• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Όλες/όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας, 13/4 στις 10π.μ. στη Βουλή. Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία!

April 13, 2022 224

 

Δριμύ κατηγορώ κατά του υπουργείου Εργασίας, ασκεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "Ο Βύρων" και ο Σύλλογος εργαζομενων στα Φροντιστήρια κάνοντας λόγο για «ντροπιαστική τροπολογία - δώρο του υπουργού» στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών. Καλούν στην παράσταση διαμαρτυρίας, 13/4 στις 10π.μ. στη Βουλή. Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία!

Η ανακοίνωση του ΣΕΦΚ – Κλαδικό σωματείο εργαζομένων την ιδιωτική εκπαίδευση

Δεν θα σταματήσουν εάν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία!

Μετά την «εθελοντική» εργασία-δώρο της κυβέρνησης στα ιδιωτικά σχολεία, καταργείται, σαφέστατα η κυριακάτικη αργία και στα φροντιστήρια! Αύριο πρωί (13 Απριλίου) κατεβαίνει εσπευσμένα τροπολογία (άρθρο 2 του υπό κατάθεση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας) που επιτρέπει την κυριακάτικη εργασία στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών «ειδικώς» σε περιπτώσεις «διεξαγωγής διαγωνισμάτων ή εξετάσεων». Είναι σαφές ότι επιδιώκουν να παγιωθεί η παρουσία στα διαγωνίσματα, αλλά και η εργασία πριν από εξετάσεις (ή που σχετίζεται με εξετάσεις), που μέχρι τώρα αποφεύγονταν, λόγω απαγόρευσης (αλλά και συν τοις άλλοις, ενδεχομένως προέκυπτε η απαίτηση αμοιβής +75%).

Ο εργασιακός μεσαίωνας στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών δεν θα έχει τέλος! Οι εξευτελιστικές αμοιβές, η μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, η απλήρωτη εργασία (ενημερώσεις, διορθώματα, σημειώσεις) έρχεται να συμπληρωθεί από την αρπαγή της αργίας της Κυριακής!

Δεν θα τους περάσει!

Καλούμε την Τετάρτη στις 10, στη Βουλή, παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου μας.

ΣΕΦΚ – Κλαδικό σωματείο εργαζομένων την ιδιωτική εκπαίδευση


Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "Ο Βύρων" καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη 13/4 στις 10 πμ στη Βουλή με κεντρικό σύνθημα "Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις Αργίες".

Η τροπολογία που κατατέθηκε, σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "Ο Βύρων" είναι φωτογραφική και νομιμοποιεί την κατάσταση που προσπαθούν ήδη να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς οι φροντιστηριάρχες. "Να δουλεύουμε, χωρίς να έχουμε κανένα λόγο για το ωράριό μας, ακόμη και για την πληρωμή μας. Ήδη πολλά φροντιστήρια έχουν επιβάλλει τη δουλειά το Σάββατο και την Κυριακή, χωρίς καν να δηλώνουν και να πληρώνουν τους συναδέλφους, που καλούνται να είναι στο φροντιστήριο για να επιλύσουν τα λεγόμενα φύλλα εργασίας, να επιτηρήσουν διαγωνίσματα κ.α. Αυτή ακριβώς την παράνομη πρακτική που επανειλημμένα έχει καταγγείλει ο σύλλογος μας, έρχεται να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση".

«Σε έναν τόσο βαριά παραβατικό χώρο, όπως αυτός των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η αργία θα γίνει δια της βίας εργάσιμη και, φυσικά, χωρίς αμοιβή. Κι ενώ η απαίτηση των φροντιστηριαρχών για νομιμοποίηση της, επί της ουσίας «εθελοντικής», εργασίας της Κυριακής έγινε με προθυμία και χωρίς κανένα διάλογο δεκτή από τον κ. Χατζηδάκη, οι προτάσεις της ΟΙΕΛΕ για αποκατάσταση της νομιμότητας στους χώρους αυτούς έμειναν στα συρτάρια των αρμόδιων», τονίζει από τη μεριά της η ΟΙΕΛΕ.

Η κατάργηση των αργιών στα ιδιωτικά σχολεία και το 85% των απλήρωτων ιδιωτικών εκπαιδευτικών…
Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, στον γνωστό αντεργατικό νόμο 4808/2021 περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία τα ιδιωτικά σχολεία σε ημέρες αργίας θα μπορούν να πραγματοποιούν δράσεις και εκδηλώσεις (τύπου open day, bazaars) με «άδεια από την Επιθεώρηση Εργασίας», μια υπηρεσία ουσιαστικά υπό κατάργηση (άρα, δηλαδή, με άδεια από τη σημαία!). Το πόσο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων σέβονται τη διάταξη και δηλώνουν στο ΠΣ Εργάνη τους «πανευτυχείς» ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που με …χαρά σπεύδουν να εργαστούν Κυριακές και αργίες, φάνηκε και από τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας της ΟΙΕΛΕ, σύμφωνα με την οποία το 85% των εκπαιδευτικών δεν αμείβονται σε τέτοιου τύπου δράσεις!

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, κατόπιν τούτου, προτείνουν στον κ. Χατζηδάκη μια μικρή μετατροπή στον τίτλο του σχεδίου νόμου του. Με βάση το περιεχόμενο, περισσότερο πρέπον θα ήταν το «Δουλεία Ξανά»!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "Ο Βύρων" καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη 13/4 στις 10 πμ στη Βουλή με κεντρικό σύνθημα "Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις Αργίες".

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search