• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αξιολόγηση: Ποινικό αδίκημα διαπράττουν όσοι εκφοβίζουν και παραπληροφορούν της εκπαιδευτικούς

October 06, 2021 1077
Οι πιέσεις και η προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών για να συναινέσουν στα σχέδια του υπουργείου για την αξιολόγηση δεν προέρχεται μόνο από τα υψηλά κλιμάκια αλλά και από -λίγους ευτυχώς- διευθυντές σχολείων οι οποίοι χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να αλλάξουν την απόφαση των εκπαιδευτικών για απεργία αποχή.

Υπάρχουν καταγγελίες εκπαιδευτικών από διάφορα σχολεία (Αγία Παρασκευή, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Κηφισιά, Καλαμάτα κλπ ) ότι διευθυντές σχολείων, ανάμεσα σε άλλα, διαδίδουν ότι οι διευθύνσεις εκπαίδευσης ζητάνε τα ονόματα όσων συμμετέχουν στην απεργία αποχή και ότι οι ίδιοι είναι αναγκασμένοι να τα στείλουν.

Καμιά παρόμοια εντολή δεν έχει έρθει από καμιά διεύθυνση εκπαίδευσης και είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα μέσο πίεσης που χρησιμοποιούν κάποιοι ελάχιστοι διευθυντές σχολείων «βασιλικότεροι του βασιλέως» 

Ως γνωστόν η ΟΛΜΕ κατάθεσε έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου.

Η ΟΛΜΕ τονίζει  ότι:

  • Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο η απεργία αποχή είναι απολύτως νόμιμη και όσοι συμμετέχουν σε αυτήν απολύτως καλυμμένοι (Ολομέλεια Αρείου Πάγου 27/2004).
  • Ήδη έχει κηρύξει απεργία αποχή για τους εκπαιδευτικούς η ΑΔΕΔΥ η οποία έχει στείλει και εξώδικο στο Υπουργείο Παιδείας
 

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων πήρε μέρος στην απεργία αποχή για τον απολογισμό των σχολικών μονάδων που σε πρώτη φάση είχε ημερομηνία κατάθεσης την 30η Σεπτεμβρίου ενώ ακόμη και με βάση τα στοιχεία του ΙΕΠ που αφορούν κατάθεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της έκθεσης αξιολόγησης του σχολικού έτους 2020-21 η συμμετοχή στην απεργία αποχή είναι μαζική και ανέρχεται στο 70% των σχολικών μονάδων.

Όπως εύστοχα σημειώνει ο εκπαιδευτικός Πάνος Ντούλας ο αριθμός των δημόσιων σχολείων στο τέλος του 2019 που είναι και τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχουμε ήταν 12.643 (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ). Υπάρχουν επίσης άλλα 999 ιδιωτικά, δηλ σύνολο 13.642.

Το υπουργείο δήλωσε ότι έχουν υποβάλει έκθεση αποτίμησης 4.817 συνολικά μέχρι τώρα, δηλ 36%.

Αν υποθέσει κανείς όμως ότι στα ιδιωτικά έγινε παντού αποτίμηση, τότε ο αριθμός των δημόσιων σχολείων που υπέβαλαν είναι περίπου 3.900 σε σύνολο 12.643, δηλ 31%. Επομένως, η αποχή είναι επισήμως στο 69%, χωρίς να υπολογίζουμε ότι σε αρκετά σχολεία υπήρξαν και άλλα φαινόμενα πχ ο διευθυντής να ανεβάζει μόνος του έκθεση ή να ανεβαίνουν κενές εκθέσεις κτλ.

Παρά τις πιέσεις, τις απειλές πειθαρχικών, τον εκφοβισμό από διάφορα στελέχη, τις δικαστικές αποφάσεις, κ.ά., τουλάχιστον 70% των σχολείων, προχώρησαν στην απεργία αποχή. Είναι μια μεγάλη, συντριπτική ήττα του Υπουργείου, για 2η φορά.

Είναι φανερό ότι οι εκπαιδευτικοί είναι κερδισμένοι κι έχουν ήδη απονομιμοποιήσει τον επιθεωρητισμό του Υπουργείου Παιδείας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search