• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Τι ψήφισε το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή για την καταγγελία της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ;

February 14, 2024 504

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκρουσε το καμπανάκι για «ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα που απειλούν το κράτος δικαίου» και κάλεσε την Κομισιόν να αναλάβει δράση. Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με 330 ψήφους υπέρ, 254 κατά και 26 αποχές, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για πολύ σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στη χώρα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωβουλής. Βέβαια, το σχετικό ψήφισμα καταψήφισε φυσικά η ΝΔ και η Ελληνική Λύση. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η ομάδα των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ στην παραπάνω ψηφοφορία ψήφισε παρών αποφεύγοντας να καταγγείλει την κυβερνητική πολιτική!

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ευρωομάδα του ΚΚΕ αποδίδει την ουδετερότητά της στο ότι επρόκειτο για ένα ψήφισμα «από τη σκοπιά των δήθεν “αξιών” της ΕΕ, που ξεπλένει όμως τα πάντα με το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιό της. Στην πραγματικότητα όλα όσα θίγει για τις υποκλοπές, τα Τέμπη, τις διώξεις δημοσιογράφων είναι αποτελέσματα και της πολιτικής της ΕΕ που υλοποιεί με συνέπεια η κυβέρνηση στην Ελλάδα και με την οποία συμφωνούν κι έχουν ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

Η ανακοίνωση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ ταιριάζει στη γνωστή παροιμία «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Καμία άλλη λογική δεν υπάρχει για να απέχουν από μια ψηφοφορία που θα έδινε έστω ένα μικρό ράπισμα στη κυβέρνηση της ΝΔ για την αλαζονική της συμπεριφορά που έχει ξεπεράσει κάθε όριο το τελευταίο διάστημα. Να τονίσουμε ότι το θέμα των υποκλοπών είχε προβληθεί αρκετά απ’ το ΚΚΕ πιο παλιά, με αφορμή τις πιθανές υποκλοπές απ’ τα γραφεία του κόμματος στον Περισσό, ενώ το έγκλημα των Τεμπών παραμένει στην επικαιρότητα ιδιαίτερα ζωντανό, αφού και οι συγγενείς των θυμάτων απαιτούν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι με κάθε τρόπο.

Η επίκληση για το χαρακτήρα της ΕΕ και του ευρωκοινοβουλίου απ’ τη μεριά του ΚΚΕ δεν αποτελεί δικαιολογία για την υπεκφυγή απ’ την υπερψήφιση της καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και τη συμπαράταξη ουσιαστικά με τις δικαιολογίες της ΝΔ. Γιατί θα μπορούσε και την υποκριτική στάση της ΕΕ να καταδικάσει -αφού κι εκεί εφαρμόζεται η ίδια πολιτική των απαγορεύσεων, της καταστολής, της τρομοκρατίας και των σκανδάλων- και την εγχώρια κυβερνητική πολιτική του Μητσοτάκη να καταγγείλει. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα κάτι άλλο υποκρύπτουν. Σαν πολλά είναι τα μηνύματα της σύμπλευσης ΝΔ-ΚΚΕ. Να θυμίσουμε έτσι μερικά, όπως την υπερψήφιση της κυβερνητικής απόφασης για την οικονομική ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας, τα τραπεζώματα με στελέχη του στρατού με την ηγεσία του ΚΚΕ, που δεν κρύβουν καθόλου τις στενές τους σχέσεις με τη ΝΔ και την Πειραιώς.

Φαίνεται ότι το «αριστερό διαμέρισμα» του ΚΚΕ έχει τούνελ επικοινωνίας με τη «δεξιά πολυκατοικία» του Μητσοτάκη, που χτίστηκε απ’ την εποχή της κυβέρνησης Τζανετάκη και Ζολώτα, με τα ντολμαδάκια της Μαρίκας και τις κολεγιές στο Θεσσαλικό κάμπο. Και μην μας πουν ότι τα μεγάλα λόγια και οι δήθεν αστραπές που εξαπολύει ο Περισσός αποτελούν τη μόνη αντιπολιτευτική φωνή στη χώρα, γιατί, «σύντροφοι» του ΚΚΕ, η πράξη είναι το κριτήριο της αλήθειας και όχι τα μεγάλα λόγια. Και στις πράξεις ο βαθμός σας είναι πολύ κάτω από τη βάση.

Γιώργος Σόφης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search