• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί: Αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών στη COSCO - Καταδικάζουμε την επιχείρηση καταστολής εναντίον τους

May 03, 2022 208
 
 
Δεκάδες εκπαιδευτικά και άλλα συνδικάτα εκφράζουν την  αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών στη COSCO  και καταδικάζουν την επιχείρηση καταστολής εναντίον τουςΑ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Χαρακτηριστικά η Α΄ΕΛΜΕ Δ. Αττικής σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων: "Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό από την εργοδοσία, τους εκβιασμούς από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας, την παρουσία δυνάμεων καταστολής (Λιμενικό και ΜΑΤ) στις προβλήτες της COSCO. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης με ΜΑΤ, Αύρες, Αστυνομία, Λιμενικό, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους είναι αποκαλυπτική για την απροκάλυπτη στήριξη της COSCO, προσπάθεια που έπεσε στο κενό χάρη στην αγωνιστική ενότητα των εργατών και του σωματείου τους ΕΝΕΔΕΠ. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, το λαό να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στην COSCO με κάθε τρόπο. Η ΝΙΚΗ αυτού του αγώνα θα είναι ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες για το νέο εργατικό «ατύχημα» και να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα των εργαζομένων για την προστασία της ζωής και της υγείας τους."

Ενδεικτικά παραθέτουμε τις ανακοινώσεις της Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ στη COSCO

Καταδικάζουμε την επιχείρηση καταστολής εναντίον τους

Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο κάτεργο της COSCO (που συνέβη μάλιστα την Παγκόσμια Μέρα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία). Η ζωή ενός ακόμη εργαζόμενου μπήκε σε μεγάλο κίνδυνο. Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των Λιμενεργατών που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες. Στηρίζουμε τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για

·         Υπογραφή Συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

·         Ανθρώπινες συνθήκες υγείας και ασφάλειας, για την προστασία της ζωής των εργαζομένων

στις ακραίες συνθήκες που επιβάλλει η εργοδοσία.

·         Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους του λιμανιού και τους 300 συμβασιούχους.

·         Ένταξη όλων των λιμενεργατών στα ΒΑΕ.

Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό από την εργοδοσία, τους εκβιασμούς από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας, την παρουσία δυνάμεων καταστολής (Λιμενικό και ΜΑΤ) στις προβλήτες της COSCO. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης με ΜΑΤ, Αύρες, Αστυνομία, Λιμενικό, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους είναι αποκαλυπτική για την απροκάλυπτη στήριξη της COSCO, προσπάθεια που έπεσε στο κενό χάρη στην αγωνιστική ενότητα των εργατών και του σωματείου τους ΕΝΕΔΕΠ. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, το λαό να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στην COSCO με κάθε τρόπο. Η ΝΙΚΗ αυτού του αγώνα θα είναι ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες για το νέο εργατικό «ατύχημα» και να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματα των εργαζομένων για την προστασία της ζωής και της υγείας τους.

Η ΕΛΜΕ μας ενισχύει οικονομικά των αγώνα των εργατών στην COSCO καταθέτοντας το ποσό των 200€ στο απεργιακό ταμείο στο σωματείο τους και ενημερώνουμε πως για την υλική και οικονομική τους ενίσχυση υπάρχει στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά διαμορφωμένος χώρος για συγκέντρωση υλικών (διατροφής και πρώτης ανάγκης).

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!

 

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

 

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ COSCO - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

Καταδικάζουμε την επιχείρηση καταστολής

Να αποσυρθούν οι Αστυνομικές και Λιμενικές δυνάμεις από το Λιμάνι

 

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των Λιμενεργατών ΣΤΗΝ COSCO που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μήνες. Οι εργαζόμενοι, όπως καταγγέλλεται από το σωματείο τους, παραλίγο να θρηνούσαν κι άλλον συνάδελφό τους, λίγους μήνες μετά το εργοδοτικό έγκλημα μέσα στο λιμάνι, αποτέλεσμα των εγκληματικών ελλείψεων στα μέτρα προστασίας της Υγείας, που καιρό τώρα απαιτούν οι εργαζόμενοι, αλλά η πολυεθνική δεν εφαρμόζει.

Απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της COSCO, αλλά και γενικότερα, οι Κυβερνήσεις απάντησαν με μετατροπή της Επιθεώρησης Εργασίας σε δεξί χέρι της εργοδοσίας, με κατάργηση των όποιων μέτρων αποτελούσαν ελάχιστο δίχτυ προστασίας της ζωής και της υγείας των εργατών στους χώρους δουλειάς, με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, εντατικοποίηση στις συνθήκες εργασίας και βγάζοντας τις απεργίες τους παράνομες.

Στηρίζουμε την απεργία τους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που είναι σε εξέλιξη από την Παρασκευή 29/4, συνεχίζεται και κλιμακώνεται με τα δίκαια αιτήματα για :

· Υπογραφή Συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους με μέτρα υγείας και ασφάλειας.

· Ανθρώπινες συνθήκες υγείας και ασφάλειας, για την προστασία της ζωής στις ακραίες συνθήκες που επιβάλλει η εργοδοσία.

· Μόνιμη και σταθερή εργασία σε όλους τους εργαζόμενους του λιμανιού και τους 300 συμβασιούχους.

· Την ένταξη όλων των λιμενεργατών στα ΒΑΕ .

Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό από την εργοδοσία, τους εκβιασμούς από την κυβέρνηση και το υπουργείο, την παρουσία δυνάμεων καταστολής ( Λιμενικό και ΜΑΤ) στην COSCO.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης με τα Ματ, Αύρες, Αστυνομία, Λιμενικό με στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, είναι αποκαλυπτική για την απροκάλυπτη στήριξη της Cosco και με την διάθεση των δυνάμεων καταστολής στην υπηρεσία της πολυεθνικής επιχείρησης. Αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό χάρη στην αγωνιστική ενότητα των εργατών.

Η αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων και του λαού στο αγώνα αυτό, ακυρώνει κάθε προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους, όλο τον λαό να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στην COSCO με κάθε τρόπο και με φυσική παρουσία. Η ΝΙΚΗ αυτού του αγώνα είναι ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Καμιά θυσία εργάτη για να αυγατίσουν τα κέρδη τους η COSCO και τα αφεντικά.

Το Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ θα ενισχύσει οικονομικά των αγώνα των εργατών στην COSCO με το ποσό των 200 ευρώ και ενημερώνουμε το σύνολο των εργαζομένων πως για την υλική και οικονομική ενίσχυση των συνάδελφών μας στην COSCO υπάρχει στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά διαμορφωμένος χώρος για συγκέντρωση υλικών (διατροφής και πρώτης ανάγκης) για τη στήριξη των εργατών.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους λιμενεργάτες και στις κινητοποιήσεις τους που κρατάνε ψηλά την σημαία του αγώνα ενάντια στις πολιτικές της κερδοφορίας σε βάρος των εργαζομένων.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους για το αυτονόητο : να μην κινδυνεύει η ζωή τους κάθε λεπτό στον χώρο εργασίας .

Ευχόμαστε περαστικά στον τραυματισμένο συνάδελφο .

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search