• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

"Υποδοχή" της Νίκης Κεραμέως στην Πάτρα με πανό και συνθήματα - ΦΩΤΟ

March 10, 2022 476

 

Με πανό και συνθήματα υποδέχτηκαν εκπαιδευτικοί την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως που ήταν προσκεκλημένη σε κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για την Ημέρα της Γυναίκας στο ξενοδοχείο «Αστήρ»

Σε ανακοίνωση της Εκπαιδευτικής Παρέμβασης της ΕΛΜΕ Α΄ Αχαϊας, για την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στην Πάτρα (καλεσμένη σε μια εκδήλωση για να τιμηθεί η μέρα της Γυναίκας) σημειώνεται ότι "απορίας άξιο πως σε μια εκδήλωση για να τιμηθεί η μέρα της Γυναίκας αναπαράγονται πλήρως τα πατριαρχικά πρότυπα τα οποία επιβάλουν να προβάλλεται μία Γυναίκα που βρίσκεται σε υψηλό κυβερνητικό θώκο ακόμα και αν τα έργα και οι ημέρες της έρχονται σε πλήρη αντίθεσή  με τις διεκδικήσεις του Γυναικείου και του Εργατικού Κινήματος". (Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση πατήστε ΕΔΩ)

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Η Νίκη Κεραμέως ως  Υπουργός Παιδείας:

    Στέρησε το δικαίωμα της άδειας ανατροφής από πολλές νεοδιόριστες συναδέλφους Εκπαιδευτικούς. Ακόμα και σήμερα, μετά την δικαστική δικαίωση τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν έχει εκδώσει την σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο.

     Αρνείται να αναγνωρίσει το δικαίωμα τις άδειας ασθένειας  Τέκνου, επαπειλούμενης κύησης  και ανατροφής Τέκνου στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των Εκπαιδευτικών.

    Επέβαλε την Τηλεκπαίδευση σχεδόν για όλη την χρονιά πέρυσι  ως μόνη απάντηση στην πανδημία με τις γνωστές παιδαγωγικές μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές συνέπειες  για τους μαθητές και τις οικογένειες τους, ενώ ως και αυτή την στιγμή δεν έχει λάβει κανένα μέτρο στήριξης των μαθητών ως όφειλε ( αναπροσαρμογή της ύλης, στήριξη των αδύναμων μαθητών πρόσληψη ψυχολόγων κλπ) αντίθετα προωθεί την Τράπεζα Θεμάτων.

    Εν μέσω πανδημίας επέβαλε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αποκλείοντας έναν μεγάλο αριθμό μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ με την εξίσωση των κολεγίων με τα ΑΕΙ οδήγησε χιλιάδες οικογένειες στην αγκαλιά των ιδιωτικών κολεγίων και στην οικονομική αφαίμαξη.

    Κινήθηκε αυταρχικά επιβάλλοντας στον κλάδο δοτούς «Αιρετούς» στα υπηρεσιακά συμβούλια όταν οι εκπαιδευτικοί της γύρισαν την πλάτη με 97% αποχή από τις ηλεκτρονικές κάλπες και έσυρε τους Εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια ώστε να επιβάλει τη αυτοαξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων κόντρα στην συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.

    Συνεχίζει την υποχρηματοδότηση  των σχολείων βάζοντας  τις βάσεις ώστε να επιβάλει την λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια υπονομεύοντας το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το voucher των 200 Ε αντί της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων.

    Η Νίκη Κεραμέως ως υπουργός της κυβέρνησης προώθησε όλες τις αντεργατικές πολιτικές για την Υγεία την Ασφάλιση τον Συνδικαλισμό (Νόμος Χατζηδάκη).

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Ε.Λ.Μ.Ε. Β΄ ΑΧΑΪΑΣ: Η 8Η ΜΑΡΤΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ …. Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ 9 ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ (Για να διαβάσετε αναλυτικά ολόκληρη την ανακοίνωση πατήστε ΕΔΩ)

Μετά την Α΄ΕΛΜΕ Αχαϊας και η Β΄ΕΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση γιατί  έρχεται "σήμερα 9 Μάρτη 2021 η κα Κεραμέως στην Πάτρα καλεσμένη του Τομέα Γυναικών της ΝΔ να μιλήσει για τις γυναίκες. Μάλιστα, η κα Κεραμέως που κωφεύει συστηματικά στα αιτήματα του κλάδου, η κα Κεραμέως της κυβέρνησης του συνεδρίου γονιμότητας που χρεώνει στις γυναίκες μόνο την υπογεννητικότητα, η κα Κεραμέως της αντεπιστημονικής «Προγεννητικής Αγωγής» που θέλει τεχνηέντως να περάσει στα σχολεία μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, η κα Κεραμέως που απολύει τις τριμηνίτισσες συναδέλφισσες (αφού η πολιτική που υπηρετεί επιβάλλει την ελαστική εργασία) μιας και τις αντιλαμβάνεται ως εργαζόμενες με ημερομηνία λήξης."

Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

 

Τα αιτήματα παραμένουν ενεργά στο προσκήνιο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής:

  • το αίτημα για την πλήρη νομική, πολιτική, οικονομική και κοινωνική ισότητα καθώς τα πιο θλιβερά ρεκόρ του πλανήτη να είναι γένους θηλυκού: φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση, ανεργία, ελαστική εργασία, άνισες αμοιβές, απόλυση, αμορφωσιά, προσφυγιά, καταπίεση, βία, κακοποίηση
  • το αίτημα εργασιακή εξασφάλιση και την ενδυνάμωση και αυτοπραγμάτωση μέσω της εργασίας καθώς περισσεύει η ανεργία και η εργασιακή επισφάλεια, η εργοδοτική αυθαιρεσία και ένταση της εκμετάλλευσης, οι πιέσεις, οι καταναγκασμοί, οι απολύσεις, η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας στη δουλειά, φροντίδας για τη μητρότητα και την υγεία, η έμφυλη βία και η κακοποίηση.
  • Το αίτημα για ασφάλεια την ώρα που η ενδοοικογενειακή βία έχει εκτιναχθεί σε συνθήκες εγκλεισμού και η χιονοστιβάδα των καταγγελιών για σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμών από δημόσια και μη πρόσωπα

Αυτό, όμως, που δεν πρόκειται να ανεχτούμε είναι να μιλάει εξ ονόματός μας. Η υπουργός που μετακινείται με σωφέρ από το Ψυχικό στο Μαρούσι δεν καταλαβαίνει τον αγώνα της γυναίκας εκπαιδευτικού που χρειάζεται δύο ώρες για να φτάσει από την Πάτρα ή το Αίγιο στην Δάφνη Καλαβρύτων στις 8.15 έχοντας κάνει αγώνα δρόμου πριν για να δει ποιος θα πάει τα παιδιά της στο σχολείο. Για το αν της λέει κάτι ότι το ένα τέταρτο του μισθού κατατίθεται στα βενζινάδικα, δε θα το κάνουμε καν θέμα. Αρνούμαστε να μιλήσει για λογαριασμό όλων εμάς που κατακτήσαμε το δικαίωμα στην εργασία με κόπο και θυσίες οικογενειακές και οικονομικές, η υπουργός που έχει το δρόμο στρωμένο χάρη στα προνόμια που της επιφυλάσσει η κοινωνική της τάξη και που θυμάται τους διορισμούς κάθε που πλησιάζουν εκλογές.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

 

Μπορεί να είναι εικόνα 17 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

ΦΩΤΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΖΑΝΗΣ F/B

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search