• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απαγωγή διευθυντή Γυμνασίου: Δίωξη για κακούργημα σε 11 «θεματοφύλακες»

December 10, 2021 404

 

Σε 11 συλλήψεις των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στην Πιερία προχώρησε η αστυνομία, αναφορικά με την «αρπαγή» του Γυμνασιάρχη στο Γυμνάσιο Αιγινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 2 γυναίκες και 9 άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για κακούργημα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Τα συγκεκριμένα άτομα, αρνητές της πανδημίας, επιτέθηκαν στον εκπαιδευτικό με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι «θεματοφύλακες» άσκησαν βία μπροστά στους μαθητές
Όπως έγινε γνωστό, οι λεγόμενοι αυτόκλητοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής στο σχολείο, προπηλάκισαν, φόρεσαν χειροπέδες και απήγαγαν τον διευθυντή του Γυμνασίου.


Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Μεταξία Τσιαργαλή ανέφερε πως γύρω στα 8-9 άτομα, με επικεφαλής έναν αντιεμβολιαστή που δεν έχει καν παιδί στο σχολείο, εισέβαλαν νωρίς το πρωί στο σχολείο ασκώντας βία στον Διευθυντή του σχολείου μπροστά στα παιδιά.

«Του φόρεσαν χειροπέδες, δημιουργήθηκε μεγάλη ταραχή» είπε, προσθέτοντας πως ευτυχώς που δεν υπήρξε κάποιο χειρότερο περιστατικό γιατί ο Διευθυντής αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. «Οι γονείς είναι ανάστατοι. Παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Τα χέρια του κ. Χατζή τραυματίστηκαν και φαίνεται ότι του πέρασαν χειροπέδες».

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε, τα προβλήματα με τους αυτόκλητους «υπερασπιστές του Συντάγματος» ξεκίνησαν όταν άρχισε να χρησιμοποιείται το edu.pass και να δηλώνονται τα self test στην σχολική πλατφόρμα, καθώς πρόκειται για αρνητές του εμβολίου του κορονοϊού και των υγειονομικών μέτρων.

Σύλλογος Διδασκόντων: Εδώ κι ένα μήνα απειλούν οι «Θεματοφύλακες»
Την ίδια στιγμή, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποκάλυψε ότι οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» κλιμάκωναν τις απειλές εναντίον των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αιγινίου εδώ κι ένα μήνα.

Στην καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Αιγινίου αναφέρεται:

Ως Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Αιγινίου καταδικάζουμε την πρωτοφανή βίαιη επίθεση εναντίον του διευθυντή του γυμνασίου μας από οργανωμένη ομάδα τραμπούκων, που εισέβαλαν στο σχολείο, χτύπησαν και απήγαγαν το διευθυντή φορώντας του χειροπέδες και μάλιστα ενώπιον μαθητών.

Τα άτομα αυτά απείλησαν ότι «θα επιστρέψουν για το διευθυντή και την υπεύθυνη covid του Λυκείου Αιγινίου». Η ομάδα αυτή εδώ και ένα μήνα κλιμακώνει τις απειλές της, γιατί τα δύο σχολεία εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από το Υπουργείο Παιδείας υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (χρήση μάσκας, τεστ).


ΕΛΜΕ Πιερίας: Ακραία φασιστική ενέργεια
Το περιστατικό καταδικάζει και η ΕΛΜΕ Πιερίας κάνοντας λόγο για μια «ακραία φασιστική ενέργεια εις βάρος του Δ/ντή. Η ΕΛΜΕ περιγράφει μάλιστα ότι υπήρχε και πιθανή παρουσία γονέων, οι οποίοι μαζί με τους «θεματοφύλακες» τρομοκράτησαν, απείλησαν, προπηλάκισαν και στη συνέχεια, αφού πέρασαν χειροπέδες στα χέρια του, τον απήγαγαν και διά της βίας τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Αιγινίου.

 

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πιερίας καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ακραία φασιστική ενέργεια εις βάρος του Δ/ντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας.

Το πρωί στις 10-12-2021 και ώρα 7:30 ομάδα εξωσχολικών πολιτών, με πιθανή παρουσία γονέων, τρομοκράτησαν, απείλησαν, προπηλάκισαν και στη συνέχεια, αφού πέρασαν χειροπέδες στα χέρια του, τον απήγαγαν και διά της βίας τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Αιγινίου. Από το αστυνομικό τμήμα συνελήφθησαν οι δράστες της απαγωγής και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Κατερίνης.


Ο Δ/ντής της σχολικής μονάδας μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας του Αιγινίου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να διαπιστωθεί ο βαθμός κακοποίησης του. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας που ήταν μάρτυρες στο γεγονός της απαγωγής μετέβησαν στην ασφάλεια Κατερίνης, προκειμένου να καταθέσουν για το αποτρόπαιο αυτό συμβάν.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πιερίας ενημέρωσε το Δ.Σ της ΟΛΜΕ. Ακολούθως ενημερώθηκε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης για το πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά της Εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ θα σταθεί αρωγός στον Δ/ντή και στους συναδέλφους των δύο σχολικών μονάδων του Αιγινίου.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search