• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κατάληψη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο (ΔΙΠΑΕ) στη Σίνδο

April 12, 2022 302

 

 
Δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη για τη ματαίωση των σχεδίων κατάργησης και μεταφοράς τμημάτων που εξυφαίνουν η διοίκηση και το υπουργείο. ● Αντιδράσεις και στην Καβάλα.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στα σχέδια της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου (ΔΙΠΑΕ) για συγχωνεύσεις και μεταφορές τμημάτων. Χθες, οι φοιτητές των τμημάτων της Σχολής Μηχανικών στη Σίνδο κατέλαβαν τις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ και πραγματοποίησαν πορεία, ενώ στην Καβάλα άνοιγε νέο μέτωπο με τους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής. Σήμερα είναι προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με καθηγητές στην έδρα της διοίκησης του ΔΙΠΑΕ στη Θέρμη και για αύριο ανακοινώθηκε συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία.

Με την κατάληψη στη Σίνδο οι φοιτητές στέλνουν καθαρά μήνυμα αντίδρασης, όπως λένε, «στην προσπάθεια απαξίωσης της σχολής από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ και τον πρόεδρό της κ. Καΐση», καθώς η μεταφορά τους στις Σέρρες επηρεάζει αρνητικά τη ζωή 6.000 ενεργών φοιτητών.

Ως γνωστόν  με απόφαση της διορισμένης από την Κεραμέως Διοικούσας Επιτροπής, δρομολογείται 

  • Η κατάργηση του Τμήματος Φυσικής με έδρα την Καβάλα, 
  • Η μεταφορά του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης από τη Σίνδο στις Σέρρες, 
  • Η κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα τη Σίνδο, 
  • Η συγχώνευση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων με έδρα τη Σίνδο, με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών με έδρα τις Σέρρες και λειτουργία και έδρα του συγχωνευθέντος Τμήματος τις Σέρρες, 
  • Η συγχώνευση του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες, 
  • Η μεταφορά του Παραρτήματος του Τμήματος Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη.

Η πορεία που έγινε στη Σίνδο και κατέληξε στο δημαρχείο του Δήμου Δέλτα ήταν μαζική. Ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, έχει ταχθεί στο πλευρό των φοιτητών και τους δήλωσε ότι «όλα τα μέλη της διοίκησης του δήμου είναι συμπαραστάτες των αιτημάτων τους και μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης θα τεθεί το θέμα προκειμένου να εγκριθεί και να εκδοθεί επίσημο ψήφισμα».

Η ανακοίνωση των φοιτητών του Τμήματος Φυσικής

«Οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ δεν θα γίνουμε πειραματόζωα. Δεν μας έφταναν οι ελλείψεις που είχαμε σε καθηγητές και προσωπικό μαζί με τις απαρχαιωμένες υποδομές, τώρα μας λένε ότι θα μας κλείσουν! Αν νομίζουν ότι τα σχέδιά τους θα προχωρήσουν έτσι όπως τα υπολογίζουν είναι γελασμένοι. Οι φοιτητές θα τα ακυρώσουμε στην πράξη! Η εξέλιξη αυτή βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα και στο πτυχίο μας! Μας αφήνουν ξεκρέμαστους να πάρουμε πτυχίο σε ένα τμήμα που θα κλείσει. Είναι ένας ακόμα κρίκος που όχι απλά υποβαθμίζει περαιτέρω τις σπουδές μας αλλά φτάνει στο σημείο να θέλει να τις καταργήσει. Αν ψάχνουν να βρουν το πρόβλημα οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων, τότε ας κοιτάξουν στην πετσοκομμένη χρηματοδότηση που κάθε χρόνο μειώνεται κι άλλο, ας έρθουν έστω και μια βόλτα από τα κτίριά μας να δουν το πώς οι φοιτητές δεν χωράμε στις αίθουσες, να δουν τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό στα εργαστήριά μας, να βάλουν εκείνοι το χέρι κάθε μέρα στην τσέπη για να πληρώνουν λεωφορεία. Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλα τα έτη του Φυσικού! Να δυναμώσουμε τον Σύλλογό μας, τις δράσεις του, να εμποδίσουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά με κάθε τρόπο την απόφαση του υπουργείου και της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ. Οι φοιτητές με τους αγώνες τους έχουν ακυρώσει αντίστοιχα σχέδια και στο παρελθόν».

Η απόφαση του Συλλόγου Φυσικού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «κοινό βηματισμό με τους φοιτητικούς συλλόγους του ΔΙΠΑΕ της Θεσσαλονίκης οι οποίοι δέχονται αντίστοιχη επίθεση, αφού προτείνεται να καταργηθεί το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα τη Σίνδο, να μεταφερθεί στις Σέρρες το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και να συγχωνευτούν διάφορα άλλα τμήματα. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσαν σε κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, για να φωνάξουν μαζί «Κάτω τα χέρια από τις σχολές μας, εμείς δεν παρατάμε τις σπουδές μας».

ΥΓ. Οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις (στην περίπτωσή μας η μεταφορά τριών Τμημάτων Μηχανικών από τη Σίνδο στις Σέρρες) συναντούν επίσης, όπως ήταν φυσικό, και τις αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, που θεωρεί ότι η κατάργηση Τμημάτων ΑΕΙ στην περιοχή θα σηματοδοτήσει έκρηξη οικονομικών προβλημάτων στην τοπική κοινωνία, που επωφελείται από την παρουσία της φοιτητικής κοινότητας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search