• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Συνεχίζεται η «αξιολόγηση» στα σχολεία με πτώσεις σοβάδων! - Σειρά είχε το 7ο Δ. Σχ. Καισαριανής!

November 10, 2021 598

 

Το ένα μετά το άλλο τα σχολεία «αξιολογούνται» με οροφές και σοβάδες να πέφτουν, ευτυχώς όχι στα κεφάλια μαθητών και εκπαιδευτικών, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά αλλά για μια γενικευμένη τραγική κατάσταση στην πλειονότητα των σχολικών κτιρίων!

Το τελευταίο περιστατικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας καταγράφηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, όπου σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη», την περασμένη Παρασκευή και σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της οροφής και έπεσε στη σκάλα που συνδέει την ταράτσα με τον πρώτο όροφο. Μάλιστα το περιστατικό συνέβη ακριβώς 4 λεπτά πριν από το διάλειμμα...

            Λίγες μέρες μετά την κατάρρευση της ψευδοροφής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της Πυλαίας, όπου δεν θρηνήσαμε θύματα χάρη στην παρατηρητικότητα της εκπαιδευτικού της ΣΤ’ τάξης και την κατάρρευση σοβά από το ταβάνι του γραφείου του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ιωνίας όπου και πάλι μόνο από τύχη δεν υπήρξαν τραυματίες, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να επισημάνει την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα σχολικά κτίρια της χώρας, με την κυβερνητική πολιτική να …αξιολογείται αρνητικά και να παίρνει «κάτω από τη βάση».

            «Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μια γενικευμένη τραγική κατάσταση στην πλειοψηφία των σχολικών κτηρίων!» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ήδη τα τεράστια κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία των περιοχών αυτών και κατηγορεί την κυβέρνηση για «εγκληματική αδιαφορία».

            Ηδη, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών έχει καταγγελθεί ότι στην τελευταία κακοκαιρία «Μπάλλος» σε μια σειρά σχολεία πλημμύρισαν αυλές και …ηλεκτρολογικά (!), έσταζαν ταβάνια κλπ και τώρα πέφτουν σοβάδες!

            Οι χρόνιες περικοπές της χρηματοδότησης της Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και η ανάληψη της ευθύνης των κτηριακών υποδομών από τους Δήμους, η κατάργηση του ΟΣΚ και η πολιτική που θεωρεί κόστος ό,τι δεν αποφέρει επιχειρηματικά κέρδη  έχουν φτάσει τις κτηριακές υποδομές σε αυτά τα χάλια. Το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολικών κτηρίων είναι ηλικίας άνω των 30, 40 ακόμα και 50 ετών, ενώ, αντί για νέα κτήρια, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα προκάτ – κλουβιά! Κατά τα άλλα με την αυτονομία της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση η κυβέρνηση και οι εταίροι της (ΕΕ, ΟΟΣΑ , ΣΕΒ κλπ) επιλέγουν να μεταφέρουν τα βάρη της συντήρησης των σχολικών υποδομών στις πλάτες των εκπαιδευτικών και των γονιών!

            Παράλληλα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», που ανέδειξε το περιστατικό στο σχολείο της Νέας Ιωνίας, σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας του 7ου δημοτικού Νέας Ιωνίας το υπουργείο Παιδείας παίρνει μηδέν. Γιατί ο νέος νόμος για την αξιολόγησή τους που “αυτονομεί” το σχολείο δεν αφορά τις υποδομές των σχολικών εγκαταστάσεων, τη λειτουργία των οποίων προσπαθεί να φορτώσει στις οικογένειες και στους χορηγούς.

Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων: Αγώνας για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία

Το Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου χαρακτηρίζει το γεγονός «προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αποτέλεσμα της πολιτικής που βάζει την μόρφωση και τις ζωές των παιδιών μας στην ζυγαριά του κόστους- οφέλους» και προσθέτει πως με ευθύνη των κυβερνήσεων «έχει γεμίσει ο τόπος με προκατασκευασμένα και λυόμενα αντί για σύγχρονα – ασφαλή – αντισεισμικά κτίρια, για αυτό στοιβάζονται τα παιδιά μας μέσα σε πραγματικά κλουβιά, αντί να φτιαχτούν νέα για να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες.»

Απαιτεί εδώ και τώρα να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και τα έργα για την συντήρηση και κατασκευή σύγχρονων σχολικών υποδομών με ευθύνη των δημοτικών αρχών και της κυβέρνησης και καλούμε να δυναμώσει η πάλη το επόμενο διάστημα κόντρα στα σχέδια για την παραπέρα υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search