• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

ΕΛ.ΑΣ.: Παραδέχεται τον θανάσιμο πυροβολισμό κατά του 20χρονου στη Λάρισα

July 09, 2023 731

 

Κρατείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 20χρονο Σύρο κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Λάρισα. Άγνωστες μέχρι στιγμής οι συνθήκες που οδήγησαν στον πυροβολισμό

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, 20χρονος συριακής υπηκοότητας, επέβαινε σε αγροτικό φορτηγό, το οποίο είχε κλαπεί από το Γαλάτσι Αττικής. Στο ύψος των διοδίων Μοσχοχωρίου, αστυνομικοί τού έκαναν σήμα να σταματήσει αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη από τα περιπολικά με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη.
Ο νεαρός έκανε κάποια στιγμή αναστροφή και μπήκε ξανά στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ στη συνέχεια μπήκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Κοντά στο Μοσχοχώρι, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε τοίχο και ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει πεζή. Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, κάποιος από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν, πυροβόλησε με αποτέλεσμα μια σφαίρα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Με σχετική της ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. παραδέχεται ότι ο 20χρονος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, σημειώνοντας ότι ο αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Η δήλωση εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ

«Σήμερα 8 Ιουλίου και ώρα 11:40 εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Α.Τ. Κιλελέρ όχημα, στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα επί της Εθνικής Οδού στον Κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα. Το συγκεκριμένο όχημα αναζητούνταν καθώς είχε κλαπεί σήμερα από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος.

Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε.

Ακολούθως εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά.

Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, το άτομο κατέληξε.

Όπως προέκυψε, πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος και αποφυλακίστηκε πρόσφατα υπό όρους για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ενώ τέλος Ιουνίου τρέχοντος έτους είχε συλληφθεί εκ νέου για κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ ο αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία.
Η Ελληνική Αστυνομία αναμένει την απόφαση της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία για την πειθαρχική διερεύνηση».

πηγή: thepressproject.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search