• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μέτρα τώρα ενάντια στη λεηλασία του εισοδήματος μας

February 03, 2022 182

Μέτρα τώρα ενάντια στη λεηλασία του εισοδήματος μας

ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠ’ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΜΜ

Παράλληλα με την πανδημία του κορωνοϊού εξελίσσεται και μία άλλη «πανδημία» - εφιάλτης για τα λαϊκά στρώματα, η ακρίβεια. Οι αυξήσεις τιμών μέχρι και 20% σε βασικά είδη διατροφής, 45% στο ηλεκτρικό ρεύμα, 135,4% στο φυσικό αέριο, 21,7% στα καύσιμα, 34,1% στο πετρέλαιο θέρμανσης και μέχρι και 20% στα ενοίκια, συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα. Με δεδομένα το πάγωμα μισθών, αν και υποτίθεται ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια εδώ και 5 χρόνια, δημιουργούνται, πλέον, προβλήματα επιβίωσης στις λαϊκές οικογένειες και στους εκπαιδευτικούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παίρνει μέτρα περιορισμού της ακρίβειας, αλλά εξαγγέλλει μέτρα – κοροϊδία για δήθεν οικονομική ανακούφισή. Η επιδότηση, που εξάγγειλε για την ανατίμηση του ηλεκτρικού ρεύματος, η μικρή έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου, η περιορισμένη επέκταση χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, ο κατώτατος μισθός, που …«αυξήθηκε» μόλις κατά 52 λεπτά την ημέρα (!!!) από 1-1-2022 και θα αυξηθεί άλλο τόσο τον ερχόμενο Μάιο (για τους εκπαιδευτικούς βέβαια δεν προβλέπεται καμία αύξηση), δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο το ύψος των ανατιμήσεων.

Η κυβέρνηση επικαλείται ότι αυτά είναι δισεπίλυτα παγκόσμια προβλήματα. Όταν, όμως, πρόκειται να περικόψει μισθούς και συντάξεις τότε λειτουργεί άμεσα και αποτελεσματικά. Η ακρίβεια δεν έπεσε από τον ουρανό και δεν αποτελεί παροδικό φαινόμενο. Οι αυξήσεις αυτές δεν είναι ένα γενικά φυσικό φαινόμενο. Η ακρίβεια εκτινάσσεται από το αδίστακτο κυνήγι των δυνάμεων του κεφαλαίου για κέρδη, που συνεχώς κλιμακώνεται, με τη στήριξη της κυβέρνησης και της ΕΕ, καθώς βασικά προϊόντα και κυρίως η ενέργεια αντιμετωπίζονται όχι ως κοινωνικά αγαθά, αλλά ως εμπορεύματα που οι τιμές τους πρέπει να διαμορφώνονται με τους νόμους της αγοράς και τους χρηματιστηριακούς δείκτες. Επίσης, αναζωπυρώνεται από τις πολιτικές της σημερινής (ΝΔ) και των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) απελευθέρωσης των αγορών και ιδιωτικοποιήσεων. Διαχρονικά, εξάλλου, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις προώθησαν την ιδιωτικοποίηση και το χρηματιστήριο της ενέργειας που τάχα θα έφερναν υγιή ανταγωνισμό και δήθεν μειώσεις. Οι νέοι ιδιοκτήτες των δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών τις άρπαξαν «αντί πινακίου φακής» για να επιτυγχάνουν γρήγορα, εγγυημένα και εύκολα κέρδη. Το πρόσφατο φιάσκο με την Αττική Οδό και τη ΔΕΔΔΗΕ έχει υπεύθυνους σε όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις.

Σε τελική ανάλυση, από τα μνημόνια, την υγειονομική κρίση και τώρα από την ακρίβεια, που παρουσιάζονται από την κυβέρνηση σαν «φυσικά φαινόμενα», δεν είχαν όλοι την ίδια τύχη, με βάση την κυβερνητική διαχείριση. Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Αγωνιζόμαστε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, όπως:

· Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς. Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός - επιπλέον χορήγηση ΑΤΑ (Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής), σε περιόδους, όπως η σημερινή, εκτίναξης της ακρίβειας. Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Κατάργηση του Ν. Χατζηδάκη.

· Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους και όλες. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες (παιδεία –υγεία – πρόνοια - συγκοινωνίες-προστασία του φυσικού περιβάλλοντος) και όχι για τις τράπεζες, το χρέος, τις επιδοτήσεις των «επενδυτών», τις δαπάνες για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς.

· Επιβολή διατίμησης, δηλαδή καθορισμού ανώτατων τιμών, σε προϊόντα που καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες και τη διατροφή των λαϊκών στρωμάτων.

· Δραστική μείωση των ληστρικών έμμεσων φόρων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μηδενισμός ΦΠΑ στα είδη διατροφής και κάλυψης βασικών λαϊκών αναγκών, αύξηση των δημοσίων κοινωνικών δαπανών για παιδεία, υγεία, πρόνοια.

· Κατάργηση των χρηματιστηρίων ενέργειας και του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικό αέριο, πετρέλαιο και βενζίνη. Ενέργεια, κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα - ανατροπή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ και αγώνας για το δημόσιο χαρακτήρα τους.

· Τέρμα στις συνεχείς φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, σε κάθε οικονομικό τομέα. Τις κρίσεις, πανδημική, οικονομική, κλιματική, ενεργειακή να τις πληρώσουν αυτοί που τις προκαλούν.

· Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να σταματήσουν να μένουν αδρανείς και να οργανώσουν κινητοποιήσεις και απεργίες με αίτημα την αύξηση των μισθών και τη μείωση των φόρων για τα λαϊκά νοικοκυριά. Καλούμε σε συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων στην παραπάνω κατεύθυνση.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετέχει στην Φλεβάρης 2022

 ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογική διακήρυξη, υποψήφιοι της Ενότητας Αντίστασης  Ανατροπής

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search