• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους 62 αγωνιστές - Συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή 16/9 στα Δικαστήρια (πρώην Ευελπίδων)

September 16, 2022 228

 

Κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους 62 αγωνιστές και συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή 16/9 στα Διακστήρια (πρώην Ευελπίδων) από δεκάδες πολιτικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές οργανώσεις. Η ΕΛΜΕ Πειραιά που δυο μέλη της Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής είναι μεταξύ  των 62 που δικάζονται έχει κηρύξει στάση εργασίας (11 - 2 μμ). Όπως είναι γνωστό οι 62 δικάζονται με το εξοργιστικό και υποκριτικό κατηγορητήριο της διασποράς μολυσματικής νόσου! Θυμίζουμε αυτά που εκτυλίχθηκαν στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου 2020: Μέσα σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα, απαγορεύτηκε το δικαίωμα στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση. Με τις κάθε είδους απαγορεύσεις και την κρατική τρομοκρατία να έχουν κορυφωθεί μέσα στην περίοδο της καραντίνας και την κυβέρνηση να αφήνει τον λαό έρμαιο στην πανδημία! Λίγες μέρες πριν, είχε προηγηθεί η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου, όπου η κυβέρνηση είχε επίσης προχωρήσει σε άγρια καταστολή του λαού που αντιστάθηκε, καθώς πάλι και σε συλλήψεις και κατηγορίες σε αγωνιστές, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της δίκης των συλληφθέντων στα Σεπόλια. 

Ενδεικτικά παραθέτουμε το ψήφισμα του ΣΕΠΕ "Αριστοτέλης", της ΕΛΜΕ Ημαθίας, της ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ, της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, της Ε' ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες και την πολιτική δράση. Αθώωση ΤΩΡΑ των 62 συλληφθέντων στις 6-12-20

Στις 16 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η από 29 του Νοέμβρη του 2021 εξ αναβολής δίκη των 62 συλληφθέντων της 6 Δεκέμβρη του 2020, με το εξοργιστικό και υποκριτικό κατηγορητήριο της διασποράς μολυσματικής νόσου! Θυμίζουμε αυτά που εκτυλίχθηκαν στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου 2020: Μέσα σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα, απαγορεύτηκε το δικαίωμα στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση. Με τις κάθε είδους απαγορεύσεις και την κρατική τρομοκρατία να έχουν κορυφωθεί μέσα στην περίοδο της καραντίνας και την κυβέρνηση να αφήνει τον λαό έρμαιο στην πανδημία! Λίγες μέρες πριν, είχε προηγηθεί η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου, όπου η κυβέρνηση είχε επίσης προχωρήσει σε άγρια καταστολή του λαού που αντιστάθηκε, καθώς πάλι και σε συλλήψεις και κατηγορίες σε αγωνιστές, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της δίκης των συλληφθέντων στα Σεπόλια. Δίκη η οποία ακυρώθηκε λίγο πριν την έκδοσή της απόφασης επειδή δεν πήγαινε όπως σχεδίαζαν και θα ξεκινήσει από την αρχή!

Η δίκη των 62 αγωνιστών είναι κομμάτι της σκλήρυνσης της επίθεσης του συστήματος στις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού. Πραγματοποιείται σε περίοδο που χτυπιούνται απεργίες (ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ) και συγκεντρώσεις, αποκαλύπτεται το εύρος των παρακολουθήσεων και νομιμοποιείται ο χαφιεδισμός, χτυπιέται το Άσυλο και εποχειρείται να «εγκατασταθεί» αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

Πριν από το βαρύ χειμώνα εξαθλίωσης και ακρίβειας που ετοιμάζει το σύστημα για τον λαό, το κλίμα τρομοκρατίας και περιστολής των ελευθεριών στοχεύει σε όλο το λαό και στην προοπτική συγκρότησης της αντίστασής του.

Οι 62 συλληφθέντες στις 6 του Δεκέμβρη του 2020 ήταν μόνο ένα μέρος από τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν εκείνη την ημέρα. Χαρακτηριστικό της δυσκολίας του συστήματος να νομιμοποιήσει το πογκρόμ των συλλήψεων στις 6 Δεκέμβρη είναι ότι όλοι οι συλληφθέντες στην ΑΘΗΝΑ -πλην των 62 που ήταν στη ΓΑΔΑ- απαλλαχτήκαν με βούλευμα χωρίς δίκη!!

Είναι φανερό ότι μιλάμε για μια δίκη που έχει ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα και στόχο, με σκοπό να σταλεί μήνυμα τρομοκρατίας και φόβου σε όλο τον λαό που αγωνίζεται! Επιδιώκεται να εμπεδωθεί σε όλους τους αγωνιστές και στο λαό, ότι το σύστημα μπορεί από τη μία να «χαϊδεύει» τα παιδιά του και από την άλλη όλες οι προσπάθειες που γίνονται «ενοχλητικές» για τις πολιτικές επιλογές του συστήματος θα στοχοποιούνται και θα καταστέλλονται!

Γι' αυτό είναι ανάγκη να μαζικοποιηθεί η πάλη για την αθώωση των 62 συλληφθέντων! Απαιτούμε:

-Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές! -Να διαγραφούν τα πρόστιμα!

-Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση!

- Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Παρασκευή 16/9, 10.00, Κτίριο 12

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους/ες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις και η Κίνηση για Ελευθερίες, Δημοκρατικά Δικαιώματα και Αλληλεγγύη (ΚΕΔΔΑ) καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 12) στις 10 π.μ.

 

«Είναι αναγκαία η πολιτική κινητοποίηση όλων, με στόχο τη μαζικοποίηση της παρουσίας στη μέρα της δίκης για να εκφραστεί το δυνατόν αποτελεσματικότερα η αλληλεγγύη στους διωκόμενους!», σημειώνει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενους-ες για την ελευθερία στις κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά το κάλεσμα της ΚΕΔΔΑ έχει ως εξής:

Να απαλλαγούν οι 62 αγωνιστές που διώκονται για την απόπειρα διαδήλωσης  στις 6 Δεκέμβρη του 2020

Στις 16 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη των 62 συλληφθέντων, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διασποράς μολυσματικής νόσου (!!), επειδή προσπάθησαν να διαδηλώσουν στις 6 Δεκέμβρη του 2020, επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ήταν οι μέρες που είχε επιβληθεί σε όλη τη χώρα καθεστώς αστυνομοκρατίας, απαγόρευσης κάθε συγκέντρωσης και επιβολής προστίμων και είχε εξαπολυθεί ένα πογκρόμ επιθέσεων και συλλήψεων. Επιχείρηση που εκδηλώθηκε με άγρια καταστολή και στις διαδηλώσεις που είχαν προηγηθεί για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2020 και τις διώξεις που συνεχίζονται από τότε, όπως στα Σεπόλια. Αυτή η επιχείρηση εξελισσόταν στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της πανδημίας, και παρότι οι διαδηλωτές είχαν μέσα προστασίας και βρίσκονταν σε ανοικτούς χώρους, ενώ μετά τις συλλήψεις τους στοιβάζονταν σε κλούβες και σε αστυνομικά τμήματα σε απαράδεκτες  συνθήκες.

Οι 62 συλληφθέντες στις 6 του Δεκέμβρη του 2020 που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ ήταν μόνο ένα μέρος από τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν εκείνη την ημέρα. Όμως, όλοι οι άλλοι συλληφθέντες στην Αθήνα απαλλαχτήκαν με βούλευμα χωρίς δίκη, ενώ δεν έγινε το ίδιο (!!) και για τους 62 που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Η συγκεκριμένη πολιτική δίκη εντάσσεται στη γενικότερη επιχείρηση της κυβέρνησης και του συστήματος για περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, επιχείρηση που συνεχίζεται με ένταση αυτή την περίοδο με τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων, τις επιθέσεις σε βάρος εργαζόμενων που αγωνίζονται, όπως στη Μαλαματίνα, την αστυνομική βία ενάντια σε κινητοποιήσεις, όπως στα Εξάρχεια και αλλού,  την επιχείρηση επιβολής της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το καθολικό δίκτυο παρακολουθήσεων-νομιμοποίησης του χαφιεδισμού.

Απαιτούμε την απαλλαγή των 62 διωκόμενων συλληφθέντων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια τη μέρα της δίκης την Παρασκευή 16/9 στις 10 πμ στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων.

Απαιτούμε:

  • Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές! – Να διαγραφούν τα πρόστιμα!
  • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση!
  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search