• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οι εκπαιδευτικοί στο πλευρό του αγωνιστή - γιατρού Α. Ηλιάδη

March 22, 2022 439

Την Τρίτη 22/3/2022 Δικάζεται ο Ανδρέας Ηλιάδης για τον αγώνα του ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α ́ ΑΧΑΪΑΣ

(Παρεμβάσεις Δ.Ε.)

Ως Εκπαιδευτικοί είμαστε στο πλευρό του Ανδρέα Ηλιάδη και καλούμε τα σωματεία των εργαζόμενων να στηρίξουν τον Γιατρό Αγωνιστή και το κίνημα ενάντια στην τοποθέτηση κεραιών δίπλα σε σχολεία νοσοκομεία τόπους άθλησης και παιδικές χαρές.

Ανδρέας Ηλιάδης: «Περήφανος που μπορώ να κοιτάξω στα μάτια την κόρη μου»- Στα δικαστήρια για τις κεραίες

Η Κυβέρνηση με τις επιλογές της προχωράει την εφαρμογή μίας πολιτικής για τις μεγάλες εταιρείες και τα μονοπώλια γεμίζοντας κεραίες όλη την Ελλάδα και την Πάτρα ακόμα και δίπλα σε σχολεία σε απόσταση κάτω των 300μ.

Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή κάνει τα στραβά μάτια και έχει πάψει να κινητοποιείται εδώ και αρκετό καιρό για το θέμα των κεραιών ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την ανάρτηση κεραιών σε κτήρια όπως το Πανπελοποννησιακό Στάδιο που ανήκουν στην διαχείριση του Δήμου Πατρέων.

Περήφανος που μπορεί να κοιτάζει στα μάτια την κόρη του αλλά και όλα τα παιδιά δηλώνει ο γνωστός γιατρός - εντατικολόγος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης που θα βρεθεί αύριο, Τρίτη, στα δικαστήρια, Αιτία οι κινητοποιήσεις που έγιναν το 2018 ενάντια στην εγκατεστημένη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Γιαννίδου, στην περιοχή της Έξω Αγυιάς.

Όπως αναφέρει ο κ. Ηλιάδης :

«Αύριο θα βρεθούμε στο δικαστήριο για την γνωστή υπόθεση των κεραιών. Προσωπικά νιώθω περήφανος γιατί μπορώ να κοιτάζω την κόρη μου στα μάτια, αλλά και όλα τα

παιδάκια. Μπορώ να τα κοιτάζω κατάματα και να τους λέω ότι είμαι εδώ για να τα προστατεύω.

Ο όρκος που δώσαμε στον Ιπποκράτη δεν είναι μόνο να θεραπεύουμε αλλά και να προλαμβάνουμε.

Έστω και με τα λίγα όπλα που διαθέτω θα είμαι πάντα εδώ για την προστασία των μικρών παιδιών από πιθανούς κινδύνους από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι πρέπει να διατηρηθούν αυστηροί κανόνες σχετικά με τις αποστάσεις των κεραιών από τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η αγωνία μου είναι να υπάρξει αυτή η εγρήγορση από τους πολίτες έτσι ώστε να προσέξουμε το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε στον κόσμο, τα παιδιά μας.

Θα βρεθούμε στα δικαστήρια γιατί δημιουργήσαμε πρόβλημα- όχληση.

Το μόνο που κάναμε ήταν να προσπαθήσουμε να απομακρυνθούν οι κεραίες μέσα από ειρηνικές διαδικασίες και κινήσεις.

Να τονίσω ότι αυτά τα κεραιοσυστήματα είναι μία ανάσα από σημείο όπου αθλούνται και παίζουν μικρά παιδιά. Μέχρι σήμερα δεν έχουν φύγει και συνεχίζουν να εκπέμπουν. Δεν πρέπει για την ηλεκτρομαγνητική να θυσιάσουμε, στο βωμό του χρήματος, την υγεία των παιδιών μας».

Ο λόγος για τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη.

Ο κ. Ηλιάδης θα καθίσει στο εδώλιο στις 22/03/2022, αφού εις βάρος του έχει υποβληθεί μήνυση από ιδιοκτήτη ακινήτου της Έξω Αγυιάς στο οποίο έχει εγκατασταθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων δικάζεται γιατί θεωρήθηκε από τον μηνυτή του ως υποκινητής των κινητοποιήσεων που έχουν γίνει από τους κάτοικους της περιοχής, οι οποίοι θέλουν να διώξουν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας κάνοντας αγώνα.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ηλιάδης είχε προσφέρει πολλά και στην ιατρική φροντίδα των μεταναστών στην Μυτιλήνη, δημιουργώντας μαζί με άλλους ιατρούς και εθελοντές ένα ιατρικό κέντρο στο νησί, τον καιρό που η προσφυγική ροή ήταν κάτι παραπάνω από αυξημένη.

Ένας τέτοιος άνθρωπος λοιπόν δικάζεται, επειδή το μόνο που έκανε ήταν να ενημερώσει τους κατοίκους για τους κινδύνους της ύπαρξης κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε μία περιοχή με πλατείες, σχολεία και παιδιά.

Ως Εκπαιδευτικοί είμαστε στο πλευρό του Ανδρέα Ηλιάδη και καλούμε τα σωματεία των εργαζόμενων να στηρίξουν τον Γιατρό Αγωνιστή και το κίνημα ενάντια στην τοποθέτηση κεραιών δίπλα σε σχολεία νοσοκομεία τόπους άθλησης και παιδικές χαρές.

Συμπληρωματικά από drepani.gr (αναδημοσίευση από infokids.gr)
Ποιος είναι ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης

 Στη μακρόχρονη πορεία και προσφορά του στον συνάνθρωπο έχει υπάρξει φύλακας άγγελος για αμέτρητα παιδιά και μάλιστα για τα πιο καταφρονημένα: Τα προσφυγόπουλα.

Στην κεντρική φωτογραφία τον βλέπουμε το 2015, στην σκηνή προσφύγων στη Συκαμιά Λέσβου, να φροντίζει ένα προσφυγόπουλο που του χαμογελά τρυφερά. Όπως ο ίδιος θα πει αργότερα, “Από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου… το χαμόγελο ενός βρέφους στο ιατρείο των γιατρών της Αχαΐας στη Συκαμιά Λέσβου”.

 

Ο κ. Ηλιάδης κατάγεται από την κατεχόμενη Αμμόχωστο της Κύπρου, από όπου έφυγε στα 8 του χρόνια ως πρόσφυγας. Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να σκεφτεί ότι, με την έναρξη του πολέμου στη Συρία που ανάγκασε αμέτρητες οικογένειες να καταφύγουν στη χώρα μας, το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να οργανώσει τους γιατρούς της Αχαΐας και να βρεθούν στο Λέσβο για να βοηθήσουν.

 

Στην πορεία βρέθηκε στη Θεσσαλόνικη για σπουδές και πλέον ζει στην Πάτρα, όπου προσφέρει καθημερινά το σπουδαίο έργο του: Μένει ξάγρυπνος νύχτες ολόκληρες στο πλευρό των παιδιών που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, ενώ επινόησε ακόμα και το “πτυχίο αποφοίτησης” για όσους την κερδίζουν, ώστε να βγαίνουν από το νοσοκομείο με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

“Σε αυτές τις ημέρες που τα συντρίμμια της χώρας αρχίζουν να στοιβάζονται πλάι μας η απόδειξη ότι η ελπίδα δεν κρύβεται σε πολιτικές λίστες αλλά στην ηθική που κουβαλάει ο καθένας μας, είναι ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης ο οποίος απέδειξε ότι και στις εύκολες και στις δύσκολες εποχές, σημασία έχει να παραμένεις ο ίδιος άνθρωπος και να λες ότι μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής είναι το χαμόγελο ενός βρέφους ακόμα κι αν ο κόσμος γύρω συντρίβεται”, είναι τα λόγια ενός πατέρα, του κ. Μιχαήλ Σερβές, για τον γιατρό που έσωσε το παιδί του από σχεδόν βέβαιο θάνατο.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search