• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Χωρίς ενισχυτική διδασκαλία αφήνουν μαθητές του Δημοτικού

October 13, 2022 213

Χωρίς ενισχυτική διδασκαλία αφήνει η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας τους μαθητές Δημοτικού που την έχουν ανάγκη!

 
 

Στην καταγγελία αυτή προχώρησε ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, ο οποίος με επιστολή του προς το ΥΠΑΙΘ και την εν λόγω Διεύθυνση ζητά να αναθεωρήσει άμεσα την αδικαιολόγητη απόφασή εφόσον δεν προκύπτει από κανένα νόμο ή έγγραφη εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ ότι η ενισχυτική διδασκαλία έχει καταργηθεί ως θεσμός και μέτρο επιβοηθητικό των μαθητών/μαθητριών που υστερούν μαθησιακά...

 

Η επιστολή

Προς: ΥΠΑΙΘ, Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας

Κοινοποίηση: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π. Ε. της χώρας


Θέμα: « Να εγκριθούν άμεσα από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας οι ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας των μαθητών/μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων ».

Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε από Διευθύντριες/Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής ευθύνης του σωματείου μας, η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας απαγόρευσε, κλείνοντας μάλιστα και τη σχετική εφαρμογή στο myschool, τη χορήγηση ωρών ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθήτριες/μαθητές των Δημοτικών Σχολείων που το έχουν ανάγκη σύμφωνα με τις εισηγήσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θεωρεί απαράδεκτη την ενέργεια αυτή της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας διότι με τον τρόπο αυτό καταργείται στην πράξη άλλο ένα μορφωτικό δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών μας και μάλιστα εκείνων που βρίσκονται σε δυσμενέστερη μαθησιακά – κοινωνικά θέση. Προφανώς το ΥΠΑΙΘ και η Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας έχουν επιδοθεί για άλλη μια φορά στο γνωστό «σαφάρι» των περικοπών διδακτικών ωρών με κάθε τρόπο και μέσο για να αντιμετωπίσουν τα τεράστια κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς που γεννούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης.

Καλούμε τον Διευθυντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας να αναθεωρήσει άμεσα την αδικαιολόγητη απόφασή του αυτή εφόσον δεν προκύπτει από κανένα νόμο ή έγγραφη εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ ότι η ενισχυτική διδασκαλία έχει καταργηθεί ως θεσμός και μέτρο επιβοηθητικό των μαθητών/μαθητριών που υστερούν μαθησιακά.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του θέματος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search