• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

17 Απριλίου, Ημέρα του Παλαιστίνιου Αιχμαλώτου

April 17, 2021 511

 

Ο Πα­λαι­στι­νια­κός λα­ός και οι υπο­στη­ρι­κτές της ελευ­θε­ρί­ας, των αν­θρω­πί­νων δι­καιω­μάτων και της δη­μο­κρα­τί­ας σε όλο τον κόσμο τι­μούν την 17η Απρι­λί­ου κάθε έτους ως ημέρα αλ­λη­λεγ­γύ­ης με τους Πα­λαι­στί­νιους Πο­λι­τι­κούς Κρα­τού­με­νους στις Ισ­ραη­λι­νές φυ­λα­κές.

Σή­με­ρα, οι Πα­λαι­στί­νιοι ανά τον κόσμο θυ­μού­νται τους φί­λους και την οι­κο­γένειά τους που κρα­τού­νται στις Ισ­ραη­λι­νές φυ­λα­κές. Από το 1967, 950.000 Πα­λαι­στί­νιοι έχουν τε­θεί σε κράτη­ση στις Ισ­ραη­λι­νές φυ­λα­κές και κέντρα κράτη­σης αντι­στε­κόμε­νοι στην Ισ­ραη­λι­νή κα­το­χή.

Ο Πρέσβης του Κράτους της Πα­λαι­στί­νης στην Ελ­λάδα Marwan Toubassi δή­λω­σε «δεν υπάρ­χει τί­πο­τα φυ­σιο­λο­γι­κό όσον αφο­ρά την κα­το­χή, το απαρτ­χάιντ και τη μα­ζι­κή φυ­λάκι­ση σε οποιο­δή­πο­τε πλαί­σιο. Οι Πα­λαι­στί­νιοι πλη­ρώνουν το τί­μη­μα για την απαλ­λα­γή από την αποι­κιο­κρα­τι­κή στρα­τιω­τι­κή κα­το­χή, την απαλ­λο­τρί­ω­ση της γης και την στέρη­ση των βα­σι­κών αν­θρω­πί­νων και πο­λι­τι­κών δι­καιω­μάτων τους»  και συ­νέχι­σε λέγο­ντας ότι «ο πιο αυ­ταρ­χι­κός χα­ρα­κτή­ρας των πα­ρα­βιάσε­ων της Ισ­ραη­λι­νής κα­το­χής εί­ναι η στόχευ­ση των Πα­λαι­στι­νί­ων παι­διών με με­θόδους όπως εξω­δι­κα­στι­κές δο­λο­φο­νί­ες, αυ­θαί­ρε­τη κράτη­ση, ανα­κρί­σεις χω­ρίς την πα­ρου­σία δι­κη­γόρου ή μέλους της οι­κο­γένειας, βα­σα­νι­στή­ρια, συλ­λή­ψεις κα­τά τη διάρ­κεια της νύ­χτας, κα­κο­ποί­η­ση, λε­κτι­κή και σω­μα­τι­κή βία».
Σή­με­ρα υπάρ­χουν 5.700 Πο­λι­τι­κοί Κρα­τού­με­νοι, με­τα­ξύ των οποί­ων 300 Πα­λαι­στί­νια παι­διά στις Ισ­ραη­λι­νές φυ­λα­κές. Από τον Μάρ­τιο του 2019 υπάρ­χουν 500 διοι­κη­τι­κοί κρα­τού­με­νοι που κρα­τού­νται χω­ρίς δί­κη ή χω­ρίς να τους απαγ­γελ­θούν κα­τη­γο­ρί­ες (μια «νόμι­μη» πρα­κτι­κή του Ισ­ρα­ήλ που κλη­ρο­νόμη­σε από τη Βρε­τα­νι­κή αρ­χή του 1945). Από το 1967 υπήρ­ξαν 218 θάνα­τοι Πα­λαι­στι­νί­ων κρα­του­μένων λόγω βα­σα­νι­στη­ρί­ων και ια­τρι­κής αμέ­­λειας. Η στέρη­ση των Πα­λαι­στί­νιων Κρα­του­μένων από τα θε­με­λιώδη δι­καιώμα­τα και την αν­θρώπι­νη αξιο­πρέπειά τους, απο­τε­λούν πα­ρα­βί­α­ση της 4ης Συν­θή­κης της Γε­νεύ­ης (οι Πα­λαι­στί­νιοι Κρα­τού­με­νοι με­τα­φέρο­νται δια της βί­ας εκτός του κα­τε­χόμε­νου Πα­λαι­στι­νια­κού εδάφους) και κα­τάφω­ρη πα­ρα­βί­α­ση κάθε εν­νοί­ας Διε­θνούς Δί­καιου και του Διε­θνούς Αν­θρω­πι­στι­κού Δι­καί­ου.

Τα απο­τε­λέσμα­τα αυ­τών των συ­στη­μα­τι­κών και ευ­ρέως δια­δε­δο­μένων πρα­κτι­κών εκ μέρους του Ισ­ρα­ήλ, της κα­το­χι­κής δύ­να­μης, εξο­ντώνουν ψυ­χο­λο­γι­κά και σω­μα­τι­κά τους Πα­λαι­στί­νιους και ει­δι­κότε­ρα τα παι­διά, τα οποία φέρουν την ελ­πί­δα των επόμε­νων γε­νε­ών. Ο Πρέσβης κάλε­σε τη Διε­θνή Κοι­νότη­τα, τα Συμ­βαλ­λόμε­να Μέρη της 4ης Συν­θή­κης της Γε­νεύ­ης, τα Ηνω­μένα Έθνη και τη Διε­θνή Επι­τρο­πή του Ερυ­θρού Σταυ­ρού να πα­ρέμ­βουν αμέσως ώστε να διε­ρευ­νή­σουν και να κα­τα­στή­σουν το Ισ­ρα­ήλ υπεύ­θυ­νο για τις εξόφθαλ­μες πα­ρα­βιάσεις και τις πα­ράνο­μες πο­λι­τι­κές του.

Λευ­τε­ριά στους Πα­λαι­στί­νιους Πο­λι­τι­κούς Κρα­τού­με­νους στις Ισ­ραη­λι­νές φυ­λα­κές!

 

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search