• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Υπερτουρισμός: Στη Μαγιόρκα διώχνουν τους τουρίστες από τις παραλίες

June 19, 2024 461

Οι κάτοικοι στη Μαγιόρκα διώχνουν τους τουρίστες από διάσημες παραλίες κάνοντας μαζικές διαμαρτυρίες κατά του υπερτουρισμού
Γιουχάροντας έδιωξαν τουρίστες σε γνωστή παραλία της Μαγιόρκα οι κάτοικοι του νησιού, που διαμαρτύρονται για τον υπερτουρισμό και το πώς αλλάζει το νησί τους.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, εξοργισμένοι ντόπιοι φαίνεται να πλησιάζουν τουρίστες και επίμονα να τους φωνάζουν να φύγουν από την παραλία ή ακόμη κι από το νησί.

Ένας από τους ντόπιους φαίνεται να λέει πως «οι τουρίστες έχουν καταλάβει τις παραλίες μας, για μία ημέρα θέλουμε να την ευχαριστηθούμε εμείς» ενώ γνέφει στους τουρίστες να πάρουν τα πράγματά τους και να πάνε αλλού.

Ίσως λίγη «πειθώ» παραπάνω να ήταν αυτό που χρειάζονταν, αφού οι ντόπιοι της Μαγιόρκα κατάφεραν να εκδιώξουν τους τουρίστες από την παραλία, ανάμεσα σε χειροκροτήματα και επευφημίες από άλλους κατοίκους.
«Aν δεν έχουμε ψωμί, ας φάμε τους τουρίστες»
Μάλιστα, συμπληρώνοντας τέλεια το κλίμα ενάντια στους τουρίστες μέσω της προσωπικής αισθητικής, πολλοί ντόπιοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία φορούσαν μπλουζάκια με ιδιαίτερα συνθήματα προς τους τουρίστες, όπως «Μπ@στ@ρδοι του νησιού» ή «αν δεν έχουμε ψωμί, ας φάμε τους τουρίστες».

«Προσοχή στους ντόπιους, είναι εξοργισμένοι» γράφει το μπλουζάκι ενός από τους ντόπιους της Μαγιόρκα που ανέλαβαν δράση κατά του υπερτουρισμού, διώχνοντας τουρίστες από τις παραλίες του νησιού τους, εξηγώντας πώς η οργή των ντόπιων δεν πρόκειται να ξεθυμάνει. 

Βίντεο από τη δράση ντόπιων στη συγκεκριμένη παραλία:

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα Grassroots Mallorca Platja Tour κάλεσε τους ντόπιους να καταλάβουν τον ειδυλλιακό όρμο – που κατατάσσεται στην 11η καλύτερη θέση στον κόσμο σε μεγάλη δημοσκόπηση. Όπερ και εγένετο.

Η γαλήνια γαλάζια ομορφιά του Caló des Moro έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα 4.000 επισκέπτες και 1.200 αυτοκίνητα να κατεβαίνουν καθημερινά στο δυσπρόσιτο σημείο για να τραβήξουν μια φωτογραφία για το Instagram. Οι ντόπιοι, όμως, είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέλος σε αυτήν την κατάσταση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search