• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς - την αντιλαΊκή & αντιεπαιδευτική κυβερνητική πολιτική

March 03, 2022 349

Εισήγηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στη ΓΣ της ΕΛΜΕ

1. Εδώ και τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για να πάψει η χώρα να εμπλέκεται στις πολεμικές συρράξεις που φέρνουν οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου και να μην περάσει η νέα συμφωνία που μετατρέπει όλη τη χώρα σε απέραντη νατοϊκή βάση. Για να μην εμπλακεί ο λαός μας στις πολεμικές συρράξεις που λαμβάνουν χώρα ανάμεσα σε Ουκρανία / ΝΑΤΟ και Ρωσία. Ο κίνδυνος ανάφλεξης ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσία είναι υπαρκτός και θα την πληρώσει και ο ελληνικός λαός.

2. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή ολομέτωπη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου που χτυπά ολόπλευρα ολόκληρο το λαό μας. Η ακρίβεια σε όλα τα βασικά είδη καλπάζει και η φτώχεια διευρύνεται σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του λαού και των εργαζομένων. Ο μισθός και η σύνταξη δεν φτάνουν πλέον ούτε για τα αναγκαία. Την ίδια ώρα που το εισόδημά μας εξανεμίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει φοροασυλία και επιδοτήσεις στο κεφάλαιο, χρεώνει τον ελληνικό λαό με 11 δις ευρώ στοκάροντας στρατιωτικό εξοπλισμό (Rafale κλπ) για λογαριασμό των Γάλλων ιμπεριαλιστών και της στρατιωτικής τους βιομηχανίας!

3. Το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα του ν. «Χατζηδάκη» μετατρέπεται σε θηλιά που σφίγγει ασφυκτικά τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση προωθεί το φακέλωμα των σωματείων και όσων συνδικαλίζονται και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που ο κλάδος καθολικά απέρριψε το Νοέμβρη ‘21. Θέλει να επιφέρει καίριο πλήγμα στα συνδικαλιστικά, δημοκρατικά δικαιώματα και στην απεργία. Επιδιώκει να χειραγωγήσει και να υποτάξει το συνδικαλιστικό κίνημα στην εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, την ελεύθερη και ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση, τη διαδήλωση και την απεργία.

4. Δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας έγινε συνώνυμο της εγκληματικής πολιτικής. Το ΕΣΥ βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους διάλυσης. Την περίοδο 2020 – 2022, εν μέσω πανδημίας και με εκατόμβες θυμάτων, η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ περιέκοψε σχεδόν 1,4 δις ευρώ(!!) από τις κρατικές δαπάνες. Την ίδια στιγμή χάρισε αμύθητα κέρδη στα καλοθρεμμένα και κρατικοδίαιτα ΜΜΕ και στους κλινικάρχες, αφήνοντας το ΕΣΥ στη μοίρα του!

5. Το Δημόσιο Σχολείο μετά τα τόσα χτυπήματα που δέχτηκε από την πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις συναινώντας στις επιταγές του ΣΕΒ και της ΕΕ, βρίσκεται τώρα στη δίνη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ που υλοποιώντας με ευλάβεια όλες τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, διαλύει ότι έχει απομείνει από το Δημόσιο σχολείο. Νόμος για την τεχνική εκπαίδευση, αξιολόγηση και «αυτονομία» της σχολικής μονάδας, Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και όλο το αντιδραστικό – αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο των νόμων «Κεραμέως» ξεθεμελιώνουν τη Δημόσια Εκπαίδευση, εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς και τους αποκλεισμούς της νέας γενιάς από τη μόρφωση, προωθούν την ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, ανοίγουν την πόρτα για την επέλαση των ιδιωτών και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προωθεί την διαβόητη «ελληνική PISA» επιβάλλοντας νέες εξετάσεις «διαπιστωτικού» χαρακτήρα για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου (και Στ’ Δημοτικού). Επιδιώκουν να φορτώσουν στις πλάτες των εκπαιδευτικών τις διαχρονικές συνέπειες της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους. Θέλουν τα τις αξιοποιήσουν ως μετρήσιμο μέγεθος και να τις συνδέσουν άμεσα με την ατομική αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Αποθεώνουν τις δεξιότητες και τον ανταγωνισμό έναντι της ολόπλευρης και ουσιαστικής μόρφωσης της νέας γενιάς. Οι εξετάσεις PISA δεν είναι αθώες! Το εκπαιδευτικό κίνημα αγωνιστικά πρέπει να βάλει φραγμό και να τις ακυρώσει!

6. Ο αγώνας για την ανατροπή της αξιολόγησης θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Καμία απειλή και καμία απόπειρα δίωξης δεν θα καταστείλει την δυσαρέσκεια και την οργή του κλάδου. Οι διώξεις των συναδέλφων που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή, η τρομοκρατία καιη καταστολή δεν θα περάσουν.

7. Η οργή που προκλήθηκε από την εφαρμογή της τηλε-«εκπαίδευσης» δεν θα εξαργυρωθεί με voucher. Καμία συναίνεση, καμία ανοχή - δεν αποδεχόμαστε το voucher. Η δυσαρέσκειά μας να

εκφραστεί μέσα από συλλογικούς αγώνες και στάση αξιοπρέπειας απέναντι στη χυδαία επιχείρηση εξαγοράς μας και στην επιχείρηση νομιμοποίησης της επίθεσης της τηλε-«εκπαίδευσης».

8. Παράλληλα η Κυβέρνηση για να εξοικονομήσει πόρους προωθεί τις συγχωνεύσεις τμημάτων, στοιβάζοντας 27 και 28 μαθητές σε μικρές αίθουσες εν μέσω πανδημίας αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι αφήνει στο έλεός της εντελώς απροστάτευτους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, έχει το θράσος να εκβιάζει τους εκπαιδευτικούς θέτοντάς τους το δίλημμα να επιλέξουν ανάμεσα στις συγχωνεύσεις τμημάτων ή στην ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών. Υπερωρίες που αυξάνουν πάρα πολύ το φόρτο εργασίας τους και που μέσα και απ’ αυτές η κυβέρνηση εξυπηρετεί το στόχο της για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού λάστιχο, που εργάζεται ως και πέντε ώρες πάνω από το κανονικό του ωράριο και που μετακινείται σε δύο ή περισσότερα σχολεία.

9. Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και δυσχεραίνει τους όρους σπουδών των μαθητών η αντίδραση πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική. Γιατί η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιοποιεί τις υποχρεωτικές υπερωρίες για να προωθήσει την ολομέτωπη επίθεσή της.

10. Η αναγκαιότητα να προετοιμάσουμε απεργιακό αγώνα για να αντισταθούμε στην πολιτική της κυβέρνησης και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας είναι επιτακτική. Αγωνιστικά και μαζικά να διεκδικήσουμε:

· Εξω οι βάσεις του θανάτου. Όχι στη νέα συμφωνία που μετατρέπει όλη τη χώρα σε στρατιωτική βάση του μεγαλύτερου εμπρηστή του πολέμου, του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Εξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία από την Ουκρανία.

· Κάτω η αξιολόγηση, η Τράπεζα Θεμάτων και η ΕΒΕ. Κάτω ο Ν.4808. Να καταργηθούν εδώ και τώρα οι εξετάσεις «PISA»! Φραγμός στα νέα εξεταστικά – ταξικά πλέγματα!

· Τώρα πραγματικές αυξήσεις!

· Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών! Να καταργηθεί το «προσοντολόγιο».

· Κανένα σωματείο να μην εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ – Δεν ενσωματώνουμε/εφαρμόζουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες! Να ανατραπεί το αντεργατικό έκτρωμα! Να παύσουν οι διώξεις στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έκαναν απεργία – αποχή.

- Καλούμε τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν άμεσα σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση των Προέδρων!

- Η 9 Μάρτη να γίνει ημέρα 24ωρης πανεκπαιδευτικής απεργίας! ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν συμπληρωματικές 3ωρες στάσεις εργασίας! Αποφασίζουμε 24ωρη απεργία μέσα στον Μάρτη (τελευταίο δεκαήμερο) με τις παραπάνω αιχμές.

- Συνεχίζουμε – διευρύνουμε το μέτωπο της απεργίας – αποχής των ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ ενάντια στην αξιολόγηση! Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ να κηρύξουν απεργία – αποχή από την αξιολόγηση! Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων να κηρύξει εκ νέου απεργία – αποχή!

- Ακυρώνουμε στην πράξη τις εξετάσεις PISA. Μπλοκάρουμε από κοινού την εφαρμογή της, και την μη συμμετοχή σ’ αυτές! Κήρυξη απεργίας τη μέρα των εξετάσεων.

- Τέλος του Μάρτη προχωράμε σε νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων – Συνέλευσης Προέδρων κλιμακώνοντας τον αγώνα! Αποφασίζουμε για νέα απεργία το πρώτο δεκαήμερο το Απρίλη.

- Οργανώνουμε κεντρική μάχη ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση. Προετοιμάζουμε επιτροπές αγώνα – απεργιακά ταμεία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search