• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Πυρηνική ενέργεια, Βουλγαρία Πυρηνική ενέργεια, Βουλγαρία

Στη Βουλγαρία τα πυρηνικά, στην Ελλάδα η απειλή

March 28, 2024 312
 - kosmodromio.gr
Υπέρμαχος της πυρηνικής ενέργειας εμφανίστηκε πάλι ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.
 
 

Υπέρμαχος της πυρηνικής ενέργειας εμφανίστηκε πάλι ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Όπως και πολλούς άλλους πολιτικούς της εποχής μας, το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια των πολιτών τους. Είναι πιθανό να θέλει εξάλλου να εξυπηρετήσει ένα από τα ισχυρότερα λόμπι παγκοσμίως, αυτό της πυρηνικής ενέργειας, που έχουν εμποδίσει την ανάπτυξή του οι όλο και σοβαρότερες μεγάλες πυρηνικές καταστροφές, με μη αναστρέψιμες συνέπειες, από το Three Miles Island στο Τσερνόμπιλ και από κει στη Φουκουσίμα (ενδιεκτικά εδώ και εδώ).

Το ειδικότερο πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα είναι ότι φυσάνε συνήθως βορειοανατολικοί άνεμοι, τα γνωστά μας μελτέμια (ετησίες). Αυτό σημαίνει ότι μια οποιαδήποτε πυρηνική καταστροφή στη Βουλγαρία θα πλήξει δυσανάλογα την Ελλάδα, μεταφέροντας στη χώρα, περιλαμβανομένου του λεκανοπεδίου της Αττικής, όπου κατοικεί περίπου ο μισός πληθυσμός το θανατηφόρο ραδιενεργό φορτίο.

Γι’ αυτό εξάλλου και αποτελεί μείζον εθνικό έγκλημα, ένα από τα πολλά αυτής της κυβέρνησης, η εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων-στόχων πρώτης προτεραιότητας στη Βόρεια Ελλάδα και ιδίως στην Αλεξανδρούπολη. Αλλά βέβαια δεν υπάρχει ζήτημα που η παρούσα κυβέρνηση να μην εξυπηρετεί μανιωδώς τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ και όχι του ελληνικού λαού.

Στο παρελθόν είχε πέσει το σύνθημα των αποπυρηνικοποιημένων Βαλκανίων. Σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ άλλοτε, τόσο σε ό,τι αφορά στα εργοστάσια ηλεκτροπραγωγής, όσο και τα κάθε είδους πυρηνικά όπλα. Αν δηλαδή μας ενδιαφέρει να υπάρχει και στο μέλλον Ελλάδα, κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι απασχολεί ιδιαίτερα κυβερνώντες και το μεγαλύτερο μέλος ενός μάλλον άθλιου πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search