• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Μέντορες, ενδοσχολικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί όμιλοι: Η Κεραμέως ξεκινά την ατομική αξιολόγηση ... Και η ΟΛΜΕ τι κάνει;

September 09, 2022 462
Μέντορες, ενδοσχολικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί όμιλοι: Η Κεραμέως ξεκινά την ατομική αξιολόγηση με την εφαρμογή άρθρων του σχετικού νόμου.
Και η ΟΛΜΕ τι κάνει;
 
Απαντά με πέντε γραμμές σε κείμενο δύο σελίδων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Να τι λέει:
"Στη δύσκολη εκπαιδευτική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, την επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών και την διαρκή επιδείνωση των όρων και των συνθηκών άσκησης του εκπαιδευτικού έργου προστίθεται φέτος και η επικοινωνιακή ένταξη «νέων» θεσμών που φορτώνουν με νέα καθήκοντα τους ήδη επιβαρυμένους από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις εκπαιδευτικούς.
Καλούμε όλες και όλους τους/τις συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στις συνδικαλιστικές διαδικασίες και να αναφέρουν κάθε πρόβλημα που προκύπτει στις ΕΛΜΕ."
 
Για την ΟΛΜΕ οι "νέοι Θεσμοί" δεν είναι μέρος της αξιολόγησης; Δεν είναι άρθρα του 4823; Δεν προσφέρουν μόρια για την ατομική αξιολόγηση; Δε συνοδεύονται με αξιολογικές εκθέσεις; Μόνο γραφειοκρατική υποχρέωση είναι; Ξεχνάει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΕΚ) το φετινό 20ο συνέδριο; Το 20ο συνέδριο δεν έβγαλε ως αίτημα την συνολική κατάργηση του 4823; Όχι τμήμα του. Συνολικά του νόμου. Άρα και των σχετικών άρθρων για τους "νέους θεσμούς". Αποφάσεις ΣΥΝΕΚ - ΔΑΚΕ -ΠΕΚ δεν ήταν αυτές; Με ποιο δικαίωμα το ΔΣ της ΟΛΜΕ παραβιάζει απόφαση του συνεδρίου;
Αλλά ξέχασα. Πως να ξέρουν οι ΣΥΝΕΚ - ΔΑΚΕ -ΠΕΚ τι ψήφισαν αφού σήκωναν το χέρι στην αναφορά του αύξοντα αριθμού της κάθε πρότασης και χωρίς να έχει αυτή αναγνωστεί;
 
Και τι σημαίνει "Καλούμε όλες και όλους τους/τις συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στις συνδικαλιστικές διαδικασίες και να αναφέρουν κάθε πρόβλημα που προκύπτει στις ΕΛΜΕ". Θα πάει ο/η συνάδελφος/ισσα στην ΕΛΜΕ και θα πει πως στο σχολείο του υλοποιούνται οι "νέοι θεσμοί". Η ΕΛΜΕ τι θα κάνει; Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση σε αυτές τις πέντε γραμμές. Να πάρει θέση η ΕΛΜΕ; Μακάρι. Όμως στις περισσότερες, όπως και στης Ημαθίας, πλειοψηφούν ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ, που περιμένουν τη γραμμή για να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Τώρα που ήρθε τι πιστεύετε πως θα κάνουν; Προφανώς ΤΙΠΟΤΑ.
Η συνεργασία των ΣΥΝΕΚ - ΔΑΚΕ - ΠΕΚ και μετά το 20ο συνέδριο έχει τόσο καλά δομηθεί που μπορεί να χαρακτηριστεί με μια πρόταση: " Τρεις παρατάξεις - μια φωνή". Χωρίς να εκφράζουν σε καμία περίπτωση τον κλάδο, προσφέρουν στηρίγματα στην Κεραμέως και συμβάλλουν στην επιβολή της αντιεκπαιδευτικής της πολιτικής. Αποδέχτηκαν την αυτοαξιολόγηση και βοήθησαν την Κεραμέως στην επιβολή της, τώρα αρχίζουν να στηρίζουν την ατομική αξιολόγηση.
Μήπως τα μέλη και οι ψηφοφόροι αυτών των παρατάξεων να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους; Κι αν τις ΔΑΚΕ και ΠΕΚ τις ξέραμε, τα μέλη και οι ψηφοφόροι των ΣΥΝΕΚ αισθάνονται άνετα βλέποντας τη μετάλλαξη της παράταξής τους και τη μετατροπή της σε συνοδοιπόρο της ΔΑΚΕ;
 
Και για να μη βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ με τη συνεπή τους στάση δεν έπαψαν να αγωνίζονται ενάντια στην επιχείρηση απαξίωσης της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ που επιχειρούν ΣΥΝΕΚ - ΔΑΚΕ - ΠΕΚ.
Είναι η ώρα οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες να πάρουν το σωματείο στα χέρια τους και να δώσουν τη δική τους απάντηση.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search