• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

"Tα έργα και οι ημέρες της Ν. Κεραμέως έρχονται σε πλήρη αντίθεσή με τις διεκδικήσεις του Γυναικείου και του Εργατικού Κινήματος"

March 09, 2022 807

Σε ανακοίνωση της Εκπαιδευτικής Παρέμβασης της ΕΛΜΕ Α΄ Αχαϊας, για την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στην Πάτρα (καλεσμένη σε μια εκδήλωση για να τιμηθεί η μέρα της Γυναίκας) σημειώνεται ότι "απορίας άξιο πως σε μια εκδήλωση για να τιμηθεί η μέρα της Γυναίκας αναπαράγονται πλήρως τα πατριαρχικά πρότυπα τα οποία επιβάλουν να προβάλλεται μία Γυναίκα που βρίσκεται σε υψηλό κυβερνητικό θώκο ακόμα και αν τα έργα και οι ημέρες της έρχονται σε πλήρη αντίθεσή  με τις διεκδικήσεις του Γυναικείου και του Εργατικού Κινήματος".

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι "Θα ήμαστε στον Αστέρα για να ακουστεί αδιαμεσολάβητα η φωνή μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας"

 

Η ανακοίνωση της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Α ́ ΑΧΑΪΑΣ  ( Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δ.Ε.)


Η Νίκη Κεραμέως στον Αστέρα στην Πάτρα Τετάρτη 9 Μάρτη 2022 για τα δικαιώματα της Γυναίκας!!!

Είναι απορίας άξιο πως σε μια εκδήλωση για να τιμηθεί η μέρα της Γυναίκας αναπαράγονται πλήρως τα πατριαρχικά πρότυπα τα οποία επιβάλουν να προβάλλεται μία Γυναίκα που βρίσκεται σε υψηλό κυβερνητικό θώκο ακόμα και αν τα έργα και οι ημέρες της έρχονται σε πλήρη αντίθεσή  με τις διεκδικήσεις του Γυναικείου και του Εργατικού Κινήματος.

 

Δεν ξεχνάμε ότι η ημέρα της Γυναίκας 8 Μάρτη αποτελεί μνήμη και τιμή για τους ηρωικούς αγώνες των εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας το 1857 στην Νέα Υόρκη.

Η Νίκη Κεραμέως ως  Υπουργός Παιδείας:
    Στέρησε το δικαίωμα της άδειας ανατροφής από πολλές νεοδιόριστες συναδέλφους Εκπαιδευτικούς. Ακόμα και σήμερα, μετά την δικαστική δικαίωση τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν έχει εκδώσει την σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο.
     Αρνείται να αναγνωρίσει το δικαίωμα τις άδειας ασθένειας  Τέκνου, επαπειλούμενης κύησης  και ανατροφής Τέκνου στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των Εκπαιδευτικών.
    Επέβαλε την Τηλεκπαίδευση σχεδόν για όλη την χρονιά πέρυσι  ως μόνη απάντηση στην πανδημία με τις γνωστές παιδαγωγικές μαθησιακές και ψυχοκοινωνικές συνέπειες  για τους μαθητές και τις οικογένειες τους, ενώ ως και αυτή την στιγμή δεν έχει λάβει κανένα μέτρο στήριξης των μαθητών ως όφειλε ( αναπροσαρμογή της ύλης, στήριξη των αδύναμων μαθητών πρόσληψη ψυχολόγων κλπ) αντίθετα προωθεί την Τράπεζα Θεμάτων.
    Εν μέσω πανδημίας επέβαλε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αποκλείοντας έναν μεγάλο αριθμό μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ με την εξίσωση των κολεγίων με τα ΑΕΙ οδήγησε χιλιάδες οικογένειες στην αγκαλιά των ιδιωτικών κολεγίων και στην οικονομική αφαίμαξη.
    Κινήθηκε αυταρχικά επιβάλλοντας στον κλάδο δοτούς «Αιρετούς» στα υπηρεσιακά συμβούλια όταν οι εκπαιδευτικοί της γύρισαν την πλάτη με 97% αποχή από τις ηλεκτρονικές κάλπες και έσυρε τους Εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια ώστε να επιβάλει τη αυτοαξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων κόντρα στην συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.
    Συνεχίζει την υποχρηματοδότηση  των σχολείων βάζοντας  τις βάσεις ώστε να επιβάλει την λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια υπονομεύοντας το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το voucher των 200 Ε αντί της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων.
    Η Νίκη Κεραμέως ως υπουργός της κυβέρνησης προώθησε όλες τις αντεργατικές πολιτικές για την Υγεία την Ασφάλιση τον Συνδικαλισμό (Νόμος Χατζηδάκη).

Θα ήμαστε στον Αστέρα για να ακουστεί αδιαμεσολάβητα η φωνή μας και να διεκδικήσουμε:

Διεκδικούμε:
•     Ίσα και πλήρη για όλες/ους εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα
•    Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες/ους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα - Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις “ελαστικές” εργασιακές σχέσεις. 
•    Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας (γηροκομεία, παιδικοί σταθμοί), ώστε να απαλλαγούν οι γυναίκες από υπηρεσίες οι οποίες πρέπει να παρέχονται από το κράτος. 
•    Ενίσχυση  του δημόσιου συστήματος Υγείας με βάση τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος (προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας κ.ά.) - Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, Αποφασιστική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - Πλήρη δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη
•    Πλήρη προστασία της μητρότητας – 9μηνη άδεια ανατροφής για όλους τους γονείς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Πλήρη προστασία της κύησης, ακώλυτη χορήγηση γονικών αδειών και άδειας ασθένειας τέκνου και 5μηνης άδειας επαπειλούμενης κύησης με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Πλήρη καταβολή μισθού και ενσήμων κατά τη διάρκεια της άδειας τοκετού και λοχείας - Αναδρομική προσμέτρηση της προϋπηρεσίας για όσες/ους εξαναγκάστηκαν σε χρήση των αδειών άνευ αποδοχών - Μειωμένο ωράριο εργασίας για γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ 
•    Καμιά γυναίκα μόνη! Καμία ανοχή σε περιστατικά σεξιστικών, εργοδοτικών αυθαιρεσιών, ηθικής και ψυχολογικής παρενόχλησης - Λειτουργία σε κάθε νομό ιατροδικαστικών κέντρων και δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας και για τη στήριξη των θυμάτων της έμφυλης βίας - Να ενισχυθούν οι κακοποιημένες γυναίκες οικονομικά ώστε να μπορούν να φύγουν από το κακοποιητικό, διασφαλίζοντας αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search