• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ετοιμάζουν πόλεμο... να τους σταματήσουμε

March 22, 2024 568
ΠΗΓΗ: Γιώργος X. Παπασωτηρίου - artinews.gr

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ετοιμάζονται για πόλεμο. Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έχει προγραμματίσει εξοπλισμούς ενός τρις δολαρίων. «…Έχουμε απεριόριστα χρήματα για βόμβες και τανκς. Αλλά δεν μπορούμε να βρούμε τα χρήματα για να παρέχουμε υγειονομική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους», λέει ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς. Και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι «Είναι οδυνηρό να βλέπεις τις κυβερνήσεις να ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα για εξοπλισμούς και να μειώνουν δραστικά τους προϋπολογισμούς που αφιερώνονται στην επισιτιστική ασφάλεια, στη δράση για το κλίμα και τη βιώσιμη ανάπτυξη γενικά».

Όλη η Ευρώπη κινείται στο δρόμο του πολέμου. Επιστροφή της υποχρεωτικής στράτευσης, δημιουργία εφεδρικών στρατών, αύξηση των πολεμικών δαπανών...

Στη Γερμανία, ξεκίνησε η συζήτηση για την επιστροφή της στράτευσης, σημειώνει το Der Spiegel. Στην Ολλανδία, το Υπουργείο Άμυνας προχωρά σε ενίσχυση του εφεδρικού στρατού. Στη Σουηδία κάθε νοικοκυριό έλαβε, όπως κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ένα φυλλάδιο που υποδεικνύει στους πολίτες πώς να ενεργούν σε περίπτωση σύγκρουσης.

Οι 27 ηγέτες της ΕΕ που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, επικεντρώθηκαν εκτενώς στο ζήτημα της ενίσχυσης του ουκρανικού οπλοστασίου αλλά και της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής πολεμικής (κατ’ ευφημισμό «αμυντικής») βιομηχανίας. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, ζήτησε «ριζοσπαστικά και συγκεκριμένα μέτρα» για να επανέλθει η οικονομία της ΕΕ «σε πολεμική βάση», σημειώνει η εφημερίδα Le Temps.

Ναι, προσανατολίζουν ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία σε «πολεμική βάση». Οι Είκοσι Επτά ζήτησαν προς τούτο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), τον χρηματοδοτικό φορέα της ΕΕ, να επεκτείνει τα δάνειά της στην πολεμική βιομηχανία προκειμένου να υποστηρίξει τον ευρωπαϊκό επανεξοπλισμό και το μέτωπο στη Ρωσία, αναφέρει η ευρωπαϊκή έκδοση του Politico. 

«Δεν θα γίνει πόλεμος στην Ευρώπη αύριο το πρωί. Αυτό όμως δεν απαγορεύει, αντιθέτως, υπαγορεύει την προετοιμασία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο...», αυτό το μήνυμα έστειλε, την Πέμπτη 21 Μαρτίου, ο Josep Borrell, επικεφαλής της πολιτικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), κατά την άφιξή του στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, συνοψίζει η Le Soir.

Όλα τα σημάδια δείχνουν πως οδεύουμε σε μία γιγαντιαία πολεμική σύγκρουση, και ενδεχομένως σ’ έναν νέο φρικτό παγκόσμιο πόλεμο, τον τρίτο. Ο τέταρτος είναι βέβαιο ότι θα γίνει με ρόπαλα…

Υπάρχει, άραγε, τρόπος αντιμετώπισης των πολεμικών σχεδίων των πολυεθνικών κατασκευής όπλων και των πολιτικών πλασιέ τους; Υπάρχει τρόπος να αποσοβήσουμε την ολική καταστροφή; Σύμφωνα με τον Κλαούζεβιτς, όπως τον παραθέτει ο Π. Κονδύλης στη «Θεωρία του Πολέμου», «μέσα στον πολιτισμό υπάρχει τόσο ένα πρακτικά επαρκές ισοζύγιο των αντίρροπων τάσεων του ανθρώπου, έτσι ώστε να διατηρείται η ειρήνη, όσο και αρκετή ένταση, έτσι ώστε ένας πόλεμος δεν αποκλείεται, αλλά μάλλον προετοιμάζεται». Συνεπώς, ο πόλεμος ή η ειρήνη είναι το αποτέλεσμα του συσχετισμού αυτών των αντίρροπων δυνάμεων αλλά και της δημιουργίας «μίσους» στον πληθυσμό μέσω της χειραγώγησης των μίντια και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης. Γι’ αυτό το λόγο, το κίνημα κατά του πολέμου και η ανάπτυξη της κουλτούρας της ειρήνης, είναι πιο σημαντικά από ποτέ σήμερα.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search