• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκλογές για νέο Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Πειραιά: Σημαντική συμμετοχή και απάντηση στις σειρήνες της υποταγής και συμβιβασμού.

February 03, 2022 322

Εκλογές για νέο Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Πειραιά. Σημαντική συμμετοχή και απάντηση στις σειρήνες της υποταγής και συμβιβασμού.

Να ηττηθεί και να ανατραπεί στους δρόμους η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης

Ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους που στήριξαν την Ενότητα Αντίστασης και Ανατροπής

Οι εκλογές για ΔΣ της ΕΛΜΕ έγιναν μέσα μια περίοδο όπου η κυβέρνησή της ΝΔ, ο ΟΟΣΑ , η ΕΕ εργαλειοποιώντας την πανδημία και εφαρμόζοντας το «Δόγμα του ΣΟΚ» και με μια σειρά νόμους που πέρασε προσπαθεί να διαλύσει τη δημόσια παιδεία, υγεία και κοινωνική ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα. Προχωρεί σε μια εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με τους θανάτους να ξεπερνούν τους 100 την ημέρα και στο σύνολό τους τον τελευταίο μήνα να ξεπερνούν 2700.

Είναι μια απάντηση στην προσπάθεια του νόμου Χατζηδάκη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, να απαξιώσει με στόχο να διαλύσει τα σωματεία, να τα χειραγωγήσει, να τα ελέγξει και εν τέλει να τα διαμορφώσει ως κοινωνικούς εταίρους στην προσπάθεια της να περάσει την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική της πολιτική.

Η λογική των κυβερνητικών δυνάμεων (ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ) στην ΕΛΜΕ Πειραιά υπέστη ένα σοβαρό πλήγμα. Η προσπάθεια τους να γίνει η ΕΛΜΕ Πειραιά μια άνευρη, άχρωμη και «ουδέτερη» συνδικαλιστική οργάνωση, όταν μάλιστα τίθενται στην ημερήσια διάταξης της επίθεσης πολύ κομβικά ζητήματα τόσο για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών όσο και για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και της εργαζόμενης πλειοψηφίας , έπεσε στο κενό.

Σε αυτές τις συνθήκες η Ενότητα Αντίστασης και Ανατροπής έδωσε μια δύσκολη μάχη σε δύο μέτωπα. Κόντρα, κύρια, στην νεοφιλελεύθερη και νεοσυντηρητική πολιτική της κυβέρνησης και παράλληλα ενάντια στην μετατροπή του σωματείου σε ιμάντα μεταφοράς των κυβερνητικών επιδιώξεων στην εκπαίδευση είτε ενάντια στην μετατροπή του σωματείου σε κομματικό φερέφωνο.

Η αύξηση της δύναμης της Ενότητας Αντίστασης και Ανατροπής τόσο σε αριθμό ψήφων όσο και σε ποσοστό καταδεικνύει τη διάθεση του κόσμου της εργασίας στην εκπαίδευση για σύγκρουση στα παραπάνω επίπεδα.

Την περίοδο αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλεύεται την πανδημία και τη χρησιμοποιεί ως ευκαιρία ψηφίζοντας όλα τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να εφαρμόσει όλα αυτά που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα. Την αξιολόγηση, την Τράπεζα Θεμάτων και την ΕΒΕ, τις εξετάσεις PISA στη Στ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου, τη μαθητεία και τις αντιδραστικές αλλαγές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Τώρα χρειάζεται το σωματείο , η ΕΛΜΕ Πειραιά, να απαγκιστρωθεί από τη λογική της ακολουθίας της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ και του «συντονισμούς» καρικατούρα που αναπαράγουν μια στείρα κομματική γραμμή και να πάρει πρωτοβουλίες πραγματικού συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη την εκπαίδευση ώστε να οργανώσουν συλλογικά τη σύγκρουση και την απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος που αφορούν την υπόθεση υπεράσπισης και διεύρυνσης του δημόσιου και δωρεάν σχολείου.

Οι μάχες βρίσκονται μπροστά μας. Σε αυτές τις μάχες να απαντήσουμε συλλογικά, ενωτικά και αλληλέγγυα χωρίς ταλαντεύσεις.

Να υπερασπίσουμε και να αγωνιστούμε για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου των όλων, των ίσων και των διαφορετικών , της δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους και της δημόσιας δωρεάν κοινωνικής ασφάλισης.

Να συγκροτήσουμε μέτωπο αγώνα και αντίστασης για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετέχει στην 

ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογική διακήρυξη, υποψήφιοι της Ενότητας Αντίστασης  Ανατροπής

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search