• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Αποχαιρετισμός στο σύντροφό μας Μάκη Μαυρέλη

August 07, 2024 871

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Αποχαιρετισμός στο σύντροφό μας Μάκη Μαυρέλη

Αγαπημένε σύντροφε, συναγωνιστή, Μάκη έφυγες από κοντά μας το Σάββατο 3/8/2024 νικημένος στη μάχη που έδινες τον τελευταίο χρόνο με τον καρκίνο αλλά και νικητής γιατί την μάχη αυτή την έδωσες με αξιοπρέπεια, σταθερά παρών στους κοινωνικούς αγώνες για μια καλύτερη ζωή.

Για δεκαετίες από τα φοιτητικά σου χρόνια ήσουν πρωτοπόρος αγωνιστής σε κάθε αγώνα για Δημόσια Παιδεία αλλά και στους άλλους αγώνες των εργαζομένων.

Ήσουν ψυχή των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών, υπηρετώντας την συλλογική υπόθεση για χρόνια ως μέλος των Δ.Σ. κι ως πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Καλλιθέας -Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς σου στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου των καθηγητών και των μαθητών. Πρωτοπόρος στην ΕΛΜΕ σου στην τράπεζα αίματος, στη συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και σε εκδρομές σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Δεν ήσουν συνδικαλιστής της «σειράς». Έδινες συλλογικά κάθε μάχη με χαμόγελο, δύναμη και πολύπλευρη αλληλεγγύη. 

Δεν είχες περιορισμούς και καταναγκασμούς. Κουβαλούσες ένα πιο δίκαιο κόσμο και στα λόγια σου και την καθημερινότητά σου.

Ήσουν πολύπλευρος. Αγαπούσες το ποδόσφαιρο ως λαϊκό άθλημα και ήσουν φίλος του Πανιωνίου. Αγαπούσες το θέατρο, τη μουσική και το τραγούδι και συμμετείχες σε διάφορες χορωδίες παράλληλα ενώ χόρευες πραγματικά ανάλαφρα και κυματιστά.

Με ιδιαίτερη αγάπη στα Μαθηματικά, στους μαθητές σου και το σχολείο σου (4ο Λύκειο Καλλιθέας) ήσουν ψυχή της «Κίνησης για την Αλλαγή στην Μαθηματική εκπαίδευση» και της «Φωνής» της μέχρι που στα μέσα Ιουνίου παραιτήθηκες από το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για λόγους εναλλαγής και υγείας.

Σύντροφέ μας δεν αφήνεις πίσω σου κενό. Αφήνεις σε όλους εμάς όλα αυτά που αγάπησες, ονειρεύτηκες, αγωνίστηκες.

Αφήνεις την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι αυτό το ιδανικό αύριο βιώνεται στο σήμερα, στο τώρα.

Γύρισες στο Απόλυτο Μηδέν. Προσεγγίζοντάς το βρέθηκες στο Άπειρο. Έγινες ένα με τη σκόνη του Σύμπαντος.

Θερμά συλληπητήρια στη σύντροφό σου Λίλα και τους οικείους σου.

Καλό σου ταξίδι, σύντροφέ μας, Μάκη Μαυρέλη.

 

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search