• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Σε δεινή θέση ο Νετανιάχου μετά τη δολοφονία Αμερικανίδας στη Δυτική Όχθη

September 07, 2024 77

«Καταιγίδα» κατά του Ισραήλ με καταδίκες από ΟΗΕ, Ερντογάν και Χαμάς – Αμήχανες δηλώσεις από τον Μπλίνκεν

Ακόμη ένα μέτωπο με απροσδιόριστες προς το παρόν συνέπειες ανοίγει για το Τελ Αβίβ μετά τον θάνατο της 26ρονης Aysenur Ezgi Eygi από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών στο πλαίσιο ειρηνικής διαμαρτυρίας κατά της βίας των εποίκων στη Ναμπλούς.

Πέρα από τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα, ο απολογισμός των νεκρών συνεχώς μεγαλώνει και στις κατεχόμενες περιοχής της Δυτικής Όχθης, όμως η υπηκοότητα του σημερινού θύματος φέρνει την κυβέρνηση Νετανιάχου προ των ευθυνών της.

Το 26 ετών θύμα ήταν Αμερικανίδα πολίτης, τουρκικής καταγωγής και η είδηση της δολοφονίας της έφερε άμεσα αντιδράσεις, αλλά προκάλεσε και μεγάλη αμηχανία στον Λευκό Οίκο.

Αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η 26χρονη σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή, ο οποίος φέρεται να την πυροβόλησε σκόπιμα.

Οι ακτιβιστές έπαιρναν μέρος στην εβδομαδιαία διαμαρτυρία κατά των εποικισμών και απομακρύνονταν από τους στρατιώτες επειδή τους πέταξαν δακρυγόνα, όταν η Aysenur  δέχθηκε τη σφαίρα στο κεφάλι.

Απασφάλισε ο Ερντογάν

Όπως αναμενόταν η πρώτη αντίδραση από την Άγκυρα ήταν οργισμένη με το υπουργείο Εξωτερικών να καταγγέλλει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, κατηγορώντας πως το Ισραήλ «προσπαθεί να εκφοβίσει όποιον έρχεται να βοηθήσει τους Παλαιστινίους και αγωνίζεται ειρηνικά κατά της γενοκτονίας».

Δεν άργησε να έρθει και η παρέμβαση από τον Ταγίπ Ερντογάν με τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει λόγο για «βάρβαρη επέμβαση του Ισραήλ κατά διαμαρτυρίας πολιτών» και να υπογραμμίζει «η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και για τη γενοκτονία που συντελείται εδώ και σχεδόν έναν χρόνο».

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ

Την ευθύνη στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας επέρριψε με ανακοίνωσή του και το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

«Στις 6 Σεπτεμβρίου οι FSI (σ.σ. ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας) σκότωσαν μια Αμερικανίδα ακτιβίστρια 26 ετών στην Μπέιτα (…) με μια σφαίρα που την χτύπησε στο κεφάλι ενώ συμμετείχε σε ειρηνική διαδήλωση κατά του εποικισμού», ανέφερε το BDHNU για τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Το… σκέφτεται ο Μπλίνκεν

Η είδηση του θανάτου της Aysenur έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την αμερικανική διπλωματία, με την Ουάσιγκτον αρχικά να δηλώνει ότι αναζητά «επειγόντως» περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Μετά την κατακραυγή, όμως, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναγκάστηκε να πάρει θέση και να ψελλίσει τη λέξη «συνέπειες».

«Πρώτα από όλα πρέπει να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη και στη συνέχεια θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και θα δούμε τις συνέπειες» τόνισε ο Άντονι Μπλίνκεν.

Χαμάς: Να λογοδοτήσουν στην διεθνή κοινότητα

Θέση για τη δολοφονία της Aysenur πήρε και η Χαμάς με το ισλαμιστικό κίνημα να κάνει λόγο για αποτρόπαιες πράξεις των εισβολέων κατά όσων στέκονται αλληλέγγυοι με τον Παλαιστινιακό λαό.

«Τα εγκλήματα αυτά είναι συστηματικά και συνεχιζόμενα και διαπράττονται από τις δυνάμεις κατοχής και τους εποίκους. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να ζητήσει τον λόγο από την κυβέρνηση των κατακτητών και να την καταστήσει υπεύθυνη για τις φασιστικές πράξεις».

Οργή και για τον θάνατο 13χρονης στη Ναμπλούς

Στη σκιά της κατακραυγής , όμως, έρχεται ακόμη ένας θάνατος να ρίξει λάδι στη φωτιά. Ένα κορίτσι 13 ετών έχασε τη ζωή της στη Ναμπλούς από πυρά μέσα στο σπίτι της.

Το χωριό της δέχθηκε επίθεση από εποίκους, με τον πατέρα της ανήλικης να καταγγέλλει ότι πυροβολήθηκε μέσα στο δωμάτιό της.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

πηγή: efsyn.gr


Νεκρή από ισραηλινά πυρά Αμερικανίδα τουρκικής καταγωγής στη Δυτική Όχθη

Σοβαρά εκτεθειμένο ξανά το Τελ Αβίβ – Δεν έχει σχολιάσει ακόμη η Ουάσινγκτον – Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι εξετάζει την καταγγελία

Μια εξέλιξη που ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις έρχεται από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου μια ακτιβίστρια που συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της επέκτασης των εποικισμών έπεσε νεκρή από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.

Όπως μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, πρόκειται για την Aysenur Ezgi Eygi, Αμερικανίδα τουρκικής καταγωγής, η οποία δέχθηκε σφαίρες στο κεφάλι.

Ο Φουάντ Ναφάα, διοικητής του νοσοκομείου Ραφίντια στη Ναμπλούς, δήλωσε στο Reuters ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. «Προσπαθήσαμε να της κάνουμε ανάνηψη, αλλά δυστυχώς πέθανε», είπε.

Το WAFA μετέδωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας πορείας διαμαρτυρίας από ακτιβιστές στην Μπεϊτά, μια πόλη κοντά στην πόλη Ναμπλούς που έχει βιώσει επανειλημμένες επιθέσεις από εποίκους.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι εξετάζει το δημοσίευμα. Η αμερικανική πρεσβεία δεν έχει προβεί προς το παρόν σε σχόλιο.

Ο κυβερνήτης της Ναμπλούς, Γκασάν Ναγκλάς καταδίκασε τη δολοφονία της 26χρονης υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές.

«Έχασε τη ζωή της μια ξένη υπήκοος Αμερικανικής εθνικότητας στη διάρκεια μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας. Όλα τα νομικά μέσα πρέπει να προχωρήσουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Οι σφαίρες δεν κάνουν διαχωρισμούς ανάμεσα σε Παλαιστίνιους, παιδιά, γυναίκες ή οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα. Τώρα έχασε τη ζωή της, είναι Αμερικανή πολίτης, κάτι που σημαίνει ότι ο Ισραήλ πέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές. Ζητάμε από τον πρόεδρο Μπάιντεν να σταματήσει να στηρίζει το κράτος που καταλαμβάνει εδάφη, βομβαρδίζει νοσοκομεία, σκοτώνει παιδιά και σκοτώνει ξένους, ανάμεσά τους Αμερικανούς πολίτες» ανέφερε στη δήλωσή του.

Μετά από την είδηση του θανάτου της 26χρονης μια ομάδα Ισραηλινών εποίκων επιτέθηκε σε παλαιστινιακό χωριό κοντά στη Ναμπλούς πετώντας πέτρες σε σπίτια και χτυπώντας τουλάχιστον έναν κάτοικο.

πηγή: efsyn.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search