• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Η Ζ. Μακρή απειλεί με αναστολή εργασίας τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς – Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

September 08, 2021 802

 

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον μονόδρομο της αντιμετώπισης της πανδημίας με κατασταλτικά μέτρα. Για να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη δραματική υποχρηματοδότηαη του δημόσιου συστήματος υγείας, επιλέγει την πολιτική της τρομοκράτησης, κηρύσσοντας «εχθρούς» τους ανεμβολίαστους, τιμωρώντας τους με τα αντιδραστικά μέτρα της αναστολής εργασίας και της κατάργησης βασικών δικαιωμάτων περίθαλψης, όπως είναι τα δωρεάν διαγνωστικά test. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να ενισχύει το ΕΣΥ, περικόπτει τις δαπάνες για την υγεία κατά 572 εκατ., εξαγγέλλει το κλείσιμο αρκετών νοσοκομείων, συγχωνεύει…κλινικές και θέτει σε αναστολή εργασίας χιλιάδες υγειονομικούς, ενώ υπάρχει δραματική έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας, τη στιγμή μάλιστα που η μαζική διασπορά και οι μεταλλάξεις του ιού πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για την υγεία του λαού.

 

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα δήλωσε ότι «Εάν κάποιος εκπαιδευτικός δεν προσκομίσει στον διευθυντή του σχολείου του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και σε περίπτωση που είναι ανεμβολίαστος δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ που θα πραγματοποιεί με δικά του έξοδα δυο φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή τότε αυτομάτως δεν ασκεί τα καθήκοντά του και τίθεται σε αναστολή εργασίας. Ειδικά την πρώτη εβδομάδας θα πρέπει να γίνει 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική εβδομάδα. Αν το προσκομίσει μετά από λίγες μέρες προφανώς θα επανέλθει στα καθήκοντά του».

Το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχει εμβολιαστεί αγγίζει το 80%, ενώ ένα επιπλέον 10% έχει νοσήσει, σύμφωνα με την υφυπουργό. «Μένει ένα ποσοστό γύρω στο 10% που δεν έχει εμβολιαστεί. Δεν είναι δραματικό, αλλά κάνουμε προσπάθειες και απευθύνουμε εκκλήσεις ώστε να εμβολιαστούν όλοι. Είμαι αισιόδοξη ότι το μήνυμα θα περάσει και θα αγγίξουμε το 100%», πρόσθεσε.

Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί έχουν πάγιο αίτημα τους μαζικούς εμβολιασμούς. Τα μαζικά και δωρεάν διαγνωστικά test για όλους, με ευθύνη του δημόσιου συστήματος υγείας.

Διεκδικούν την κάλυψη όλων των αναγκών του ΕΣΥ και την τήρηση όλων των αναγκαίων συνθηκών υγειονομικής προστασίας των σχολείων (15 μαθητές στην τάξη – μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών – προσωπικού καθαριότητας και σχολιάτρων)

Είναι αντίθετοι με το αυταρχικό μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού -της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων, του κοινωνικού διχασμού και της καταστολής.

 

Γιώργος Κ. Καββαδίας – drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search