• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Τρομοκρατία στη Μόσχα – Αποβλάκωση και προπαγάνδα σε Ελλάδα και Δύση

March 24, 2024 497

 - kosmodromio.gr

Τα πιο βασικά ερωτήματα σε κάθε έγκλημα και μάλιστα τέτοιου τύπου είναι δύο: Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός; Ποιον ωφελεί το έγκλημα;

Σάββατο εφτάμισυ το πρωί, πίνοντας τον καφέ μου είχα την έμπνευση, όπως συνήθως, να ακούσω στο ραδιόφωνο έναν από τους μεγάλους, συστημικούς, φιλοκυβερνητικούς σταθμούς. Καλά να πάθω από μια άποψη, αλλά τι να κάνω; Να σταματήσω να ακούω και ραδιόφωνο;

Ακούω λοιπόν τους δύο παρουσιαστές της εκπομπής να περιγράφουν τον αποτροπιασμό τους για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Ως εδώ φυσιολογικά. Μετά συνεχίζουν αρχίζοντας να επιτίθενται στο «Ισλαμικό Κράτος» (ISIS) για την επίθεση με ένα σωρό χαρακτηρισμούς για τους «ισλαμιστές».

Μπορεί οι ρωσικές αρχές να μην έχουν ακόμα καταλήξει σε συμπέρασμα, μπορεί κορυφαίοι Ρώσοι ειδικοί και βουλευτές να κατηγορούν ήδη τις ουκρανικές υπηρεσίες (υπεύθυνες άλλωστε για σειρά δολοφονιών και τρομοκρατικών επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος, όπως και για την πυρπόληση ζωντανών δεκάδων διαδηλωτών στην Οδησσό), αλλά για τους ραδιοφωνατζήδες της Αθήνας δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ο ISIS πίσω από την επίθεση.

Δεν τους περνάει καν από το μυαλό να θέσουν το απλό ερώτημα για ποιο λόγο αυθεντικοί ισλαμιστές τρομοκράτες να σκεφτούν να κάνουν τώρα μια επίθεση στη Ρωσία, που καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, και όχι λ.χ. στο Ισραήλ, που πραγματοποιεί αυτή την ίδια στιγμή γενοκτονία στην Παλαιστίνη. Γιατί να κάνουν μια τέτοια επίθεση στη Μόσχα, τη στιγμή ακριβώς που είναι οριακή η κατάσταση επιβίωσης του παλαιστινιακού πληθυσμού στη Γάζα και το Ισραήλ και η «συλλογική Δύση» πίσω του βρίσκονται υπό τεράστια πολιτική πίεση να διακόψουν την εξόντωση των κατοίκων της Γάζας; Τι σόι Μουσουλμάνοι είναι αυτοί;

Και η ίδια άλλωστε η υποτιθέμενη ανακοίνωση του υποτιθέμενου ISIS δεν μας λέει ούτε έναν από τους υποτιθέμενους λόγους που έγινε η επίθεση. Περιορίζεται να πει ότι χτυπήθηκε «συγκέντρωση Χριστιανών», αγνοώντας μάλιστα το γεγονός ότι ένα όχι ασήμαντο ποσοστό του ρωσικού πληθυσμού είναι Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Βουδιστές και άλλοι.

Σύμφωνα πάντως με το ρωσικό κανάλι Readovska, οι φωτογραφίες «πέντε εκτελεστών» που κυκλοφόρησαν ως «ύποπτοι/καταζητούμενοι» αντιστοιχούν όντως σε Ισλαμιστές από τον Καύκασο. Μόνο που σκοτώθηκαν προ μηνός στην Ουκρανία πολεμώντας με τους Ουκρανούς!

Ολίγα περί ISIS
Θέτουν σε κάποια στιγμή βέβαια οι «σχολιαστές» μας το ερώτημα «ποιος είναι πίσω τους, ποιος τους έχει βάλει» αλλά ούτε που αποπειρώνται να το απαντήσουν. Γιατί τα πιο βασικά ερωτήματα σε κάθε έγκλημα και μάλιστα τέτοιου τύπου είναι δύο: Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός; Ποιον ωφελεί το έγκλημα;

Προφανώς δεν έχουν διαβάσει τίποτα οι «δημοσιογράφοι» μας (αν ενημερώνεσαι είναι και πιο δύσκολο να παραπληροφορείς) για το ότι ο ISIS πιθανώς φτιάχτηκε στην Ιορδανία πριν από δέκα χρόνια από δυτικές, τουρκικές και ισραηλινές υπηρεσίες, σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσιεύματα κουρδικών εφημερίδων προσκείμενων στο ΡΚΚ. Και αυτό όμως να μην είναι αλήθεια, υπάρχει λίαν εκτεταμένη τεκμηρίωση για τις σχέσεις αυτών των υπηρεσιών με τον ISIS, που χρησιμοποίησαν κατά κόρον εναντίον του καθεστώτος Ασάντ στη Συρία. Το Ισραήλ μάλιστα περιέθαλψε και τραυματίες «αγωνιστές» αυτής της οργάνωσης. Όπως σημείωνε στο παρελθόν ο Εφραίμ Ινμπάρ, επικεφαλής του σημαίνοντος ισραηλινού Ινστιτούτου Ειρήνης (sic) Μπεγκίν-Σαντάτ BESA και «θεωρητικός» του «διαρκούς πολέμου» του Ισραήλ:

«Η Δύση πρέπει να επιδιώξει την περαιτέρω αποδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά όχι την καταστροφή του… Να αφήνεις κακούς να σκοτώνουν κακούς ακούγεται πολύ κυνικό, αλλά είναι χρήσιμο, ακόμα και ηθικό να το κάνεις αν αυτό κρατά απασχολημένους τους κακούς και λιγότερο ικανούς να κάνουν κακό στους καλούς. Επιπλέον η αστάθεια και οι κρίσεις ενίοτε περιέχουν φορείς (portents) θετικών μεταβολών…».

Έκτοτε, υποτίθεται ότι ο ISIS έχει ηττηθεί και εμφανίζεται από καιρού εις καιρόν διεκδικώντας την πατρότητα εξαιρετικά περίεργων επιθέσεων, συμπεριφερόμενος ως ιδιότυπος διεθνής προβοκάτορας. Διακρίνεται για τον πρωτογονισμό των διακηρύξεών του, αλλά για καθόλου πρωτογονισμό όταν διαλέγει στόχους και τάιμινγκ. Για παράδειγμα έχει πραγματοποιήσει ή διεκδικήσει την πατρότητα επιθέσεων στη Βρετανία και στη Γαλλία πριν από κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις ή σε αποφασιστικές καμπές του αγώνα του Κίτρινων Γιλέκων. Διερωτάται κανείς αν ακόμα τον χρησιμοποιούν (ή τον επικαλούνται) ως χρήσιμο εργαλείο μυστικές υπηρεσίες διαφόρων κρατών.

Χαμάς, όπως ISIS
Τέλος πάντων, τίποτα από όλα αυτά δεν ξέρουν οι «δημοσιογράφοι» μας. Αφού καταγγείλουν σε όλους τους τόνους τη βαρβαρότητα των «ισλαμιστών τρομοκρατών», τώρα τη συγκρίνουν με την αγριότητα της Χαμάς, τα «καθάρματα», τα τομάρια, τους «βιαστές» Παλαιστινίους, που «κρύβουν τα στρατηγεία τους» κάτω από νοσοκομεία και πίσω από παιδιά, και τώρα «μυξοκλαίνε» για αυτά που τους κάνουν οι Ισραηλινοί. Προσθέτοντας στο τέλος για ξεκάρφωμα και ότι ο παλαιστινιακός λαός δεν φταίει τίποτα για όλα αυτά.

Τους ανθρώπους αυτούς δεν τους συγκινούν οι εκατοντάδες ειδήσεις για τις απίθανες φρικαλεότητες των Ισραηλινών που μας έρχονται κάθε μέρα από τη Μέση Ανατολή, δεν τους συγκινούν τα χιλιάδες θαμμένα παιδιά και τα χιλιάδες ανάπηρα, που προκύπτουν από στοχευμένους βομβαρδισμούς, δεν τους συγκινεί το θέαμα βασανιζόμενων αιχμαλώτων, ούτε οι καταγγελίες διεθνών οργανώσεων και κρατών, ούτε η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου, ούτε οι καταγγελίες του Ισραήλ από δεκάδες κράτη του κόσμου. Ούτε καν οι δηλώσεις του ίδιου του Νετανιάχου ότι θέλει να διώξει τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα, ή των υπουργών του που λένε τους κατοίκους της Γάζας «ανθρώπινα κτήνη», ή την προτροπή του αντιδήμαρχου της Ιερουσαλήμ να θάβουν ζωντανούς όσους Παλαιστίνιος συλλαμβάνουν. Δεν τους συγκινεί το μαρτύριο της πείνας και της δίψας που έχει επιβληθεί σε δύο εκατομμύρια ανθρώπους, περιλαμβανομένων παιδιών, ηλικωμένων και αρρώστων.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έχουν καταφέρει να αποκρύπτουν σχεδόν το σύνολο των πληροφοριών για τους δύο μεγάλους πολέμους στη γειτονιά μας (Ουκρανία και Παλαιστίνη, αν και ο δεύτερος μάλλον ως σφαγή πρέπει να περιγράφεται παρά ως πόλεμος), που απειλούν να μας οδηγήσουν σε φασισμό και παγκόσμιο πόλεμο και έχουν ήδη τρομακτικές επιπτώσεις κάθε είδους.

Αλλά εδώ οι «δημοσιογράφοι» μας δεν περιορίζονται σε αυτό. Δεν περιορίζονται έστω να σιωπούν. Υποστηρίζουν ενεργά τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και, απεκδυόμενοι κάθε ίχνους αξιοπρέπειας, μετατρέπονται σε χυδαία εργαλεία της ισραηλινής στρατιωτικής προπαγάνδας που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον Γκέμπελς. Και αναρωτιέμαι αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν παιδιά.

H άποψη ότι «τι Χαμάς, τι ISIS» είναι κεντρικό επιχείρημα της ισραηλινής προπαγάνδας. Ακόμα και τα πιο σοβαρά δυτικά μέσα ενημέρωσης, θέλοντας να προστατεύσουν κάπως την τόσο πληγείσα αξιοπιστία τους, ώστε να μη συμπαρασυρθεί και το δικό τους κύρος (μαζί και η δυνατότητα να υποστηρίζουν το Ισραήλ), όπως το Associated Press έχουν σπεύσει να ανασκευάσουν τους εξωφρενικούς Ισραηλινούς ισχυρισμούς.

Αυτό είναι το είδος της ενημέρωσης-δηλητήριο που δέχεται σήμερα ο ελληνικός λαός και για τη διεθνή και για την εσωτερική πολιτική από την πλειοψηφία των «μέσων» του. Και δεν θα του βγει σε καλό.

Υ.Γ.: Να προσθέσω ότι με έχει εντυπωσιάσει και η ταχύτητα με την οποία διαχέεται η «γραμμή» σε όλα τα μέσα όταν συμβαίνει κάτι. Μπορεί στη σημερινή Ελλάδα να τρακάρουν μετωπικά τα τραίνα, μπορεί να φτάνουν τα ασθενοφόρα κατόπιν εορτής, να ανατινάζονται ή να πλημμυρίζουν στρατιωτικές βάσεις, αλλά ο μηχανισμός ενημέρωσής μας λειτουργεί και γρήγορα και άψογα! Ακόμα και τη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο. Όχι, παίζουμε.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search