• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ένας πρόεδρος της ΟΛΜΕ από τα lidl - Κοίτα κάποιοι ανιστόρητοι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν ιστορία τα παιδιά μας!

July 10, 2022 552

ΠΗΓΗ: Του Γ.Γ. - ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

 "Δεν θα χάσουμε τον χρόνο μας τώρα να μιλήσουμε αναλυτικά για το πώς δημιουργείται η λανθασμένη συνείδηση των μαζών, που έγραφε ο Μαρξ,, πώς μανιπιουλάρονται, τα μυαλά των ανθρώπων όπως ανέλυε ο Αντόνιο Γκράμσι ή πώς επιτυγχάνεται η «κατασκευή υπηκόων», όπως περιγράφει σε ένα καταπληκτικό δοκίμιο του ο Αυστριακός  συγγραφέας, Ράουτερ, Ε. Α.

Θα γράψουμε μόνο το απλό: Για να επιβάλεις  «ιδεολογική ηγεμονία», πρέπει να έχεις στην διάθεση σου τους μηχανισμούς που θα το κάνουν αυτό κατορθωτό. 

Κι αυτοί βρισκόταν και βρίσκονται πάντα κάτω απ' τον απόλυτο έλεγχο της δεξιάς. Γι' αυτό και η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα έχοντας διαχρονικά στα χέρια της Εκπαίδευση, ΜΜΕ, Θρησκεία κατόρθωσε να δεσπόζουν οι όποιες πολιτικές, ηθικές, και πολιτιστικές αντιλήψεις της", έγραφα σε μια περασμένο κείμενο μου,  
Κι αυτό με ερέθισμα μια πρόταση που είχε πει σε συνέντευξη του ο αστοιχείωτος, ανιστόρητος, πατριδοκάπηλος, Α. Γεωργιάδη. "Για κάθε πρόβλημα της χώρας μας η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς έχει την βασική ευθύνη", είχε ισχυριστεί ο υπουργός - "αδιευκρίνιστα ποσά".

Έκανα αυτή την εισαγωγή διαβάζοντας την ανάρτηση του Γ. Καββαδία, όπου για άλλη μια φορά παρακολουθούμε την προσπάθεια της δεξιάς, να παραχαράξει και να διαστρεβλώσει ακόμα και την πρόσφατη ιστορία μας. 

«Τη δημοκρατία στην Ελλάδα το 1974 την έφερε ο Κ. Καραμανλής», ισχυρίστηκε ένα πρωτοκλασάτο, αναγνωρίσιμο στέλεχος της Ν.Δ., απ' τον εκπαιδευτικό χώρο αυτή την φορά. Μιλάμε για τον Θεόδωρο Τσούχλο, πρόεδρο της ΟΛΜΕ, επικεφαλής της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών, ιδιότητες που πρέπει να μας κάνουν να σκεφτούμε τις αδυναμίες μας και σε κινηματικό επίπεδο ακόμα μπροστά στην ¨κατακρεούργηση" της  ιστορίας που επιχειρεί η δεξιά, 
Και εννοώ ότι έπρεπε κάποιος σύντροφος που άκουγε αυτές της μαλακίες που έλεγε ο Τσούχλος στην τοποθέτησή του στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, να τον διακόψει και να βάλει τα πράγματα στην θέση του. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά και τα δικά μας ΜΜΕ πρέπει να μην περάσουν ασχολίαστες αυτές τις όχι μόνο ανιστόρητες, αλλά και προβληματικές απόψεις που απευθύνθηκαν σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν ιστορία στα παιδιά μας.

Εμείς πάντως απ' αυτό το μετερίζι, με τις μικρές δυνάμεις που έχουμε θα προσπαθήσουμε να αντισταθούμε στην συντονισμένη προσπάθεια να γραφτεί η ιστορία με γαλάζια γυαλιά

Δεν ξεχνάμε ότι ο "σκοτεινός" δεξιός "εθνάρχης" και δημιουργός της Ν.Δ., βρέθηκε πρωτοκλασάτο πολιτικό πρόσωπο, με μόνο προσόν του -πέρα απ' την ταξική του προσήλωση- τις "περίεργες" σχέσεις του με τα Ανάκτορα. (Το ότι τα "έσπασαν" κάποια στιγμή, είναι άλλη ιστορία). 

Χωρίς να έχω κάνει λεπτομερείς αναφορές από την πολιτική διαδρομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, απ' το 1955, όταν ο τότε βασιλιάς Παύλος τον επιβάλλει αυταρχικά πρωθυπουργό, -δημιουργώντας αντιδράσεις και από δεξιά στελέχη-. η σχετική ανάρτηση που έχω κάνει εστιαζόμενος σε βασικές στιγμές της πολιτικής του διαδρομής, δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του Καραμανλή. Πιστεύω ότι αξίζει να της ρίξετε μια ματιά.  

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search