• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ποιες είναι οι «αξίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης

May 22, 2024 202

Για δεκαετίες βομβαρδίζεται ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης με την προπαγάνδα που θέλει να συσκοτίσει την πραγματική φυσιογνωμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διακοσμώ­ντας το ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα με τα στολίδια της Ευρώπης των αξιών της ειρήνης και του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας και του πολιτισμού.
Αποκρύβοντας ή εξωραΐζοντας το γεγονός ότι η ΕΕ, μαζί με τις ΗΠΑ, πρωταγωνίστησαν στον πόλεμο και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, στη φυλάκιση και την εξόντωση του ηγέτη της, στην αναζωπύρωση και το φούντωμα του εθνικισμού στα Βαλκάνια, που τώρα πάλι απειλούνται από τις εθνικιστικές εξάρσεις και αντιπαραθέσεις.

Με τη στήριξη της ΕΕ, τώρα το Ισραήλ καταπατά κάθε έννοια δικαίου και βομβαρδίζει αδιάκριτα τις γύρω χώρες, το Ιράν, τη Συρία, τον Λίβανο και με την ολόθερμη στήριξη της ΕΕ το Ισραήλ διαπράττει ένα από τα φρικτότερα εγκλήματα της μεταπολεμικής περιόδου σε βάρος του αδάμαστου παλαιστινιακού λαού. Την ίδια στιγμή η ΕΕ εκστρατεύει κατά του λαού της Υεμένης που αντιστέκεται στα ισραηλινά εγκλήματα. Από την άλλη, η ΕΕ νομιμοποιεί την κατοχή της μισής Κύπρου και οδηγεί σε τετελεσμένα, τη στρατιωτική τουρκική εισβολή του 1974 και τους εποικισμούς.

Με την πολιτική της ΕΕ, που θέλει την Τουρκία κάτω από την επιρροή της, απεμπολούνται και μπαίνουν σε διαπραγμάτευση τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, με τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου και τη νομιμοποίηση των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων.
Η πολιτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της ΕΕ απλώνει τα νεοαποικιακά της πλοκάμια, ασκώντας την πιο ληστρική πολιτική, στέλνοντας στρατεύματα, προκαλώντας εμφυλίους και πραξικοπήματα σε όλη τη ζώνη των χωρών της υποσαχάριας Αφρικής.
Οι πόλεμοι και η ληστρική πολιτική αυτών των δυνάμεων θεριεύουν τα αλλεπάλληλα κύματα των προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν μια θέση στον ήλιο, για να βρουν μπροστά τους όχι την Ευρώπη του ανθρωπισμού αλλά την Ευρώπη φρούριο, τον υγρό τάφο της Μεσογείου, τα τείχη, τις διώξεις, την εκμετάλλευση και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η ΕΕ ξεσηκώνει τα πιο μισαλλόδοξα αντιμεταναστευτικά, ξενοφοβικά και ρατσιστικά κηρύγματα, μιας ακροδεξιάς ατζέντας, ενισχύοντας την ακροδεξιά πολιτική και τα ακροδεξιά κόμματα.
Η κυρίαρχη στα πλαίσια της ΕΕ θεωρία των δυο άκρων είναι η θεωρία του αντικομουνισμού και της εξιλέωσης του φασισμού. Η θεωρία των δυο άκρων είναι η απαγόρευση των κομμουνιστικών ιδεών, των συμβόλων και των κομμουνιστικών κομμάτων στις χώρες-μέλη της ανατολικής Ευρώπης. Είναι η απαλοιφή των αντιφασιστικών συμβόλων, το γκρέμισμα των αντιφασιστικών αγαλμάτων και η αντικατάσταση με αυτά των συνεργατών των ναζί.

Είναι η στήριξη Ουκρανών φασιστών και το ζεστό χειροκρότημά τους στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.
Είναι η ΕΕ των παρακολουθήσεων και των predator, του ηλεκτρονικού φακελώματος, των διώξεων αγωνιστών και της συνθήκης Σένγκεν. Είναι η ΕΕ που με το πρόσχημα της τρομοκρατίας ορθώνει την καταστολή, χτίζει στρατοκρατικά και αστυνομοκρατούμενα καθεστώτα, εξαπλώνει απαγορεύσεις.
Ποινικοποιεί και καταδιώκει όσους σηκώνουν παλαιστινιακή σημαία πράττοντας το αυτονόητο, την αντίσταση σε μια γενοκτονία και τη στήριξη στο δικαίωμα ενός λαού στην ελευθερία.

Η Ευρώπη του «πολιτισμού» είναι αυτή που έχει γεμάτα τα μουσεία της με έργα τέχνης από την αποικιοκρατική αρπαγή εκατοντάδων χρόνων όλων των πολιτισμών όλου του πλανήτη.
Που αρνείται να τα παραδώσει πίσω στους λαούς που τα έφτιαξαν, διαιωνίζοντας την αποικιοκρατική της αρπακτικότητα, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή που επέδραμαν στρατιωτικά, που κατέστρεψαν και λεηλάτησαν μνημεία.
Είναι η Ευρώπη του «πολιτισμού» που με αντιρωσικό μένος απαγορεύει τα πολιτιστικά έργα του ρωσικού πολιτισμού.

Είναι η ΕΕ που εξοπλίζει τις φασιστικές δυνάμεις της Ουκρανίας του Ζελένσκι για τη συνέχιση ενός άδικου πολέμου τόσο από τη μεριά της ιμπεριαλιστικής Δύσης όσο και από τη μεριά της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας με θύμα τον ουκρανικό λαό.
Η ΕΕ του ευρωστρατού, του παροξυσμού των στρατιωτικών εξοπλισμών, των πολεμοκάπηλων κηρυγμάτων, που οδηγεί προς τον δρόμο των πολεμικών απειλών και κινδύνων.
Είναι η ιμπεριαλιστική ΕΕ στην οποία ο ελληνικός λαός δεν έχει κανένα συμφέρον παρά μόνο και άλλα δεινά.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search