• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Για την παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Αττικής: Μπλοκάρουμε τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και των εργασιακών μας σχέσεων

September 08, 2022 291

"Την Τρίτη, 6/9, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης Αττικής προκειμένου να τεθούν σοβαρά ζητήματα και προβλήματα των εκπαιδευτικών, των σχολείων μας και της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Συμμετείχαν οι ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Ζ΄ Αθήνας, Πειραιά και Δ΄ Ανατολικής Αττικής. Τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν τοποθετήσεις - λειτουργικά κενά, τμήματα παράλληλης, τμήματα υποδοχής και προσφυγόπουλα, εγγραφές μαθητών σε όλα τα τμήματα χωρίς κανένα αποκλεισμό, εναπομείναντα ολιγομελή ή νέα τμήματα λόγω εγγραφών κλπ, μέντορες, συντονιστές, εκπ/κοί όμιλοι, μισθοδοσία νεοδιόριστων και αναπληρωτών, απαραίτητα μέτρα λόγω κορονοΪού στα σχολεία και συνάδελφοι με χρόνια προβλήματα υγείας" Αναφέρεται μεταξύ άλλων στο Δελτίο Τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Αττικής

Αναλυτικά:

Ψωμί, Δουλεία, Παιδεία, Ελευθερία και Δημοκρατία!

Μπλοκάρουμε τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και των εργασιακών μας σχέσεων

Την Τρίτη, 6/9, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης Αττικής προκειμένου να τεθούν σοβαρά ζητήματα και προβλήματα των εκπαιδευτικών, των σχολείων μας και της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Συμμετείχαν οι ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Ε΄ Αθήνας, Ζ΄ Αθήνας, Πειραιά και Δ΄ Ανατολικής Αττικής. Τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν τοποθετήσεις - λειτουργικά κενά, τμήματα παράλληλης, τμήματα υποδοχής και προσφυγόπουλα, εγγραφές μαθητών σε όλα τα τμήματα χωρίς κανένα αποκλεισμό, εναπομείναντα ολιγομελή ή νέα τμήματα λόγω εγγραφών κλπ, μέντορες, συντονιστές, εκπ/κοί όμιλοι, μισθοδοσία νεοδιόριστων και αναπληρωτών, απαραίτητα μέτρα λόγω κορονοΪού στα σχολεία και συνάδελφοι με χρόνια προβλήματα υγείας.

Τονίσαμε ότι βασική και πάγια θέση του κλάδου μας είναι ότι όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετήσεις, λειτουργικά κενά κλπ) πρέπει να γίνονται με τα σχολεία ανοιχτά και με τη σύμφωνη άποψη των συλλόγων διδασκόντων. Αυτό είναι αναγκαίο να γίνεται και εξαιτίας της απουσίας των εκλεγμένων εκπροσώπων του κλάδου από τα ΠΥΣΔΕ όλης της χώρας την τελευταία διετία. Γι΄ αυτό και θεωρούμε σοβαρό λάθος, που παραβιάζει εργασιακά μας δικαιώματα, ότι σε αρκετές ΔΔΕ άρχισαν οι υπηρεσιακές μεταβολές τον Αύγουστο. Κατά τις τοποθετήσεις, πρέπει να τηρείται η σειρά, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, και διαδικασίες αντίστοιχες με όσα προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο, που στηρίζεται στα ΠΔ 50 και 100, για να υπάρχει μια βάση αρχών και διαφάνειας.

Ø Εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.

Ø Λειτουργικά υπεράριθμοι.

Ø Διάθεση ΠΥΣΔΕ.

Ø Εκπαιδευτικοί που ζητούν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ.

Ø Αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΔΕ για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Ø Εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν στην περιοχή από Μετάταξη.

Ø Νεοδιόριστοι.

Ø Αναπληρωτές.

Ζητήσαμε οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών του Σεπτεμβρίου να γίνονται σε δύο φάσεις και ιδιαίτερα φέτος που σε αρκετές Διευθύνσεις η Α΄ φάση ήταν προβληματική αφού έγινε με κλειστά σχολεία. Όλοι οι εκπαιδευτικοί και αυτοί, που έχουν τοποθετηθεί στην Α΄ φάση, θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν τα κενά της Β΄ που θα προκύψουν με βάση τη σειρά που προαναφέραμε, τα μόρια τους και πλήρη διαφάνεια!

Τονίσαμε ότι είναι ανάγκη σ΄ αυτές τις τόσο αντίξοες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες, να μην αναγκάζονται οι συνάδελφοι να καλύπτουν κενά σε μεγάλες αποστάσεις και όχι σε πάνω από δύο σχολεία!

Ο περιφερειακός ανέφερε ότι πάντα υπάρχει Β΄ και Γ΄ φάση, αλλά τονίσαμε ότι τα τελευταία χρόνια συχνά δεν δημοσιοποιούνται τα κενά κι έτσι γίνεται προβληματική η συμμετοχή και η διαφάνεια στις φάσεις αυτές.

Σχετικά με τα ολιγομελή τμήματα επισημάναμε ότι χρειάζεται να εγκριθούν κι όσα ακόμη ζητούν τα σχολεία και οι ΕΛΜΕ, αλλά κι όσα νέα προκύψουν από τις εγγραφές γιατί πολλοί μαθητές δεν πρόλαβαν να εγγραφούν. Πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα τμήματα ώστε οι μαθητές να έχουν δικαίωμα εγγραφής σε όποιο τμήμα επιθυμούν, όχι μόνο σε όσα εγκρίθηκαν, αλλά και σε όσα μπορεί να προκύψουν λόγω των νέων εγγραφών. Χρειάζεται άμεσα να στέλνονται προς έγκριση στις ΔΔΕ και την ΠΔΕ όσα τμήματα θεωρούν τα σχολεία ότι πρέπει να εγκριθούν. Τονίσαμε ότι συχνά οι ηλεκτρονικές εγγραφές δυσκολεύουν πολύ γονείς και μαθητές ειδικά όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά μέσα και φτάνουν κάποιες φορές να είναι εμπόδιο για τη συνέχιση της φοίτησης και πρέπει αυτό να αλλάξει. Να μην είναι ένας ακόμη κόφτης, όπως οι συνεχείς πιεστικές εξετάσεις (τράπεζα θεμάτων, PISA κλπ) και η σφαγιαστική Βάση Εισαγωγής που ήδη αδειάζει τα ΑΕΙ. Ο περιφερειακός σημείωσε ότι θα σταλούν για έγκριση στο υπουργείο όσα τμήματα ζητηθούν από τις ΔΔΕ και δεν τοποθετήθηκε για τις εγγραφές περαιτέρω.

Τονίσαμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κάλυψη όλων των κενών παράλληλης στήριξης ανά μαθητή, αλλά και του βοηθητικού προσωπικού όπου χρειάζεται. Μάλιστα, τονίστηκε ότι νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό είναι απολύτως

αναγκαίο στα σχολεία, όπως αποδείχθηκε και με την πανδημία. Χρειάζεται άμεσα να εγκριθούν οι τάξεις υποδοχής με άμεσες προσλήψεις όπου χρειάζεται να λειτουργήσουν οι τάξεις αυτές κι όχι τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, ώστε να παραμένουν στα σχολεία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και να μην τα εγκαταλείπουν απογοητευμένοι. Παράλληλα να μπορούν οι ευάλωτες αυτές ομάδες να έρχονται στα σχολεία και να μην στέλνονται στην άκρη ή έξω από τις πόλεις, όπως έχει καθιερώσει η τωρινή κυβέρνηση με τελευταίο κρούσμα τους εκατοντάδες διαμένοντες στη δομή του Ελαιώνα στην Αθήνα. Ο περιφερειακός επισήμανε τις πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες που θεωρεί όμως συχνά αναγκαίες και ότι και τα σχολεία καθυστερούν κι εκεί διαφωνήσαμε σημειώνοντας τις πολύ σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες.

Τονίσαμε τη θέση μας “Κανείς και καμία μέντορας, ενδοσχολικός συντονιστής και υπεύθυνος εκπαιδευτικού ομίλου!”. Το υπουργείο βιάζεται να υλοποιήσει όλη την αντιδραστική βεντάλια των διαδικασιών που συνδέονται με την αξιολόγηση. Γιατί είναι εργαλεία της διοίκησης όχι για τη βελτίωση του σχολείου, αλλά για τη διάλυση της συνοχής και του ρόλου του συλλόγου διδασκόντων, δημιουργώντας φατρίες, κυνηγούς προσόντων και υποχείρια της διοίκησης. Επιπλέον, είναι νέα βάρη στην πλάτη των εκπαιδευτικών καθώς αυξάνουν κι άλλο τον φόρτο εργασίας, το συνολικό ωράριο και υλοποιούν την απλήρωτη εργασία!… Είμαστε οι καθηγητές ο μόνος κλάδος στο Δημόσιο που έχει υποστεί αύξηση του ωραρίου του και μείωση των αμοιβών του. Αυτή η κατάσταση μέσα στη 10χρονη κρίση και μετά ο κορονοϊός, η πολλαπλή ακρίβεια και η αποτυχημένη οικονομικά και η ακραία αυταρχική και τρομοκρατική πολιτική της κυβέρνησης, έχουν εξουθενώσει κυριολεκτικά τους συναδέλφους όπως και το μεγάλο μέρος της κοινωνίας!… Τα σωματεία μας καλούν τους συλλόγους διδασκόντων, τους διευθυντές και τους συναδέλφους, να μην αποδεχτούν τις αντιδραστικές επιλογές του υπουργείου και να μην καταστρέψουν την παιδαγωγική και δημοκρατική λειτουργία του σχολείου, τον αποφασιστικό ρόλο του συλλόγου διδασκόντων και το ωράριο μας!

Επίσης, είναι μεγάλη η ανάγκη για την έγκαιρη καταβολή του μισθού των νεοδιόριστων και των αναπληρωτών και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο των ιδιαίτερα οξυμένων οικονομικών αναγκών. Επιβάλλεται οι αρμόδιες υπηρεσίες να ανταποκριθούν πλήρως στο θέμα αυτό και ο περιφερειακός συμφώνησε λέγοντας ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Ο κορονοϊός είναι εδώ και άνθρωποι χάνονται συνεχώς, παρά την κανονικότητα που ανακοινώνει το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση, όταν έχουμε στην ΕΕ τη μακάβρια πρωτιά σε θανάτους ανά 1 εκατ κατοίκους και τους 3 καλοκαιρινούς μήνες του 2022 οι νεκροί ξεπέρασαν τους 2.500, ενώ το αντίστοιχο 3μηνο του 2021 ήταν περίπου 1.600!… Παράλληλα υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα της απαπειλούμενης κατάρρευσης των νοσοκομείων λόγω της τραγικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, όταν χιλιάδες ανεμβολίαστοι έμπειροι υγειονομικοί παραμένουν εκτός ΕΣΥ, αν κι η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων σφυρίζει τη λήξη της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων!... Επιβάλλεται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα για την προστασία της σχολικής κοινότητας. Δημιουργία τμημάτων έως 15 μαθητές, πρόσληψη αναγκαίου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και για την καθαριότητα, δωρεάν τεστ και εξετάσεις με την ευθύνη του ΕΟΔΥ και χρήση της μάσκας όπου κι όταν χρειάζεται. Ο περιφερειακός επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαμορφωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και το θέμα το χειρίζεται κεντρικά το Υπουργείο.

Στη συνέχεια θέσαμε το θέμα των συναδέλφων με μακροχρόνια προβλήματα υγείας που πολλοί είναι και ιδιαίτερα ευάλωτοι λόγω του κορονοϊού. Επιβάλλεται να δίνεται γραμματειακή υποστήριξη με μείωση στο εκπαιδευτικό ωράριο, όπως δινόταν πριν τον αποκλεισμό των αιρετών του κλάδου σε διάφορα ΠΥΣΔΕ (πχ της Α΄ Αθήνας) και συμβαίνει και στο υπόλοιπο Δημόσιο. Ο περιφερειακός αναγνώρισε το πρόβλημα και θα το εξετάσει.

Στο πλαίσιο των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων, με τις ΕΛΜΕ, αλλά και τους ΣΕΠΕ όταν χρειάζεται, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας προς όφελος όλων των συναδέλφων, αλλά και ! Αυτό σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες διεκδικήσεις μας για την λειτουργία των σχολείων μας, που μερικές από αυτές καταγράφηκαν στο Δελτίου Τύπου μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την αναβάθμισή τους! Μπορεί να γίνει έξω από το κυβερνητικό αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό πλέγμα της αξιολόγησης, των πολλαπλών εξετάσεων και του αποκλεισμού του σχολείου από χιλιάδες μαθητές, αποκλεισμός που ήδη συμβαίνει στα Δημόσια Πανεπιστήμια.

ΟΧΙ στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της αξιολόγησης και της αχριστίας.

Υλοποιούμε την Παιδαγωγική ελευθερία και τη Δημοκρατία στα σχολεία!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search