• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Αιφνιδιάστηκαν οι Ισραηλινοί στο Λίβανο – Υποχωρούν και αφήνουν πίσω τους εξοπλισμό και τεθωρακισμένα

October 06, 2024 52

Αιφνιδιάστηκαν οι ισραηλινές δυνάμεις στον Λίβανο με την αντίσταση, που συνάντησαν και υποχωρώντας εγκατέλειψαν τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από πηγές που συνδέονται με τη Hezbollah δείχνουν ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εγκαταλελειμμένα από τις ισραηλινές δυνάμεις που υποχώρησαν μετά από απόπειρα εισβολής στο Νότιο Λίβανο.
Οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) επιβεβαιώθηκε ότι εισέβαλαν στη χώρα σε τέσσερις περιοχές στο πλαίσιο της επιχείρησης «Βέλη του Βορρά» και έκτοτε αντιμετωπίζουν μεγάλη αντίσταση προς όλες τις κατευθύνσεις και έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες.

tank_israel.PNG

Σημαντικές ποσότητες εξοπλισμού στα χέρια της Hezbollah

Η Hezbollah να έχει αποσπάσει σημαντικές ποσότητες εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένων ευαίσθητων συστημάτων υψηλής τεχνολογίας όπως κατευθυνόμενους πυραύλους Spike.
Ένας αυξανόμενος αριθμός πηγών αναφέρεται σε μεγάλες ισραηλινές απώλειες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ιδιαίτερα βαριές κατά τη διάρκεια μιας ενέδρας της Hezbollah στις θέσεις τους, γράφει το Military Watch Magazine.
Έχει αναφερθεί ότι καταστράφηκαν τρία ισραηλινά άρματα μάχης Merkava, ενώ ισραηλινές πηγές παραδέχθηκαν ένα «γεγονός υψηλών απωλειών» και την απομάκρυνση των τραυματιών με χρήση τουλάχιστον τεσσάρων ελικοπτέρων μετά την ενέδρα, με 20 ασθενοφόρα και πολλά ελικόπτερα.

Στις 3 Οκτωβρίου η Hezbollah εξέδωσε ανακοίνωση για τη στόχευση ισραηλινής μονάδας: «Πυροδοτήσαμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον μιας δύναμης από την Ταξιαρχία Golani που προσπαθούσε να παρακάμψει τα δυτικά του Maroun Al Was και προκαλέσαμε θανάτους και τραυματισμούς».
Ο αριθμός των τεθωρακισμένων που διαθέτει το Ισραήλ είναι επί του παρόντος υπό αμφισβήτηση, με τον ισραηλινό στρατό να έχει χάσει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών με παλαιστινιακές αντιστασιακές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας.
Παρά τις πολύ περιορισμένες αντιαρματικές δυνατότητες των πολιτοφυλακών της Γάζας σε σύγκριση με αυτές της Hezbollah, οι απώλειες ισραηλινών τεθωρακισμένων ήταν σημαντικές τον περασμένο χρόνο, με πλάνα που δείχνουν πολλαπλές επιτυχημένες επιχειρήσεις για την καταστροφή ισραηλινών οχημάτων μάχης στη Λωρίδα της Γάζας.

tank.PNG

Η Hezbollah ανακοίνωσε με ανάρτηση στο X στις 2 π.μ  της Κυριακής 6 Οκτωβρίου ότι εξαπέλυσε μια «μοίρα επιθετικών drones» στη βάση της μονάδας Samson, ένα κέντρο εξοπλισμού διοίκησης του ισραηλινού στρατού, κοντά στη λίμνη Tabarayya, προσθέτοντας ότι η επίθεση είχε στόχο τις θέσεις αξιωματικών και στρατιωτών.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν τους στόχους τους «με ακρίβεια», σημειωνόταν στην ανακοίνωση.
Επίσης,  ανακοίνωσε ότι σκότωσε τουλάχιστον 25 Ισραηλινούς στρατιώτες από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση στο νότιο Λίβανο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιθέσεις με βομβαρδισμούς σε Βηρυτό και Γάζα.

Έγιναν τουλάχιστον 5 ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νότιο προάστιο της Βηρυτού και στα περίχωρά του, εκ των οποίων 4 «πολύ σφοδροί», όπως μετέδωσε το λιβανικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, με αποτέλεσμα τα θύματα των επιθέσεων στον Λίβανο έχουν ξεπεράσει τις 2 χιλιάδες μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ βαθαίνει η ανθρωπιστική κρίση.

Παράλληλα τουλάχιστον 21 είναι οι νεκροί – μεταξύ των οποίων και παιδιά – και δεκάδες άλλοι οι τραυματίες από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον ισλαμικού τεμένους στην κεντρική Γάζα, κοντά στο νοσοκομείο Al-Aqsa στη Deir al-Balah, τα ξημερώματα της Κυριακής 6/10, όπως μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό.

πληροφορίες: bankingnews.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search