• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά: Κρίσιμο σημείο της περιόδου η στάση απέναντι στον αντιεργασιακό, αντιαπεργιακό και αντισυνδικαλιστικό Ν.4808 (Χατζηδάκη)

February 25, 2022 321

Η τοποθέτησή μας για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ

Κρίσιμο σημείο της περιόδου η στάση απέναντι στον αντιεργασιακό, αντιαπεργιακό και αντισυνδικαλιστικό Ν.4808 (Χατζηδάκη)

Σταθερή θέση της παράταξής μας είναι ότι το προεδρείο του ΔΣ του σωματείου δεν είναι ενδεικτικό μοίρασμα καρεκλών, αλλά πρέπει να εξυπηρετεί μια μίνιμουμ πολιτικο-συνδικαλιστική κατεύθυνση αντίστασης, αγώνα και μαζικής, ζωντανής και δημοκρατικής λειτουργίας.

Με τη λογική αυτή, όταν κρίναμε ότι δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα, δεν διεκδικούσαμε θέση στο προεδρείο. Όταν κρίναμε ότι υπήρχε στοιχειώδης τέτοια δυνατότητα, κάναμε μια πρόταση σημείων συμφωνίας. Στην περίπτωση που αυτή η πρόταση απορριπτόταν, και πάλι δεν διεκδικούσαμε θέση στο προεδρείο.

Με την ίδια λογική, απορρίπτουμε ως απολίτικη - κοινοβουλευτική, παραγοντίστικη και αταξική τη λογική που έχουν όλες οι άλλες παρατάξεις για προεδρείο «αντιπροσωπευτικό - αναλογικό», δηλαδή κατανομή των θέσεων έξω από κάθε πολιτικό κριτήριο, με μόνο κριτήριο την εκλογική τους δύναμη.

Στη σημερινή περίοδο:

Από τη μία, είναι σαφές από τα δύο χρόνια συνεχών υπαναχωρήσεων, μετατοπίσεων και συμμορφώσεων της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση (τηλε-«εκπαίδευση», αξιολόγηση, παύση αγώνων) ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα κάποιου τύπου πολιτικής συμφωνίας.

Από την άλλη, η προσπάθεια από την κυβέρνηση να εφαρμοστεί ο Ν.4808 με στόχο να ελέγξει απόλυτα και να βγάλει στην παρανομία κάθε ζωντανή κίνηση σωματείων, θέτει το επείγον και κρίσιμο καθήκον της ισχυροποίησης στα σωματεία μιας γραμμής αντίστασης που θα συνοψίζεται στο «δεν εφαρμόζουμε - παλεύουμε για την ανατροπή του Ν.4808 - κάνουμε κοινή γραμμή άμυνας με τα σωματεία που κινούνται στην κατεύθυνση αυτή».

Με βάση το γεγονός αυτό, η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής κάλεσε όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν στο ζήτημα και πρότεινε ανάλογη απόφαση. Τονίσαμε μάλιστα ότι πρέπει να είναι η πρώτη απόφαση του νέου ΔΣ.

Οι παρατάξεις ΑΣΕ-ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ δήλωσαν ότι συμφωνούν με την τοποθέτησή μας και το κείμενο που προτείναμε υπερψηφίστηκε με κάποιες εποικοδομητικές προσθήκες από την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ. Ως αποτέλεσμα της τοποθέτησής μας και των απαντήσεων των ΑΣΕ-ΠΑΜΕ και ΣΥΝΕΚ, η ΔΑΚΕ δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει στο προεδρείο, αφού το σωματείο δεν θα είναι σε νόμιμα πλαίσια!

Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής αποφάσισε να συμμετέχει στο προεδρείο του ΔΣ της ΕΛΜΕ, ώστε και από αυτή τη θέση να στηρίξει στην ΕΛΜΕ τη γραμμή της μη συμμόρφωσης στις διατάξεις του φασίζοντος, αντισυνδικαλιστικού και αντιαπεργιακού Ν.4808, παρά το γεγονός ότι εκτιμάμε ότι, στη συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων του ΔΣ της ΕΛΜΕ, θα είμαστε μειοψηφία. Επιπλέον δεν θέλουμε να καλούμε το προεδρείο του ΔΣ να κάνει ανυπακοή, παρά τις συνέπειες, στον Ν.4808 και να μην αφορά κι εμάς αυτό.

Είναι προφανές, ότι σε περίπτωση που η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ αλλάξει την απόφασή της και προχωρήσει σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4808, θα παραιτηθούμε από το προεδρείο.

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ )

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 24/2/2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search