• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απατηλή εικόνα για τα σχολεία και την πανδημία – Αγώνας για την ανατροπή - Αιτήματα

January 21, 2022 280

 

Η απατηλή εικόνα που προβάλλει το ΥΠΑΙΘ για τη λειτουργία των σχολείων με το τραγικό πρωτόκολλο 50%+1 που απαιτείται για να κλείσει ένα τμήμα

διαψεύδεται από τη μαύρη στατιστική του ΕΟΔΥ. Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας καταγράφουν μαύρα  ρεκόρ με τους νεκρούς να ανέρχονται καθημερινά περίπου σε 100. Και δε μιλάμε για αριθμούς μιλάμε για  ανθρώπινες ζωές που οι περισσότερες θα είχαν σωθεί, αν η κυβέρνηση δεν ακολουθούσε αυτή την εγκληματική πολιτική και ενίσχυε το δημόσιο σύστημα υγείας και περίθαλωης. Ειδικά οι νέες διασωληνώσεις προδικάζουν τα χειρότερα για το άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται να υπάρξει αποκλιμάκωση στους θανάτους τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Γενάρη.

Μέσα σε 10 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας των σχολείων (από 10 έως και 19 Γενάρη), τα κρούσματα στην ηλικιακή κατηγορία 0-17 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ανήλθαν σε 58.998.

Μαγική εικόνα η πανδημία στα σχολεία | Παιδεία | Eksegersi.gr

Όπως αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία το 20% των μαθητών δεν πηγαίνει στο σχολείο, λόγω του φόβου των γονέων εξαιτίας των χιλιάδων κρουσμάτων και του εγκληματικού και τελείως αντιεπιστημονικού 50%+1.

Σύμφωνα με τους 5 πρώτους ελέγχους του ΕΟΔΥ στα σχολεία είχαμε τις δυο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας περίπου 47.000 μολύνσεις

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ είναι εγκληματική!

Τα σχολεία, επί της ουσίας, ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, τη στήριξη του Δημόσιου συστήματος Υγείας, υπονομεύοντας την Υγεία του λαού συνολικά.

Σε όλο το διάστημα της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αρνείται τη συνταγογράφηση των τεστ και μειώνει την καραντίνα στις 5 μέρες. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να λειτουργεί η παραγωγή και η αγορά. Μειώνοντας τις δαπάνες κατά 820 εκ για την υγεία το 2022 και χειροτερεύοντας το ΕΣΥ που ήδη νοσεί, αδιαφορώντας για την εξαθλίωση των υγειονομικών και την κατάρρευση των νοσοκομείων έχουν εγκληματικές ευθύνες για τους χιλιάδες θανάτους που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα, για να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα που κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού με πανάκριβα τα πλέον απαραίτητα μοριακά και rapid τεστ.

Αρνούνται να δώσουν άδειες ειδικού σκοπού, επιδόματα, δωρεάν μοριακά τεστ, ενώ έχουν αφεθεί στην τύχη τους όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αγνοούν την αγωνία και τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλης της κοινωνίας για μείωση του αριθμού μέχρι 15 μαθητ(ρι)ών στο τμήμα, εκ περιτροπής διδασκαλία, προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού. Δεν έχει προχωρήσει ΚΑΜΙΑ πρωτοβουλία παρά την απαίτησή μας για μορφωτικούς αλλά και για υγειονομικούς λόγους να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα ανέγερσης νέων σχολικών μονάδων, εξεύρεσης κατάλληλων χώρων και αιθουσών, ώστε να αποσυμφορηθούν να σχολεία μας!

Φτάνει πια! Καμία ανοχή! Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να ανατραπεί ΤΩΡΑ! Κάθε καθυστέρηση κοστίζει ζωές και επεκτείνει τη φτώχεια. Την ώρα που αυτοί παίζουν με τις ζωές μας, η εκπαιδευτική κοινότητα και ο λαός οφείλουν να απαντήσουν αποφασιστικά με ενιαίο αγώνα!

Αιτήματα:

Ø Ικανοποίηση των αιτημάτων του υγειονομικού και λαϊκού κινήματος για θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Προσλήψεις, ΜΕΘ, άνοιγμα κλειστών νοσοκομείων και επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση κ.ά.

Ø Ανοιχτά και Ασφαλή σχολεία – Μέχρι 15 μαθητ(ρι)ες στο Τμήμα – Προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας – Τακτικά Δωρεάν τεστ (μοριακά και rapid) για όλους/ες, χωρίς αποκλεισμούς, απειλές και απολύσεις – Δωρεάν παροχή μέσων προστασίας της υγείας (μάσκες κ.ά.)

Ø Κατάργηση όλων των αντιδραστικών ρυθμίσεων στην εκπαίδευση – Όχι στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση και ιδιωτικοποίηση της σχολικής μονάδας – Κατάργηση των νόμων Κεραμέως, των εξετάσεων τύπου PISA , της Ε.Β.Ε., της τράπεζας θεμάτων, πανεπιστημιακή αστυνομία κ.ά.

Ø Αυξήσεις στους μισθούς μας (και τις συντάξεις) για να ζούμε με αξιοπρέπεια (κάλυψη απωλειών των μνημονίων, επαναφορά 13ου & 14ου κ.ά.) – Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τους εξοπλισμούς και το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο

Ø Όχι στις αυξήσεις των τιμών ρεύματος και θέρμανσης, τροφίμων και δημόσιων αγαθών – Αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες ρεύματος-ενέργειας και νερού και κρατικοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών παροχής τους

Ø Μόνιμη και σταθερή δουλειά – Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία και κοινωνικές υπηρεσίες – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αναπληρωτών ενάντια στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search