• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Απόφαση των δικαστηρίων ανατρέπει την απόφαση της υπουργού Παιδείας για δυνητική αργία στον Κώστα Κορδάτο

July 27, 2022 560
Απόφαση αναστολής αργίας Κώστα Κορδάτου

Μια δεύτερη κατά σειρά απόφαση των δικαστηρίων στην υπόθεση της αργίας του  εκπαιδευτικού Κώστα Κορδάτου ανατρέπει την άδικη και αυταρχική απόφαση της υπουργού Παιδείας 

Πρόκειται για την Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, την Τρίτη 25 Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η Απόφαση της υπουργού Παιδείας για δυνητική αργία του εκπαιδευτικού.

 

Αναμένεται άμεσα να σταλεί η Απόφαση του δικαστηρίου στην κ. Υπουργό, σύννομα με δικαστικό επιμελητή, για την αποκατάσταση του μισθού και της εκπαιδευτικής ιδιότητας του Κώστα Κορδάτου, καθηγητή του ΕΠΑΛ Καινουργίου.

 

apofasi.jpg

Άδικη δίωξη

Όπως είναι γνωστό τον Ιανουάριο του 2022 ο εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος τιμωρείται με περικοπή 5.699,20 ευρώ για την τηλεκπαίδευση εργαστηρίων – ύστερα από 8 μήνες

Συγκεκριμένα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε  σε περικοπή μισθών ογδόντα (80) ημερών και ποσού 5.699,20 ευρώ, μετά την παρέλευση οχτώ (8) μηνών στον εκπαιδευτικό Κώστα Κορδάτουπεύθυνο τομέα (ΕΠΑΛ Καινούργιου) του Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου, διότι δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση λόγω της ιδιαιτερότητας και των αντικειμενικών δυσκολιών των μηχανολογικών εργαστηριακών μαθημάτων, που διδάσκει στην ειδικότητα του ο εκπαιδευτικός.

Κοινή παραδοχή είναι ότι η εξάσκηση των μαθητών στα σχολικά εργαστήρια, ιδιαίτερα αυτών της βιομηχανικής παραγωγής, γίνεται με φυσική παρουσία των ασκούμενων-εκπαιδευόμενων- μαθητών για την απόκτηση δεξιοτήτων. Κάτι που αναφέρει  και το Υπουργείο Παιδείας στην απόφασή του Υπουργική Απόφαση με αριθ. Πρωτ.Φ3/44963/ΓΔ4/19-4-2021, που εκδόθηκε με τη λήξη της τηλεκπαίδευσης για την αναπλήρωση της ύλης στα εργαστήρια. Ιδιαιτέρως δε στη Γ΄ ΕΠΑΛ που χορηγείται και πτυχίο.

Η κατηγορία για αποχή από την τηλεκπαίδευση είναι αστήρικτη, αβάσιμη και αποδεικνύεται από τα πραγματικά γεγονότα, καθώς η καθημερινή παρουσία του εκπαιδευτικού έξω από τα εργαστήρια (αφού αυτά είχαν παραβιαστεί παρανόμως και είχαν αντικατασταθεί οι κλειδαριές από την διευθύντρια του ΕΠΑΛ) δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. 

Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου που υπηρετεί ο εκπαιδευτικός. Μάλιστα στην περίπτωση του συγκεκριμένου σχολείου, η διευθύντρια του ΕΠΑΛ, χωρίς καμία αρμοδιότητα, παραβίασε τις εισόδους των εργαστηρίων, κλειδώνοντας τον συνάδελφο, έξω από αυτά. Έτσι δεν του επέτρεψε να εισέρχεται, τόσο κατά το διάστημα της τηλεκπαίδευσης, όσο και στην επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση, χωρίς ο ΔΔΕ να ενδιαφέρεται να εξετάσει το θέμα και να δώσει λύση.

Δυνητική αργία με απόφαση της υπουργού Παιδείας

Λίγους μήνες αργότερα, το Μάϊο του 2022 με Απόφαση της Νίκης Κεραμέως τίθεται σε «Δυνητική Αργία» ο εκπαιδευτικός Κώστα Κορδάτο, επειδή «φέρεται να απουσίαζε» από την τηλεκπαιδευση!

Εξοργιστικό: Το Υπουργείο Παιδείας εξαντλεί την αυστηρότητά του σε πολύτεκνο εκπαιδευτικό

Εξοργιστικό: Το Υπουργείο Παιδείας εξαντλεί την αυστηρότητά του σε πολύτεκνο εκπαιδευτικό

Το μεγάλο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων

Με την ενέργειά της και την πρόχειρη δικαιολόγησή της, η Υπουργός άνοιξε ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης που είχε ως κύριο άξονα την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σύμφωνα με την οποία το σύνολο της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης στην Ελλάδα παραβίαζε ουκ ολίγα άρθρα του Γενικού Κανονισμού περί Προσωπικών Δεδομένων.

Ο Κορδάτος και η Your Data Matters που τον εκπροσωπεί στη σχετική "μάχη" με το Υπουργείο Παιδείας, με επιστολή που απέστειλαν στο Υπουργείο (8 Ιουνίου του 2022) στο πλαίσιο της άσκησης δικαιώματος πρόσβασης και ενημέρωσης σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα (του εκπαιδευτικού) τονίζουν ότι τίθενται μερικά πολύ βασικά ερωτήματα.

Μερικα από αυτά είναι:

  • 1. Ποια δεδομένα τυγχάνουν επεξεργασίας από το πληροφοριακό σύστημα;
  • 2. Ποιος είναι ο σκοπός ή οι σκοποί επεξεργασίας;
  • 3. Ποια είναι η νομική βάση για την/τις ως άνω επεξεργασία/ες;
  • 4. Για πόσο χρόνο τηρούνται τα ως άνω δεδομένα;
  • 5. Ποιοι έχουν πρόσβαση στα δεδομένα αυτά;
  • 6. Σε ποιους πιθανούς αποδέκτες διαβιβάζονται/κοινολογούνται τα ως άνω δεδομένα;

Παράλληλα, η πλευρά του εκπαιδευτικού άσκησε το δικαίωμα του περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων αλλά και το δικαίωμα της εναντίωσης στην επεξεργασία βάσει των σχετικών άρθρων του ΓΚΠΔ.

Η απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας, και συγκεκριμένα από την DPO Ειρήνη Καπελλάκη, ήρθε την τελευταία ημέρα που ορίζει νόμος, στην 30η μετά την παραλαβή της επιστολής. Στο πλαίσιο της απάντησης ζητάται από τον εκπρόσωπο του εκπαιδευτικού...ταυτοποίηση προσώπου, να αποδείξει με λίγα λόγια, ότι είναι ο ίδιος. Η κα Καπελλάκη δεσμεύτηκε πάντως ότι μόλις πάρει την ταυτοποίηση στα χέρια της, θα προχωρήσει αμέσως τη διαδικασία. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίστηκε στις 8 Ιουλίου.

Ολα αυτά ενώ έχει προηγηθεί και αίτηση θεραπείας από τον εκπαιδευτικό προς την Υπουργό Παιδείας (με ημερομηνία την 31η Μαϊου του 2022) στην οποία, μεταξύ άλλων, ο Κορδάτος τονίζει τα εξής: "Επειδή διαμένω στο Αγρίνιο και εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί εκείνη την περίοδο είχε εκδοθεί για εμένα από το ΕΚ Αγρινίου βεβαίωση κυκλοφορίας, την οποία χρησιμοποιούσα καθημερινά για να μεταβώ από το Αγρίνιο στο Καινούργιο και να εργαστώ.

Κάθε μέρα πήγαινα από το Αγρίνιο στο Καινούριο και κάθε μέρα προσπαθούσα να μπω στα εργαστήρια για να εργαστώ. Επειδή δεν μου είχε επιτραπεί η είσοδος, αμέσως ανέπτυξα αλληλογραφία με την διευθύντρια του Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου.

Όλες τις ημέρες βρισκόμουν εκεί ζητώντας να μπω στα εργαστήρια. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται τόσο με έγγραφα όσο και με μάρτυρες. Εντούτοις δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να τα παρουσιάσω ενώπιον του ασκούντος καθήκοντα Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,ούτε ενώπιον του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας).

Συμπερασματικά δεν έλειψα καμία μέρα από την υπηρεσία μου. Καμία απουσία μου δεν είναι αδικαιολόγητη. Οι καταγραφές στο σύστημα myschool αποτελούν λανθασμένες καταχωρήσεις, αφού υπηρεσιακά και για το σχολικό έτος 2020-2021 δεν ανήκα στο ΕΠΑΛ Καινουργίου που με σημείωνε ως απών, αλλά στο Εργαστηριακό Κέντρο Αγρινίου".

Το κερασάκι σ' αυτήν την πολύ άνοστη, πικρή τούρτα έβαλε πριν από λίγες ημέρες το διοικητικό εφετείο Πατρών το οποίο αποφάσισε ότι δεν πρέπει να δοθεί στον εκπαιδευτικό προσωρινή διαταγή έτσι ώστε να μην ισχύσουν οι συνέπειες της δυνητικής αργίας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

"Η απόφαση αυτή με φέρνει στα όρια της εξαθλίωσης αφού ο μισθός μου μειώνεται στα 325 ευρώ το μήνα. Από εράνους συναδέλφων κατάφερα να συντηρηθώ το τελευταίο διάστημα αλλά και να συνεχίσω τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για το ζήτημά μου. Είμαι πατέρας τεσσάρων παιδιών και δεν μπορώ να εξυπηρετήσω πλέον ούτε διακανονισμούς για το ρεύμα ούτε καν το δάνειό μου" μάς τονίζει ο εκπαιδευτικός.

Η τελευταία, μέχρι στιγμής, πράξη αυτού του δραματικού σίριαλ ως προς το νομικό-διαδικαστικό δόθηκε με την καταγγελία του εκπαιδευτικού προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Μ' αυτήν η πλευρά του εκπαιδευτικού αξιώνει από την Αρχή να ικανοποιηθεί το αίτημα Κορδάτου για πρόσβαση στην ενημέρωση περί προσωπικών δεδομένων, να εξεταστεί αν το Υπουργείο έχει συμμορφωθεί με την απόφαση της Αρχής για την τηλεκπαίδευση, να διαπιστώσει αν υπάρχει πρόβλημα με την DPO του Υπουργείου και την ιδιότητά της (όπως έχει γράψει εγκαίρως του NEWS 24/7 η κα Καπελλάκη είναι μετακλητή υπάλληλος στο Υπουργείο Παιδείας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ασκεί καθήκοντα DPO) και να επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται.

Οσο λάμβανε χώρα η παραπάνω διαδικασία, η εταιρία που διαχειρίζεται το στεγαστικό δάνειο της οικογένειας Κορδάτου κατέστησε σαφές με εξώδικο ότι η οφειλή των 15000 σχεδόν ευρώ καθίσταται ληξιπρόθεσμη και απαιτητή.

Η ανακοίνωση του Κώστα Κορδάτου

ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΜΕΡΙΑ...
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ 25/07/2022
ΑΝΑΣΤΕΛΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΛΑ …
Με απόφαση της Προέδρου του Δικαστηρίου (φωτο), ύστερα από μεθοδευμένη και επίπονη προσπάθεια της δικηγόρου Όλγας Δασκαλή, και Προέδρου της Κοινότητας Μεσολογγίου, όπου, τελικά τα στοιχειά που προσκομίσθηκαν, και στη δεύτερη φάση από τη μεριά μας ήταν σοβαρά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και έτσι είχε αίσιο τέλος και αυτή η δικαστική «μάχη» των ασφαλιστικών μέτρων.
------------------------------------------------
Δεύτερη κατά σειρά θετική απόφαση των δικαστηρίων στην υπόθεση, της παραδειγματικής τιμωρίας μου, από τον τοπικό διορισμένο "κομματικό εγκάθετο" τ. ΔΔΕ Αιτωλ/νίας και του μηχανισμού, που υπηρετήθηκε σε αυτή τη σκοτεινή μεθόδευση...
------------------------------------------------
Θα υπάρξει συνολικότερη ανακοίνωση με τη δικηγόρο μου για την πορεία και αυτής της θετικής εξέλιξης. Προέχει αύριο να σταλεί η ΔΙΑΤΑΓΗ στην κ. Υπουργό σύννομα με δικαστικό επιμελητή , για την αποκατάσταση του μισθού και της εκπαιδευτικής μου ιδιότητας (όπως πριν την έκδοση της τιμωρητικής απόφασης της κας Κεραμέως), καθώς και ως στελέχους διοίκησης του Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου - υπεύθυνου του τομέα των εργαστηρίων κατεύθυνσης του ΕΠΑΛ Καινουργίου.
--------------------------------------------
Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τις ΕΛΜΕ της Χώρας (απουσίαζαν επιμελώς οι ΕΛΜΕ του νομού) για τη συνδικαλιστική και οικονομική στήριξή τους, σε αυτό το δυσβάσταχτο για κάθε έναν υπάλληλο (χωρίς μισθό) δικαστηριακό, ηθικό και συνδικαλιστικό αγώνα.
Ειδικά όμως θέλω να εξάρω την στήριξη σε πολλά επίπεδα τους συν. των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Δ.Ε & Π.Ε. ατομικά και συλλογικά
--------------------------------------.---------
Τέλος να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου και τον απλό κόσμο που όλο αυτό τον καιρό μου συμπαραστάθηκαν με τον καλό τους λόγο και τα κουράγια. Επίσης τα ενημερωτικά site και τους φίλους δημοσιογράφους που ανέδειξαν το θέμα.
------------------------------------------------
Στην επιστημονική επιτροπή στήριξης μου, όσον αφορά το My school για τα προσωπικά δεδομένα που έκανε χρήση η υπηρεσία ως ενοχοποιητικό στοιχείο, όπου το θέμα αυτό είναι σε εξέλιξη στην ΑΠΠΔ, με επικεφαλής τον συντοπίτη μας Θοδωρή Μπλίκα που συνεχίζει να με στηρίζει άοκνα και αφιλοκερδώς, ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Επίσης ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους συνέδρους από όλη τη χώρα, του 20ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, που δέχθηκαν ομόφωνα να με ακούσουν και να ενημερωθούν για τη δίωξη που έχω υποστεί για μια διαδικασίας, που ουσιαστικα, νομικά και εκπαιδευτικά κατασκευάστηκε για τους γνωστούς λόγους
Υ.Γ. Θα κυκλοφορήσει ευχαριστήριο και σχετική λίστα από την τοπική πρωτοβουλία στήριξης του αγώνα για την υπόθεσή μου.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search