αγώνα όλων των στρατιωτικών πτερύγων των αντιστασιακών οργανώσεων, όπως εκδηλώθηκε στο πεδίο της μάχης με δημιουργικότητα, έξυπνες τακτικές και ενέργειες που ξεπέρασαν τις προσδοκίες σε μια επέκταση της στρατηγικής μάχης της «Πλημμύρας του Αλ-Ακσά», που αποτέλεσε στις 7 Οκτωβρίου 2023 μια ιστορική καμπή, κλονίζοντας τη διεθνή κατάσταση. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η παλαιστινιακή υπόθεση εξακολουθεί να είναι και θα παραμείνει το κεντρικό ζήτημα σε περιφερειακό επίπεδο και ότι η μείωση του ενδιαφέροντος δεν οφειλόταν σε μείωση της θέσης της στον πολιτικό χάρτη της περιοχής, αλλά μάλλον έκφραση της παρακμής του ρόλου της επίσημης ηγεσίας, που βασίστηκε στους υπολογισμούς της στο αμερικανικό σχέδιο «λύσης δύο κρατών» και στο σχέδιο «συνεννόησης» με τη σιωνιστική κατοχή, τις «Συμφωνίες του Όσλο».

Στο πλαίσιο αυτό, οι παρευρισκόμενοι επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την αντίσταση στο πεδίο της μάχης και σε άλλα φόρουμ, μέχρι να σταματήσει ο άγριος πόλεμος κατά του λαού μας και να απωθηθεί η επιθετικότητα από τη Λωρίδα.

Τρίτον: Οι παρευρισκόμενοι επιβεβαίωσαν ότι τα άμεσα, μαχητικά και αγωνιστικά καθήκοντα που πρέπει να επιτευχθούν είναι τα εξής:

1) Άμεση διακοπή του πολέμου της γενοκτονίας, της καμένης γης και της εθνοκάθαρσης από τον «ισραηλινό» εχθρό στη Λωρίδα της Γάζας.

2) Σπάζοντας την πολιορκία στη Λωρίδα, αρχίζοντας να εφοδιάζουμε τους ανθρώπους μας με όλα τα απαραίτητα για τη ζωή και ταυτόχρονα ανοικοδόμηση και ανακατασκευή των ιδρυμάτων και εγκαταστάσεων υποδομής. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή των απαραίτητων προμηθειών για την επανενεργοποίηση και την υποστήριξη του ιατρικού συστήματος, το οποίο σχεδόν καταρρέει από τις βάρβαρες πράξεις της «ισραηλινής» επίθεσης, καθώς και τη μεταφορά υποθέσεων σοβαρών τραυματισμών για θεραπεία από τη Λωρίδα στο εξωτερικό, σε αδελφικές και φιλικές χώρες.

3) Αραβική, ισλαμική και διεθνής δέσμευση για ανοικοδόμηση και αίτημα από αδελφές και φιλικές χώρες, διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων ο Αραβικός Σύνδεσμος, ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας και τα Ηνωμένα Έθνη, να ξεκινήσουν μια διεθνή πρωτοβουλία για να ανοικοδομηθεί οτιδήποτε κατέστρεψε η κατοχή και η βάρβαρη επιθετικότητα στη Λωρίδα της Γάζας. Για να εργαστούμε σκληρά για να επαναφέρουμε τη ζωή στις αρτηρίες της Λωρίδας, για να παράσχουμε τα απαραίτητα θεμέλια για την ενίσχυση της σταθερότητας του λαού μας και της προσήλωσής του στη γη του, ως ελάχιστη ανταμοιβή για τις θρυλικές θυσίες του που κατέπληξαν όλο τον κόσμο.

Τέταρτον: Οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την καταδίκη τους και την απόρριψη των σεναρίων δυτικών και «ισραηλινών» κύκλων για τη λεγόμενη «επόμενη μέρα» στη Γάζα. Επιβεβαίωσαν ότι τέτοια σενάρια που απορρίφθηκαν, τόσο αναλυτικά όσο και γενικότερα, στοιχηματίζουν απλώς στην αποτυχημένη προσπάθεια να σπάσει η σταθερότητα του λαού μας και η γενναία αντίστασή μας.Αυτά είναι απλώς όνειρα που δεν θα πραγματοποιηθούν τώρα ή στο μέλλον, ιδιαίτερα αφού άρχισαν να εμφανίζονται τα σημάδια της ήττας στον εχθρό, με τη ρητή αναγνώριση των θανάτων του και των τραυματισμένων του από τα χέρια της αντίστασής μας, με την αναγκαστική απόσυρση του πιο σημαντικού μέρους των δυνάμεών του μετά τη ντροπή που υπέστη από τα χέρια των ηρωικών αντιστασιακών μας στο πεδίο της μάχης.

Οι παρευρισκόμενοι επιβεβαιώνουν ότι το εθνικό μας κίνημα και η γενναία αντίσταση διαθέτουν πλούτο αγώνων, πνευματικών και πολιτικών αποθεμάτων που τους επιτρέπουν να απορρίψουν όλα τα σχέδια και τα σενάρια που παρουσιάζονται ως «λύση» για την υπόθεση της Γάζας, καθώς δεν υπάρχει ξεχωριστή υπόθεση-«λύση» για τη Λωρίδα, άλλη για τη Δυτική Όχθη και άλλη για την Ιερουσαλήμ.

Η παλαιστινιακή υπόθεση είναι η υπόθεση όλης της Παλαιστίνης, της γης, των ανθρώπων, των δικαιωμάτων, του μέλλοντος και του πεπρωμένου. Η λύση στην υπόθεση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αποχώρηση της κατοχής και κάθε μορφής εποικισμών, ανοίγοντας το δρόμο για τον λαό μας να καθορίσει την εθνική του μοίρα στη γη του.

Πέμπτον: Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών του βάρβαρου πολέμου στον λαό μας με έναν ενιαίο στρατηγικό και μαχητικό αγώνα, επαναφέροντας την υπόθεση μας ως μια υπόθεση εθνικής απελευθέρωσης ενός λαού υπό κατοχή. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουν τις ακόλουθες προτάσεις σε όλα τα κόμματα του παλαιστινιακού εθνικού κινήματος και των συνιστωσών του:

1) Κάλεσμα για μια συνολική εθνική συνάντηση που θα περιλαμβάνει όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως, για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν σε προηγούμενους παλαιστινιακούς διαλόγους και για την αντιμετώπιση των συνεπειών του βάναυσου πολέμου στον λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας, των βάρβαρων επιθέσεων από συμμορίες εποίκων και δυνάμεις κατοχής, καθώς και των έργων εποικισμού και προσάρτησης στη Δυτική Όχθη, ειδικά στην Ιερουσαλήμ.

2) Απόρριψη όλων των λύσεων και σεναρίων για το λεγόμενο «μέλλον της Λωρίδας της Γάζας» και παρουσίαση μιας εθνικής παλαιστινιακής λύσης βασισμένης στον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα προκύπτει από συνολική εθνική συναίνεση όλων των κομμάτων, που θα είναι υπεύθυνη για την ενοποίηση των εθνικών θεσμών στα κατεχόμενα εδάφη στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα, που θα φέρει ευθύνη για την υιοθέτηση έργων που στοχεύουν στην ανοικοδόμηση όσων η βάρβαρη εισβολή κατέστρεψε στη Λωρίδα, στην αποκατάσταση της ζωής του λαού μας εκεί και στην προετοιμασία εκλογών.

3) Πλήρης έμφαση στην αναγκαιότητα κατάπαυσης του πυρός και της οριστικής παύσης όλων των επιθετικών πράξεων και της πλήρους αποχώρησης από τη Λωρίδα της Γάζας, ως προϋπόθεση για τη συζήτηση της ανταλλαγής κρατουμένων με βάση την αρχή «όλοι για όλους», άδειασμα των φυλακών και να σταματήσουν οι συλλήψεις κατά του λαού μας στα κατεχόμενα.

4) Ανάπτυξη και ενίσχυση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος σε δημοκρατικά θεμέλια, μέσω γενικών εκλογών (προεδρικών, νομοθετικών και εθνικών συμβουλίων), σύμφωνα με σύστημα πλήρους αναλογικής εκπροσώπησης, σε ελεύθερες, δίκαιες, διαφανείς και δημοκρατικές εκλογές με τη συμμετοχή όλων, ανοικοδομώντας έτσι τις εσωτερικές σχέσεις στα θεμέλια και τις αρχές του εθνικού συνασπισμού και της γνήσιας εθνικής σχέσης.

Οι παρευρισκόμενοι χαιρετίζουν τους μάρτυρες του λαού μας στα κατεχόμενα εδάφη, ιδιαίτερα τον λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας, εύχονται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και χαιρετίζουν όσους είναι σταθεροί παρά τη σκληρότητα και τη βαρβαρότητα της επιθετικότητας στη Λωρίδα της Γάζας. Στέλνουν αγωνιστικούς χαιρετισμούς θαυμασμού στα κράτη και τις δυνάμεις αντίστασης του [Αραβικού και Ισλαμικού] έθνους μας για το ρόλο τους στην υποστήριξη του λαού και της αντίστασής μας.

Χαιρετίζουν επίσης τους αραβικούς λαούς μας και τους ελεύθερους λαούς στον κόσμο που βγήκαν στις χώρες και τις πρωτεύουσές τους, καταδικάζοντας τη σιωνιστική τρομοκρατία και υποστηρίζοντας το δικαίωμα του λαού μας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τη γη και την αξιοπρέπειά του. Ζητούν περισσότερη πολιτική, υλική και οικονομική υποστήριξη για την δημιουργία ενός παγκόσμιου μετώπου ενάντια στην «ισραηλινή» τρομοκρατία και επιθετικότητα, καθώς και τη βαρβαρότητα του Ατλαντικού, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό των λαών του κόσμου και των φιλοδοξιών τους για ελευθερία, ανεξαρτησία, ευημερία και αξιοπρεπή ζωή.

Κίνημα Ισλαμικής Αντίστασης – ΧΑΜΑΣ

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Κίνημα Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης – Γενική Διοίκηση

Βηρυτός, 28/12/2023

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search