• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Το Ισραήλ έκαψε ζωντανούς άμαχους στη Ράφα

May 28, 2024 399

ΠΗΓΗ: info-war.gr

Αγνοώντας κατάφωρα τη ρητή εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου να σταματήσει την επίθεσή του στη Ράφα, το Ισραήλ χτύπησε με πυραύλους την Κυριακή το βράδυ καταυλισμό προσφύγων κοντά σε αποθήκη του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 40 νεκρούς, πολλοί από την πυρκαγιά που προκλήθηκε. Το χτύπημα έγινε σε περιοχή που το ίδιο το Ισραήλ είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει ως «ασφαλή».

[ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κείμενο περιέχει σκληρές περιγραφές, σκληρές εικόνες και συνδέσμους με σκληρά βίντεο]
Εικόνες φρίκης έρχονται από τον προσφυγικό καταυλισμό Μπριξ, στην περιοχή Tal as-Sultan δυτικά της Ράφα, όπου λίγο πριν τις 9 το βράδυ (τοπική ώρα) της Κυριακής το Ισραήλ χτύπησε με τουλάχιστον οκτώ πυραύλους σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 65, με τα περισσότερα θύματα να είναι γυναικόπαιδα. Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

 

Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε σε περιοχή που ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός είχε επισημάνει ως «ασφαλή» διοχετεύοντας προς τα εκεί χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους, με τον καταυλισμό να έχει στηθεί δίπλα σε αποθήκη της UNRWA. Τα χτυπήματα του Ισραήλ προκάλεσαν πυρκαγιά στις σκηνές των εκτοπισμένων, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους νεκρούς και τραυματίες να φέρουν φρικτά εγκαύματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου μία ώρα έπειτα από το χτύπημα.

Το χτύπημα του Ισραήλ ήρθε λίγο μετά τη συμπλήρωση 48 ωρών από τη ρητή εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου, του ανώτατου δικαστικού οργάνου του ΟΗΕ, προς το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα την επίθεσή του στη Ράφα και να αποσυρθεί από την περιοχή. Η εντολή είναι νομικά δεσμευτική για το Ισραήλ, όμως το Δικαστήριο δεν έχει τη δύναμη να την επιβάλει — αυτό μπορεί να το πράξει μονάχα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου το βέτο των ΗΠΑ είναι πάντοτε παρόν για να προστατέψει το Ισραήλ από τη λογοδοσία.

Στις 48 ώρες από την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου, το Ισραήλ πραγματοποίησε περισσότερες από 60 αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα, σύμφωνα με τις καταγραφές του Ευρω-Μεσογειακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σκοτώνοντας συνολικά 13 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον πέντε παιδιά και μια γυναίκα.

 

Σύμφωνα με το κυβερνητικό γραφείο τύπου της Γάζας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε ισραηλινά χτυπήματα στη Jabalia, τη Nuseirat και την πόλη της Γάζας, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 160 άνθρωποι.

Η νέα σφαγή στη Ράφα ακολούθησε την εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς προς το Τελ Αβίβ, εκτόξευση που ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι έγινε από τον καταυλισμό. Επρόκειτο για την πρώτη εκτόξευση ρουκετών από την παλαιστινιακή αντίσταση εδώ και αρκετούς μήνες, η οποία προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές και ελαφρύ τραυματισμό δύο γυναικών σε περιοχή κοντά στο Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι το χτύπημά του έγινε «με πυρομαχικά ακριβείας και βάσει πληροφοριών ακριβείας» και πως με αυτό σκότωσε τον «προσωπάρχη Δυτικής Όχθης» της Χαμάς «και άλλο ένα ανώτερο στέλεχος». Στην ανακοίνωση των IDF αναφέρεται επίσης πως ο στρατός «είναι ενήμερος για αναφορές πως ως αποτέλεσμα του χτυπήματος και της πυρκαγιάς που αναφλέχθηκε αρκετοί άμαχοι στην περιοχή τραυματίστηκαν. Το περιστατικό βρίσκεται υπό εξέταση».

Παλαιστίνιοι ψάχνουν στα αποκαΐδια έπειτα από χτύπημα του ισραηλινού στρατού σε προσφυγικό καταυλισμό κοντά στη Ράφα.
Παλαιστίνιοι ψάχνουν στα αποκαΐδια έπειτα από χτύπημα του ισραηλινού στρατού σε προσφυγικό καταυλισμό κοντά στη Ράφα. (Πηγή: Reuters)

Οι οργανώσεις ανθρωπιστικής αρωγής που βρίσκονται στο πεδίο στη Γάζα δίνουν άλλη εικόνα για την «ακρίβεια» του ισραηλινού στρατού. Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού δήλωσε πως το νοσοκομείο πεδίου που διατηρεί στη Ράφα, όπως και άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις της περιοχής δέχονται τεράστια εισροή θυμάτων, ενώ το ίδιο ανάφεραν και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η εγκατάσταση των οποίων υποδέχτηκε τουλάχιστον 15 από τους νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

«Τα περισσότερα από τα σώματα ήταν καρβουνιασμένα και καμμένα, ενώ οι τραυματίες έχασαν μέλη και υπέστησαν άλλα τραύματα λόγω της χρήσης πιθανώς διεθνώς απαγορευμένων όπλων που προκάλεσαν τη γιγαντιαία φωτιά», δήλωσε στο Al Jazeera ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στη Γάζα, Δρ Mohammed al-Mughayyir. Το Reuters μετέδωσε δήλωση επιζώντα που έφτασε στο νοσοκομείο του Κουβέιτ στη Ράφα, λέγοντας πως «οι αεροπορικές επιδρομές έκαψαν τις σκηνές, οι σκηνές λιώνουν και τα σώματα των ανθρώπων λιώνουν επίσης».

 

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τις στιγμές μετά το χτύπημα επιβεβαιώνουν τη φρίκη που περιγράφουν οι αναφορές. Απανθρακωμένα σώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών, και βρέφη αποκεφαλισμένα από την ισχύ του χτυπήματος — πραγματικά βρέφη, όχι όπως εκείνα που εφηύρε ο ισραηλινός μηχανισμός προπαγάνδας στην επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ, εκτός διεθνούς νομιμότητας εδώ και χρόνια, παραβιάζει πλέον εδώ και μήνες άμεσες εντολές του ανώτατου δικαστικού οργάνου του πλανήτη, θερίζοντας ανενόχλητο ζωές αμάχων. Και κανείς από τους ισχυρούς του κόσμου δεν κάνει κάτι για να το σταματήσει.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search