• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Σε αριθμούς: 200 ημέρες πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα

April 25, 2024 530

Περισσότεροι από 34.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και τεράστιες εκτάσεις του θύλακα έχουν ερειπωθεί καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεσή του

Στη φωτογραφία, οι άνθρωποι εργάζονται για να κάνουν τις κατάλληλες ταφές σε Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ και θάφτηκαν στο νοσοκομείο Nasser στο Khan Younis στη νότια Λωρίδα της Γάζας στις 21 Απριλίου 2024 [Ramadan Abed/Reuters]

Του   Usaid Siddiqui

Μαζικοί τάφοι, ανάπηρα νοσοκομεία, χιλιάδες θάνατοι αμάχων και σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή υποδομών στοιχειώνουν τη Γάζα, καθώς ο πόλεμος του Ισραήλ στον πολιορκημένο παλαιστινιακό παράκτιο θύλακα εισήλθε την Τρίτη στην 200ή του ημέρα.

Σχεδόν το 85 τοις εκατό των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων της Γάζας έχουν εκτοπιστεί και περισσότερα από 14.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην επίθεση, την οποία οι επικριτές έχουν χαρακτηρίσει πόλεμο εκδίκησης.

Ακολουθούν ορισμένοι αριθμοί που υπογραμμίζουν το άνευ προηγουμένου επίπεδο βίας που χρησιμοποιήθηκε τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ το Ισραήλ παραμένει ανένδοτο για την έναρξη μιας χερσαίας επίθεσης στη Ράφα. Η νοτιότερη πόλη της Γάζας φιλοξενεί 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι από τους οποίους εγκατέλειψαν τις προηγούμενες φάσεις του πολέμου.

34.000 νεκροί

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 34.183 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 77.084 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις.

Περίπου το 72 τοις εκατό των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με ενημέρωση από το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης της Γάζας την Τρίτη.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα Volker Turk δήλωσε ότι ένα παιδί στη Γάζα σκοτώνεται ή τραυματίζεται «κάθε 10 λεπτά».

Εν τω μεταξύ, 7.000 άνθρωποι αγνοούνται , σύμφωνα με το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης, πολλοί θεωρούνται νεκροί κάτω από τα ερείπια.A Palestinian youth mourns his relative killed in the Israeli bombardment of the Gaza Strip, at the morgue of the Kuwaiti Hospital in Rafah refugee camp, southern Gaza Strip, early Saturday, April 20, 2024.

Ένας Παλαιστίνιος νεαρός θρηνεί τον συγγενή του που σκοτώθηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας [Ismael Abu Dayyah/AP Photo]

Το 62% των σπιτιών καταστράφηκε

Πολλές κατοικημένες περιοχές σε όλη τη Γάζα έχουν καταστραφεί και καταστραφεί από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς. Τουλάχιστον 75.000 τόνοι εκρηκτικών έχουν ρίξει στη Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με το γραφείο ΜΜΕ της Γάζας.

Αυτόν τον μήνα, η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή, επίσης γνωστή ως UNRWA, είπε ότι το 62 τοις εκατό όλων των σπιτιών στην πολιορκούμενη περιοχή έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί.

Σχεδόν 90.000 κατοικίες έχουν καταστραφεί ενώ σχεδόν 300.000 μονάδες έχουν υποστεί ζημιές από την ισραηλινή αεροπορική και χερσαία επίθεση, σύμφωνα με το γραφείο ΜΜΕ της Γάζας.

Μια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΗΕ που δημοσιεύθηκε στις 2 Απριλίου ανέφερε ότι το κόστος των ζημιών σε υποδομές ζωτικής σημασίας κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του πολέμου του Ισραήλ εκτιμάται σε 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

1,1 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν «καταστροφική» έλλειψη τροφής

Περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι – το ήμισυ του προπολεμικού πληθυσμού της Γάζας – ζουν μέσα από μια καταστροφική επισιτιστική ανασφάλεια, το χειρότερο επίπεδο επισιτιστικής ανασφάλειας σε συνθήκες στις οποίες είναι εμφανής η πείνα και ο οξύς υποσιτισμός.

Στη βόρεια Γάζα, ο λιμός είναι πιθανό να συμβεί μέχρι τον Μάιο και θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλο τον θύλακα μέχρι τον Ιούλιο, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ. Ο λιμός ορίζεται όταν τουλάχιστον το 20 τοις εκατό των νοικοκυριών αντιμετωπίζει ακραία έλλειψη τροφής. Στη Γάζα τουλάχιστον το 30 τοις εκατό των παιδιών υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και τουλάχιστον δύο ενήλικες ή τέσσερα παιδιά για κάθε 10.000 άτομα πεθαίνουν κάθε ημέρα από πλήρη πείνα ή συνδυασμό υποσιτισμού και ασθένειας.

Palestinians wait to receive food

Οι Παλαιστίνιοι περιμένουν να λάβουν φαγητό κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού [Αρχείο: Mohammed Salem/Reuters]

Το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Γάζας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τουλάχιστον 30 παιδιά πέθαναν «ως αποτέλεσμα του λιμού». Ανέφερε ότι 1,09 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από ασθένειες ως αποτέλεσμα του εκτοπισμού τους στον παράκτιο θύλακα.

Επιπλέον, ο πόλεμος στον παράκτιο θύλακα έχει παρεμποδίσει το έργο ανθρωπιστικών οργανισμών όπως η UNRWA.

Ο ΟΗΕ έχει πει ότι περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Παλαιστίνιοι.

Από τις 16 Μαρτίου, η UNRWA είπε ότι τουλάχιστον 180 μέλη του προσωπικού της έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου.

26 νοσοκομεία καταστράφηκαν και εκατοντάδες γιατροί σκοτώθηκαν

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα στοχοποιήσει νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της πολιορκίας ορισμένων από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις υγείας της.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, στις 30 Μαρτίου είπε ότι μόνο 10 από τα 36 νοσοκομεία της Γάζας ήταν «ελάχιστα λειτουργικά».

Ο Τλάλενγκ Μοφοκένγκ, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην υγεία, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τουλάχιστον 350 επαγγελματίες υγείας έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου με 520 τραυματίες, προσθέτοντας ότι οι αριθμοί ήταν «πολύ υποδηλωμένοι» και ότι ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα «εξάλειψε» το σύστημα υγείας στον παράκτιο θύλακα, ενώ «η καταστροφή των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης συνεχίζει να εκτοξεύεται σε αναλογίες που δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί πλήρως».

Το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Γάζας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 485 ιατρικό προσωπικό έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου.People work to move into a cemetery bodies of Palestinians killed during Israel's military offensive and buried at Nasser hospital

Οι άνθρωποι εργάζονται για να αφαιρέσουν πτώματα Παλαιστινίων που έχουν ταφεί στο Νοσοκομείο Nasser, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν σε ένα νεκροταφείο [Ramadan Abed/Reuters]

Τους τελευταίους μήνες, μερικές από τις πιο γνωστές εγκαταστάσεις υγείας της Γάζας πολιορκήθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις. Την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν 300 πτώματα ανασύρθηκαν από έναν ομαδικό τάφο που βρέθηκε μέσα στο ιατρικό συγκρότημα Nasser στο Khan Younis εβδομάδες μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Αυτό το μήνα, πτώματα αποκαλύφθηκαν επίσης στο νοσοκομείο al-Shifa της πόλης της Γάζας, το οποίο πολιορκούνταν από τις ισραηλινές δυνάμεις για εβδομάδες.

πληροφορίες: aljazeera.com

e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search