• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Άγρια επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ - Τραυμάτισαν φοιτητή (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

May 26, 2022 503

 

Αναβρασμός και νέα απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων πριν από λίγο σε φοιτητές που διαδήλωναν στο Αριστοτελειο Πανεπιστημίο Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι κατά της προκλητικής παρουσίας αστυνομικών και ασφαλιτών μέσα στο Ίδρυμα.

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών και ρίψη βομβών κρότου – λάμψης, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας φοιτητής. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο.

Δείτε στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ  σε slow motion την ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου λάμψης στο ένα μέτρο σε φοιτητική συγκέντρωση.

 

 

 

 

 

Όπως αναφέρει το thes.gr, υπήρξε τραυματισμός και δεύτερου φοιτητή. Ευτυχώς όμως δεν ήταν κάτι σοβαρό και δεν χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

credit: thes.gr

Οι φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το κτίριο της πρυτανείας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία αστυνομικών μέσα στο Πανεπιστήμιο.

 

Φώναξαν συνθήματα και ξεκίνησαν πορεία με κατάληξη τη Σχολή Θετικών Επιστημών, όπου εκτελούνται εργασίες διαμόρφωσης βιβλιοθήκης στο «Στέκι του Βιολογικού», το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για 34 χρόνια.

Οι εργασίες διαμόρφωσης βιβλιοθήκης, λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, εκτελούνται με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

ΑΠΘ: Αλωνίζουν οι ασφαλίτες

Σημειώνεται ότι αφού οι πρυτανικές αρχές φρόντισαν για την έντονη παρουσία των ΜΑΤ στο campus του ΑΠΘ με πρόσχημα την ανέγερση της βιβλιοθήκης στο Βιολογικό, που οδήγησε σε όργιο καταστολής ως απάντηση στις αντιδράσεις τόσο των Φοιτητικών Συλλόγων όσο και ευρύτερα της Πανεπιστημιακής κοινότητάς, τώρα επιστρατεύθηκαν τους άνδρες της ασφάλειας που παραμένουν στο χώρο του Πανεπιστημίου. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Οι αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές του τελευταίου διαστήματος βρίσκονται σε συνεχή κλιμάκωση. Μετά τον απρόκλητο ξυλοδαρμό των φοιτητριών/των μπροστά στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, τη ρίψη χημικών και κρότου/λάμψης εντός του κτιρίου της ΣΘΕ σε ώρα μαθημάτων και τη δράση «μεσήλικων» προβοκατόρων σε κοινή θέα, ο ΕΣΔΕΠ καταγγέλλει και την πρόσφατη συνεχή παρουσία ασφαλιτών και «πληροφοριοδοτών» σε συνδικαλιστικές συναντήσεις μελών του, καθώς και σε κινητοποιήσεις που ο ΕΣΔΕΠ διοργανώνει με τους υπόλοιπους φορείς του πανεπιστημιακού κινήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν τα μέλη φοιτητικών συλλόγων σε ανακοίνωσή τους: «Με πρόσχημα το χτίσιμο της βιβλιοθήκης της ΣΘΕ, για άλλη μια φορά έχουν εισέλθει στο χώρο του πανεπιστημίου ασφαλίτες και άλλες δυνάμεις καταστολής γύρω από τη ΣΘΕ σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει τη μόνιμη εγκατάσταση της ΟΠΠΙ. Το κράτος αυτή την περίοδο επιλέγει την στρατηγική της έντασης».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search