• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πρόταση προς τη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά: Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί!

November 03, 2021 330

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2 - 11 - 2021

Πρόταση προς τη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί!

Η κυβέρνηση εφορμά. Επειδή δεν έχει κάμψει την αγωνιστική διάθεση του κλάδου, έχει επιστρατεύσει τα δικαστήρια, βγάζοντας τα πάντα παράνομα, σε διαδικασίες κατά παραγγελία αποφάσεων. Ο διαβόητος νόμος Χατζηδάκη βγάζει στην παρανομία κάθε αντίσταση και απεργία, κάθε ζωντανή δράση ενός σωματείου. Κι από κοντά ο νόμος Χρυσοχοΐδη θεωρεί παράνομες όλες τις διαδηλώσεις.

Οι εκπαιδευτικοί με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία – αποχή αλλά και στην απεργία και τις διαδηλώσεις της 11ης Οκτώβρη, έδειξαν ότι ψάχνουν τρόπο να συνεχίσουν. Η ΟΛΜΕ όχι μόνο δεν προετοίμασε τον κλάδο για να αντιμετωπίσει το σίγουρο γεγονός ότι η κυβέρνηση θα επιστράτευε τα δικαστήρια για να αντιμετωπίσει τον αγώνα μας, όχι μόνο αφήνει ξεκρέμαστο τον κλάδο, αλλά και στη συνέλευση προέδρων επισημοποίησε την παραβίαση της θέλησης των συναδέλφων. Παράλληλα, τμήμα των ηγεσιών στις Ομοσπονδίες έσπειρε τη σύγχυση μέσω της παρουσίας «αντι»-κειμένων συμμετοχής στην αυτοαξιολόγηση. Στο δίλημμα υποταγή στη «νομιμότητα» ή αντίσταση, από την πρώτη στιγμή απαντήσαμε αντίσταση. Ο κλάδος απείχε μαζικά από τους συλλόγους για την αξιολόγηση, ενώ κάτι τέτοιο «τιμωρούνταν», με βάση πρόσφατο νόμο, με την απώλεια ενός μηνιάτικου. Το ερώτημα δεν είναι πως θα είμαστε νόμιμοι, αλλά πως θα είμαστε συσπειρωμένοι και μαζικοί.

Η αξιολόγηση αποτελεί ένα πολύ-εργαλείο ενάντια σε κατακτημένα δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο. Προωθεί την κατηγοριοποίηση σχολείων, νομιμοποιεί τους φραγμούς στις σπουδές, απαιτεί έναν εκπαιδευτικό τρομοκρατημένο και ιμάντα μεταβίβασης της αντιλαϊκής πολιτικής στα τελικά θύματα, τους μαθητές. Αυτά τα έχουν αντιληφθεί οι εκπαιδευτικοί που με πρωτοφανή ομοψυχία θέλουν να αντισταθούν.

Υπάρχει πλήρης αναντιστοιχία στη θέληση του κλάδου να συνεχίσει και να κλιμακώσει την αντίσταση και στην αδράνεια και υποχώρηση που έρχεται από τις κορυφές του συνδικαλιστικού κινήματος. Η αδράνεια αυτή θα δείξει άμεσα τα αποτελέσματά της και θα οδηγήσει άμεσα σε πλήρη αποθράσυνση της επίθεσης της κυβέρνησης, που θα κλιμακωθεί με το κυρίως θέμα, περνώντας από την αυτό-αξιολόγηση στην αξιολόγηση.

Η αναντιστοιχία αυτή πρέπει να βρει διέξοδο στην ανάληψη πρωτοβουλιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Στην διαμόρφωση μιας κρίσιμης μάζας ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που θα σηκώσουν το βάρος του αγώνα. Για να συνεχιστεί, μέσα από αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων, η απεργία – αποχή, για να οικοδομηθούν οι όροι οικοδόμησης κινήματος κεντρικής σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική, για την ανατροπή της αξιολόγησης και των αντιδραστικών ταξικών μέτρων της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος αλλά είναι αναγκαίος.

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΓΣ αποφασίζει:

ü Στάση εργασίας και διαδηλώσεις Τρίτη 9 ή Τετάρτη 10 Νοέμβρη με απεύθυνση σε φοιτητές, γονείς μαθητές.

ü Συμμετοχή σε συντονισμό ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ με πρόθεση να διαμορφωθεί μια κρίσιμη μάζα πρωτοβάθμιων σωματείων που θα επιμείνει στην επαναπροκήρυξη απεργίας – αποχής, που θα οργανώσει διαδηλώσεις και στάσεις εργασίας - απεργία.

ü Προετοιμασία κεντρικής απεργιακής μάχης και συγκρότηση επιτροπών αγώνα και απεργιακού ταμείου.

ü Για τις επόμενες μέρες και σε περίπτωση που συγκληθούν Σύλλογοι, η Γενική Συνέλευση προκηρύσσει κυλιόμενες στάσεις εργασίας – δεν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις – δεν υπερψηφίζουμε κείμενα.

ü Νέα γενική συνέλευση σε δύο εβδομάδες.

Ανατροπή της αξιολόγησης, της Τράπεζας Θεμάτων, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, είναι δίκαιοι και αναγκαίοι

Κάτω τα χέρια από την απεργία και τα σωματεία – Κάτω ο νόμος Χατζηδάκη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search